Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@14:04:51 GMT

خلاقیت‌های معماری در ایستگاه‌های متروی عربستان

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۵۹۷۳

خلاقیت‌های معماری در ایستگاه‌های متروی عربستان

شرکت معماری Foster + Partners که طراح سیستم متروی "جده" و پروژه متوقف شده شهر هوشمند ۳۸۲ میلیارد دلاری عربستان نیز هست، در حال حاضر به تکمیل ساخت ایستگاه‌های خطوط سریع‌السیر در چهار شهر مهم عربستان پرداخته است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پروژه ایستگاه‌های خطوط سریع‌السیر "الحرمین"، یکی از چندین پروژه بزرگ‌مقیاس و در دست اجرای فعلی عربستان سعودی است که ایستگاه‌های اصلی دو شهر مقدس مکه و مدینه، شهر ساحلی جده و شهر اقتصادی ملک عبدالله را در مسیری به طول ۲۸۰ مایل به یکدیگر متصل می‌کند و با سرعت بیش از ۲۰۰ مایل در ساعت، زمان طی کردن این مسیر را به دو ساعت و ۲۰ دقیقه کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه طراحی این ایستگاه‌ها بر رفاه حال و راحتی مسافر تمرکز دارد و پیش‌بینی می‌شود که سالانه بین ۶۰ تا ۱۳۵ میلیون مسافر از این خطوط برای جابجایی در میان شهرهای مذکور بهره ببرند. البته در طراحی این مجموعه ایستگاه‌ها، تنها کاربری در نظر گرفته نشده بلکه موجی از هیجان و شگفتی که جزئی جدایی‌ناپذیر از ایده سفر و مسافرت به حساب می‌آید نیز در معماری آن‌ها به کار رفته است.

به منظور یکپارچه‌سازی ظاهر این ایستگاه‌ها، هر یک از آن‌ها به عنوان دروازه ورودی هر شهر در نظر گرفته شده‌ است و در ساخت ظاهر آن‌ها تنها از رنگ‌های متفاوت استفاده شده است. سقف طاقی‌شکل و انعطاف‌پذیر تمامی ایستگاه‌ها بر داربست‌هایی از ستون‌های فولادی استوار شده است که به عنوان درختان ساختاری توصیف می‌شود. این داربست‌ها امکان توسعه و گسترش ظرفیت کلی ایستگاه‌ها را در آینده فراهم می‌آورد. به منظور تأمین نور هر ایستگاه نیز در میان طاق‌های آن لوسترهای دایره‌ای بزرگ نصب شده است. علاوه بر این، وجود روزنه‌های کوچک در سقف و دیوارها نیز امکان کنترل میزان نور ورودی به داخل ایستگاه‌ها را فراهم می‌کند.

ایستگاه‌ها بر اساس یک واحد رایج ۲۷ متر مربعی شامل سقف، تالار مرکزی و سکو طراحی شده‌اند که به اندازه کافی برای پیکربندی مجدد مسیر و پایانه‌های هر ایستگاه انعطاف‌پذیر است و امکان توسعه آن‌ها را در پاسخ به تغییر نیازهای مسافران در طول زمان مهیا می‌کند. طراحی هر یک از این ایستگاه‌های چهارگانه بر اساس یک رویکرد سازگار و یک استراتژی مسیریابی بصری میان شبکه‌ای انجام گرفته است و با استفاده از یک سیستم مدولار، توانایی خدمت‌رسانی به بیش از ۲۰ هزار مسافر در ساعت را دارد. استفاده از این سیستم امکان طراحی هر ایستگاه را به نحوی فراهم می‌آورد که بتواند با مکان خود متناسب شود.

نحوه قرارگیری ساختمان نیز به صورتی طراحی‌شده است که با ایجاد سایه‌های گسترده مسافران را از گرمای کشور در امان نگه می‌دارد. به علاوه به منظور پایین نگهداشتن دمای محیط، تمامی ایستگاه‌ها مجهز به سیستم‌های مکانیکی خنک‌کننده هستند و هر یک از سکوها به پنکه‌های بزرگ و تجهیزات مه‌افشانی مجهز شده‌اند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طراحی شهری عربستان سعودی قطار سریع السیر معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود

با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری، رویداد دیدار پایدار با موضوع «مالکیت فکری و اهداف توسعه پایدار: خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، برای ساختن آینده مشترک برای همه و دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs)، باید به دنبال راهکارهایی به نفع همه جامعه بود. روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۴ با شعار محوری «برای استفاده از نوآوری و خلاقیت برای نیل به توسعه پایدار»، فرصتی است برای کشف اینکه چگونه مدیریت دارایی‌های فکری راه حل‌های خلاقانه، فناورانه و نوآورانه‌ای را که برای ساختن آینده جمعی همه ما و فایق آمدن بر چالش‌های چند وجهی بسیار حیاتی هستند، تشویق و می‌تواند تقویت کند و از همه ابزارهای موجود، به ویژه نوآوری و مالکیت فکری برای دستیابی به آینده‌ای پایدار برای همه و در همه جا استفاده شود.

از سال ۲۰۰۰ و با ابتکار عمل سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) ۲۶ آوریل، روز تاسیس این سازمان، به عنوان روز جهانی مالکیت فکری نامگذاری شد و هر ساله با توجه به اهمیت مسایل روز، شعاری محوری برای بزرگداشت آن از طرف این سازمان اعلام می‌شود. مدیریت دارایی‌های فکری در رسیدگی به مسائل جهانی و پیشبرد رشد و پیشرفت برای بهبود زندگی و حفاظت از محیط زیست بسیار مهم است. روز جهانی مالکیت فکری سال جاری، با شعار «مالکیت فکری و اهداف توسعه پایدار: خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» نقش اساسی دارایی‌های فکری، نوآوری و خلاقیت در دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای منافع فراگیر را برجسته می‌کند.

نهادهای سیاستگذار و مجری با همراهی ذینفعان کلیدی در سراسر کشور برآن شده‌اند تا در سالی که مزین به مفهوم پربرکت مشارکت است، با هم‌افزایی و مشارکت بخش خصوصی در تعاملی مثبت و به نفع عموم جامعه همکاری کنند تا یک سیستم مالکیت فکری متعادل، مؤثر و فراگیر ایجاد کنند که نوآوری و خلاقیت را به نفع همه و در همه جا تشویق می‌کند و به آن ارزش می‌بخشد.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی امسال گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری را با همکاری هم و به میزبانی دانشگاه علم و فرهنگ روز یکشنبه، ۹ اردیبهشت ساعت ۸:۳۰ – ۱۲:۳۰ برگزار می‌کنند و در این مسیر نهادهای دیگری مانند صدا و سیمای جمهوری اسلامی، پارک فناوری‌های نرم و خلاق، دانشگاه علوم پزشکی ایران، وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پارک علم و فناوری البرز، ستاد توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی و صندوق پژوهش و فناوری خلاق و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همراه خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ متروی تهران
  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • (ویدئو) متروی پرند تعطیل شد؟
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • سلبریتی های مترو سوار؛ هالیوودی هایی که ممکن است آن ها را در مترو ببینید (+عکس)
  • (ویدئو) روایتی از خلاقیت هوتن شکیبا برای صداپیشگی «بچه»
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • پیشرفت ۵۳ درصدی طرح متروی شهرستان اسلامشهر