Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسام نواب‌صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به اظهارات مسئولان دانشگاه آزد و علوم تحقیقات در صحن مجلس شورای اسلامی درخصوص حادثه «واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات»، گفت: ابتدا باید بگویم تا پیش از این‌که دانشجویان و خانواده‌های آنان بخواهند حادثه را پیگیری کنند مسئولان این دانشگاه هیچ اقدام مثبتی برای رفع مشکلات موجود انجام نداده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وکیل دادگستری با بیان این‌که به گواه دانشجویان اقدام مثبتی برای ایمنی راه مذکور صورت نگرفته است، بیان کرد: با گذشت چندین ماه از حادثه نصب گاردریل و تعویض اتوبوس‌ها انجام نشده است. مطالبی که مسئولان دانشگاه آزاد در صحن مجلس عنوان کردند صرفا برای فرار از مجازات در دادگاه است.

وی تاکید کرد: مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات به خطرناک بودن راه، نبود امکانات ایمن، گاردیل، بلوک‌گذاری و نداشتن معاینه فنی اتوبوس‌ها و مجموعه عواملی که هر کدام می‌تواند منجر به حادثه شود، آگاهی کامل داشتند.

نواب صفوی با اشاره به این‌که شرکت پیمان‌کار از اتوبوس‌های فرسوده و فاقد معاینه فنی استفاده می‌کرد، اظهار داشت: بخش دردناک قضیه این است که برای رفت‌و‌آمد مسئولان دانشگاه از اتوبوس‌های استاندارد و برای جابه‌جایی دانشجویان از اتوبو‌س‌های فرسوده استفاده می‌کردند.

وکیل حادثه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات ادامه داد:‌ سوال اینجاست این‌گونه تبعیض‌ها در دانشگاهی که اتفاقا پسوند اسلامی را با خودش دارد، چرا اتفاق می‌افتد.

وی افزود:‌ مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات اظهاراتی را از اقدامات خود مطرح کرده‌اند که به گواه دانشجویان علوم تحقیقات از روزی صورت گرفته که این پرونده به جریان افتاده و در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفته است.

نواب‌صفوی خاطر‌نشان کرد:‌ مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات هنگامی که مشاهده کردند خانواد‌ه‌ها پیگیر این مساله هستند، سعی کردند دست به کارهایی بزنند و تا امروز که چندین ماه از حادثه می‌گذرد و هنوز هیچ اقدام مثبتی مبنی بر تعویض گاردیل و پیچ جاده انجام نشده است.

این وکیل دادگستری در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات گفته‌اند طی ماه‌های بعد از حادثه دست به اقداماتی زده‌اند و سیستم حمل و نقل این دانشگاه را نوسازی کرده‌اند، آیا این اتفاق افتاده است یا خیر،‌ بیان کرد: باز هم می‌گویم به گواهی دانشجویانی که در این دانشگاه حضور دارند، هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است.

وی افزود: شما اگر خودتان هم به محل حادثه بروید مشاهده خواهید کرد اقدام پیش‌گیرانه انجام نشده است، اتوبوسی اضافه نشده است فقط همان قدیمی‌ها را رنگ کرده‌اند.

نواب صفوی خاطرنشان کرد: نمی‌دانم اگر این دادگاه برگزار نمی‌شد و مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات در ردیف متهمان قرار نمی‌گرفتند، آیا این مطالب را بازهم عنوان می‌کردند؟

وی ادامه داد: جا داشت در مجلس شورای اسلامی از خانواده دانشجویان متوفی، افراد آسیب‌دیده و تعدادی از دانشجویان دیگر دعوت بعمل می‌آمد و حرف‌هایشان شنیده می‌شد. 

وکیل حادثه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات تاکید کرد: اتفاق و حادثه بسیار دردناکی رخ داده است، ۳۳ نفر در اتوبوس حضور داشته‌اند که ۱۰ نفر از آنان کشته و تعدادی صدمات جبران‌ناپذیر بدنی دیده‌اند، امروز این افراد روی ویلچر می‌نشینند و حسی ندارند.

وی تاکید کرد: متاسفانه این بی‌مبالاتی و رعایت نکردن الزامات تا امروز بوده است و مسلماً اگر دادگاهی تشکیل نمی‌شد، بعید می‌دانم نسبت به این قضیه اقداماتی انجام می‌دادند.

نواب صفوی ادامه داد: اظهاراتی که امروز مسئولان دانشگاه آزاد و علوم تحقیقات بیان می‌کنند صرف فرار از از مجازات و کیفرخواست صادره از پلیس راهور است.

وی درباره اینکه هزینه درمانی افراد حادثه دیده چگونه و از چه طریقی پرداخت می‌شود،‌ گفت: حساب افرادی که جان خودشان را از دست داده‌اند جداست، اما اشخاصی که در این حادثه مصدوم شده‌اند بخشی از هزینه درمان آن‌ها را دانشگاه تقبل می‌کند. البته دانشجویان هستند و می‌شود سوال کرد.

وکیل پرونده سقوط اتوبوس دانشگاه آزاد تاکید کرد: هنوز هم دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات با ترس و لرز از آن جاده رفت و آمد می‌کنند.

وی در خاتمه گفت: آیا از بین رفتن ۱۰ نفر و مصدوم شدن این همه آدم ملاک نیست. فقط باید قوه قهریه و قضائیه باشد که آقایان مسئول کاری انجام دهند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی حسام نواب صفوی حادثه اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۵۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مُلک و مِلک مولود مانای معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در مراسم گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشی‌ها اعلام موضع می‌کنند.

وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشور‌های غربی که دم از حقوق بشر می‌زنند نمی‌توانند اعتراض دانشگاه‌ها را برتابند درحالی‌که در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کرده‌است، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژه‌ای برخوردار است.

مسئولیت یک نعمت است

زلفی‌گل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد می‌تواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسان‌ها نیز می‌تواند کار خیر باشد به‌گونه‌ای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگ‌ترین خیر‌ها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال می‌دهند.

علم و دانش می‌تواند مزیت‌های جدید ایجاد کند

زلفی‌گل ادامه داد: بین مُلک و مِلک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر مُلک را قدرت و مسئولیت بدانیم و مِلک را دارایی و امکانات، مُلک و مِلک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به مُلک و مِلک را می‌دهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعال‌تر باشد، می‌تواند میزان مُلک و مِلک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد مُلک و مِلک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر می‌دانند مسیر پیشرفت را سریع‌تر طی می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را می‌داند و این‌گونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاه‌ها نمی‌دهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بی‌احترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشور‌های مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.

وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحث‌های فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی به‌طور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام می‌شود.

زلفی‌گل گفت: در دانشگاه برون‌داد‌های علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برون‌داد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند می‌باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاه‌ها درس‌نامه‌های مرجع جمعی تألیف شود که در آیین‌نامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژه‌ای دیده شده‌است پس باید بحث برون داد‌ها جامع‌تر دیده شود.

وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجام‌شده که اکثر اقدامات برای اولین‌بار رخ داده است از جمله این اقدامات می‌توان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم با حضور وزیر علوم از ۵۷ استاد دانشگاه قم که ۱۰ نفر از آنان، جزو اساتید سرآمد علمی و آموزشی دانشگاه بودند تجلیل شد.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • تاکتیک جالب امیر تتلو برای فرار از مجازات
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • اخذ چهار گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه