Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:21:50 GMT

مساجد در مناطق محروم توسعه یابد

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۷۷۷۰

مساجد در مناطق محروم توسعه یابد

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمدعلی نکونام روز چهارشنبه در شورای سیاستگذاری امور مساجد چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: مساجد بهترین پایگاه اجتماعی، مذهبی هر منطقه مسکونی و آبادی است که می‌توان با استقرار علمای روحانی و مبلغ دینی، افراد ساکن محل را در راستای بصیرت افزایی و تشویق به انجام فرایض دینی از جمله فریضه نماز جماعت سوق داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از تأخیر در تعمیر و تکمیل خانه‌های عالم و مساجد مناطق روستایی عشایری " بازفت " و "صمصامی" گلایه و تصریح کرد: تکمیل و فعال سازی این اماکن معنوی همت همه دستگاه‌های اجرایی و متولی را می‌طلبد.

امام جمعه شهرکرد از مسئولان فرهنگی و اجتماعی استان خواست تا برای تعمیر، ساماندهی و فعال سازی خانه‌های عالم جهت استقرار مبلغ دینی و مساجد در مناطق کمتر برخوردار استان اهتمام ویژه داشته باشند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه گفت: فعال بودن بخش عمده‌ای از کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در روستاهای چهارمحال و بختیاری سبب شده است ساختار منسجمی در خصوص رشد و توسعه فرهنگی و هنری این مناطق شکل گیرد.

جعفر مردانی با اشاره به اینکه، برنامه ریزی فرهنگی در روستاها به عنوان بخشی از فرآیند توسعه پایدار روستایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن در جنگ نرم، باید با تقویت پایگاه‌های دینی مذهبی در مناطق روستایی جوانان و نوجوانان زمینه بصیرت افزایی را فراهم کرد.
به گفته وی، یکی از نهادهایی که در همین راستا می‌تواند کارکردهای فرهنگی مؤثری در روستاها داشته باشد، کانون فرهنگی هنری مساجد است که باید تقویت و پویا شوند.

مردانی، توسعه کانون‌ها و هیأت امنای مساجد در مناطق روستای و عشایری استان را از مهمترین رویکردهای نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته عنوان و تصریح کرد: مساجد روستایی می‌تواند نقش مؤثری در معرفی ایده‌ها و فعالیت‌های مؤثر روستاها و شناسایی این ظرفیت‌ها نیروهای انسانی محل باشند.
معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه به اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی برای احداث، تعمیر و بازسازی مساجد سطح استان در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: از این میزان اعتبار ۱۷۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

مجید نظری از وجود یکهزار و ۹۰۰ طرح نیمه تمام در سطح استان خبر داد و تاکید کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام بر حسب اولویت امسال در دستورکار قرار دارد که ساماندهی مساجد مناطق محروم استان از جمله آنهاست.

وی با اشاره به وجود ۱۰ خانه عالم و ۱۳ مسجد نیمه تمام در مناطق روستایی عشایری بازفت و صمصامی شهرستان کوهرنگ افزود: برای تکمیل و ساماندهی این تعداد بنای فرهنگی، معنوی افزون بر ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که با تمهیدات اندیشیده شده امسال تأمین خواهد شد.

معاون امر هماهنگی عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری از احداث ۳ باب مسجد در سایت مسکن مهر شهرهای فرادنبه، لردگان و شلمزار در سال جاری خبر داد و تاکید کرد: تکمیل این بناهای معنوی در اولویت قرار دارد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای حدود یکهزار مسجد در مناطق شهری، روستایی و عشایری است که بنا بر گفته مسئولان متولی ۸۰ درصد مساجد استان نیاز به تعمیر، تجهیز و بازسازی دارد.

۶۱۹۹/‏۲۰۹۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوقاف و امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟

عبدالامیر یاقوتی اظهار داشت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولر‌ها است.

یاقوتی بیان کرد: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمایشان و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دما مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولر آبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد که بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. وی در عین حال تصریح کرد: این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد به صورت نمایی نرخ برق زیاد می‌شود. در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالا ٢ میلیون تومان پیش بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • بارش ها در بیشتر مناطق کشور شدت می یابد