Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:29:50 GMT

فشارهای زنجیره‌ای علیه زنگنه

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۳۷۵۰

فشارهای زنجیره‌ای علیه زنگنه

اینکه برخی درصددند به جامعه القا کنند که دولت روحانی احتمالاً به پایان نخواهد رسید گویا بر اساس برنامه ریزی هایی است. چرا که اگر اتفاقات چند وقت اخیر در هجمه یه دولت را مانند تکه‌های پازل کنار هم قرار دهیم می‌توان به این نتیجه رسید که جریانی تمام تلاش خود را برای زمینگیر کردن دولت انجام می‌دهد. پس از چندی که ظریف وزیر امور خارجه در تیرس دلواپسان بود، حال چندی است که زنگنه وزیر نفت هدف آتش توپخانه دلواپسان قرار دارد و هر روز اظهاراتی مبنی بر عدم کارایی، انفعال، اختلاف با رئیس‌جمهور و در نهایت استیضاح وی به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا پرواضح است که جریانی خارج از مجلس در تلاش است که نمایندگان را به سمت و سوی استیضاح وزیر نفت سوق دهد. این در حالی است که زنگنه یکی از موفق ترین وزرای دولت روحانی بوده و هست. گرچه این تخریب و اتهامات ادامه خواهد داشت، اما وزیر نفت در ارتباط با حواشی مربوط به برکناری‌اش می‌گوید: «متأسفانه با آقای روحانی هیچ مشکل و چالشی در این ۶ سال نداشتیم. من عقب نشینی نمی‌کنم».

پروژه تخریب زنگنه

دلواپسان مجلس حتی در این شرایط حساس و خطیر که کشور در جنگ اقتصادی بسر می‌برد نیز درصدد تأمین منافع خود هستند و به جای کمک به دولت برای خروج کشور از این وضعیت به تخریب کابینه و وزرایش می‌پردازند. در همین راستا چندی است که فشارهای عجیبی از سوی برخی جریانات در مجلس به بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت دولت وارد می‌آید و آنها با این توجیه که کاری برای فروش نفت انجام نمی‌دهد و تعلل در حوزه دور زدن تحریم‌ها به زیان کشور تمام شده، طرح استیضاح وزیر نفت را تدوین کردند و اصرار دارند تا اعلام وصول شود. این در حالی است که مسائل به همین جا ختم نشده و تحرکات دلواپسانه این جریانات تا جایی ادامه داشته که متوسل به شایعه‌سازی و ایراد اتهامات واهی علیه زنگنه شده‌اند. چندی پیش بود که یکی از نمایندگان اتهاماتی را از قبیل وجود دستگاه‌های کارتخوان در دفتر وزیر، پتروشیمی‌ها و فاز ۱۱ پارس جنوبی به وزیر نفت وارد کرده بود که به تکذیب و شکایت زنگنه از این نماینده به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان منجر شد. جالب اینکه اینها در گام بعدی پروژه ایجاد اختلاف میان رئیس‌جمهور و وزیر نفت را مطرح کردند که روحانی از عملکرد زنگنه راضی نبوده و درصدد تغییر وی است. ادعایی که کذب بودن آن حتی نیازی به تکذیبیه نیز ندارد؛ چرا که زنگنه یکی از مردان مؤثر روحانی در کابینه است. لذا به نظر می‌رسد جریانی مشکوک از خارج از مجلس به دنبال تحریک و فشار به جمعی از نمایندگان برای استیضاح زنگنه است. جریانی که حتی بابک زنجانی را از زندان علم می‌کنند تا وزیر مستقر را تهدید به تغییر جاهایشان کند. اینکه صحبت از منفعل بودن زنگنه به میان می‌آید نیز صرفاً بدین خاطر است که وزیر نفت مثل دولت سابق در شرایط تحریم فضا را برای بابک زنجانی‌ها جهت دور زدن تحریم باز نکرده که جریانی در این بین به کاسبی تحریم بپردازند.

منبع خبر را نمی‌گویم

نماینده نجف‌آباد که خبرهای وی در خصوص وزیر نفت بارها از سوی دولت و وزارت نفت تکذیب شده در ارتباط با منبع خبری خود اظهار داشت: هیچ جای دنیا باب نیست سیاستمداری منبع خبر خود را به خبرنگاری بگوید، بنده منبع خبرم را نمی‌گویم. ابوالفضل ابوترابی درخصوص اینکه با وجود اطمینانش به تغییر زنگنه از سوی رئیس جمهور؛ چرا این خبر تکذیب شده گفت: گزینه جایگزین ایشان، این سمت را نپذیرفتند. وی در خصوص شائبه انتشار اخبار کذب از ناحیه خود درباره وزیر نفت تصریح کرد: خیر، منتقدان ما عملکرد آقای زنگنه را می‌بینند، ایشان تحرک لازم را ندارند و ریسکی را نمی‌پذیرند. امروز تولید و فروش نفت ما در شرایط جنگی است؛ اما اقدامی نمی‌کنند. ترابی خاطرنشان کرد: من حتی استیضاح ایشان را امضا کردم.

عقب نشینی نمی‌کنم

وزیر نفت حواشی ایجاد شده مبنی بر احتمال برکناری‌اش از وزارت نفت به دلیل چالش با رئیس جمهوری را رد کرد و اظهار داشت: من هم این موضوع را شنیدم ولی متأسفانه با آقای روحانی هیچ مشکل و چالشی در این ۶ سال نداشتیم. بیژن نامدار زنگنه گفت: می‌دانم اینگونه خبرها را چه کسانی و چگونه به بعضی از دوستان نماینده در مجلس می‌دهند. وی افزود: من بارها خواهش کردم که دوستان نماینده، منابع‌شان را تغییر دهند. منابع آنها زیاد اشتباه انجام می‌دهند چرا که از ۲۶ یا ۲۷ یا ۳۰ نفری که در دولت هستند، یک نفر باید این موضوع را شنیده باشد و یا آن را تأیید کند. وزیر نفت بیان کرد: در حضور ۳۰ عضو دولت می‌آیند از قول آقای روحانی و دیگران دروغ می‌گویند. کسی چنین چیزی نشنیده، بلکه فقط منبعی این حرف‌ها را شنیده که برخلاف رفته و آن را به نماینده‌ای گفته است. زنگنه با بیان این مطلب تصریح کرد: من هیچ وقت عقب‌نشینی نمی‌کنم.

خط‌دهی برخی نمایندگان

نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در ارتباط با فشارها برای استیضاح وزیر نفت به «آرمان» گفت‌: آقای زنگنه وزنه بسیار بزرگی برای این دولت و ملت است و با تجربه خود کار را پیش می‌برد. بخشی از دوستان ما در مجلس واقعاً صادقانه حرف می‌زنند و آنچه که می‌بینند را می‌گویند، اما بخش دیگری از نمایندگان به دلیل ارتباط باخارج از مجلس خط دهی می‌شوند. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی اظهارکرد: سردسته همه اینها همان مجموعه‌هایی هستند که به بهانه دور زدن تحریم جیب خودشان را پر کرده و همکاران ما را از راه به در می‌کنند و اطلاعات غلط می‌دهند تا بتوانند زنگنه را از کرسی وزارت بردارند و بعد بتوانند به آمال و آرزوهای خود برسند. نماینده رشت در مجلس در مورد اغراض جناحی و تسویه حساب‌های سیاسی برخی جریانات در مجلس با وزیر نفت اظهارکرد: همیشه همینطور بوده است. اینکه نمایندگان به آقای آذری جهرمی کارت زرد دادند به این دلیل نبود که قانع نشدند بلکه می‌گفتند که باید حال این بچه را گرفت و داستان دیگری نبوده و تا زمانی که انتخابات ما بدین شکل است نتیجه‌ای بهتر از این نداریم. عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص مقامات دولت قبل که از بیرون به نمایندگان خط می‌دهند و اینکه برخی رسانه‌ها مقصود از این افراد را سعید جلیلی یا رستم قاسمی می‌دانند بیان کرد: مقصود از این حرف هم می‌تواند اینها باشند و هم می‌تواند نباشند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زنگنه بیژن نامدار زنگنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۳۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • نتانیاهو در دو راهی سخت آتش‌بس یا استعفا
  • نتانیاهو در دو راهی آتش‌بس یا استعفا
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟