Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@05:44:20 GMT

چالشی میان یزدی ها و شیرازی ها

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۰۹۲۷

چالشی میان یزدی ها و شیرازی ها

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ ابراهیم حیدری، دبیر ششمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران درباره برگزاری این دوره از جشنواره گفت: جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران برنامه‌ای است که هم اکنون ششمین دوره آن آغاز شده است.

وی افزود:این طرح را از طرح انتخاب پایتخت جهانی کتاب در یونسکو گرفتیم و بومی سازی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین در این طرح تغییر خاصی وجود ندارد. شاخص‌های انتخاب پایتخت کتاب ایران همان شاخص‌هایی است که در گذشته وجود داشت و اعضای برگزار کننده طرح هم تغییری نکرده است.

دبیر ششمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران بیان کرد: انتخاب شهر فعال در حوزه کتابخوانی به این دوره برگزاری طرح پایتخت کتاب افزوده شد. امسال هر استانی می‌تواند شهر برگزیده‌اش را انتخاب کند و به شهر فعال در زمینه کتابخوانی هم جوایزی خواهیم داد.

۳۰ آذر آخرین مهلت دریافت اثر در جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران 

وی افزود: استان‌ها برای شرکت در جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران تا  ۳۰ آذر ماه فرصت دارند مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را در این زمینه به دبیرخانه جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران ارسال کنند. از آنجا که جشنواره یک جشنواره برنامه محور است،استان‌ها می‌توانند در این جشنواره  با توجه به ظرفیت‌های بومی، منطقه‌ای و جغرافیایی هر شهر هم‌افزایی را بین نهادهای مختلف برای ترویج کتابخوانی ایجاد کنند. برنامه‌های موجود را در جشنواره پایتخت کتاب ایران داوری می‌کنیم و در نهایت یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود.

هیئت‌های عزاداری در زمینه ترویج کتابخوانی فعالیت می‌کنند

دبیر جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران با اشاره به اینکه بدیهی است هر کشوری با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه‌اش جشنواره انتخاب پایتخت کتاب را در کشورش اجرا  کند، اظهار داشت: اساس جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران با پایتخت جهانی کتاب یکی است. این جشنواره هم مانند جشنواره پایتخت جهانی کتاب به موضوع کتابخوانی می‌پردازد. با توجه به اینکه کشور ما کشوری اسلامی است و سابقه دینی، تاریخی و پیشینه فرهنگی و اجتماعی خاصی دارد از این رو سعی کردیم از این ظرفیت موجود در کشور برای اجرای جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران به نحو احسن استفاده کنیم. از جمله این ظرفیت‌ها هیئت‌های عزاداری است که در کشور وجود دارد. از این هیئت‌ها در راستای ترویج کتابخوانی استفاده کردیم. آن‌ها به عنوان پایگاه جمع‌آوری کتاب، ترویج و توزیع آن فعالیت می‌کنند همچنین در طرح نذر کتاب فعال هستند.

ایجاد  هم‌افزایی میان سازمان میراث فرهنگی و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در زمینه کتابخوانی

حیدری با اشاره به  ظرفیت میراث فرهنگی کشور و چگونگی استفاده از این ظرفیت در  زمینه کتابخوانی بیان  کرد: در کشور میراث فرهنگی کهنی وجود دارد. از بوم گردی‌های کاشان و یزد بهره بردیم و موضوع کتابخوانی را با میراث فرهنگی کشورمان تلفیق کردیم در نتیجه، یک هم‌افزایی میان سازمان میراث فرهنگی کشور و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت حوزه کتابخوانی ایجاد شد که از این ظرفیت در بسیاری از شهرها به خوبی استفاده کردند.

وی ادامه داد: یونسکو  برای انتخاب پایتخت جهانی کتاب از یک منطقه زمانبندی خاصی دارد. بر اساس این آیین نامه تا دو سال نمی توانند پایتخت کتاب جهان را از کشور یا منطقه‌ای که پایتخت جهانی کتاب از آن منطقه انتخاب شده است برگزینند. برای مثال اگر شهری از منطقه آسیای شرقی پایتخت کتاب جهان شود تا دو سال شهر دیگری را از این منطقه به عنوان پایتخت کتاب جهان انتخاب نمی‌کنند. سال گذشته شهر شارجه پایتخت جهانی کتاب شد. 

فعالیت‌های جدی یزد برای برگزیده شدن به عنوان پایتخت جهانی کتاب 

دبیر جشنواره پایتخت کتاب ایران با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی برای ٥ پایتخت کتاب ایران در زمینه برنامه‌نویسی برای شرکت در پایتخت جهانی کتاب تصریح کرد: سه شهر از میان پنج شهر برگزیده در جشنواره پایتخت کتاب ایران برنامه‌هایشان را طبق چارچوب یونسکو  برای انتخاب پایتخت جهانی کتاب  به این سازمان فرستادند. از میان این شهرها، نیشابور به میان شهرهای نهایی راه یافت. منتهی به دلیل بحث‌های ممیزی کتاب و شرایطی که در هر کشوری وجود دارد و کشور ما هم شرایط خودش را دارد امتیازهایش از امتیازهای کشورهای دیگر کمتر شد. نیشابور توانست جزء شهرهای نهایی برای انتخاب پایتخت جهانی کتاب قرار بگیرد و امسال شهر یزد فعالیت‌هایی جدی در این زمینه انجام می دهد.

 

ارزیابی میدانی و علمی اجرای طرح‌های پایتخت‌های کتاب ایران

حیدری با اشاره به اینکه شهر یزد با توجه به ظرفیت‌هایش در زمینه کتاب و کتابخوانی و ظرفیت میراث فرهنگی که در این شهر وجود دارد برای پایتخت جهانی کتاب شدن فعالیت می‌کند و به این موضوع وارد شده است، افزود: هم شیراز و هم یزد قوی‌تر از شهرهای دیگر برای پایتخت جهانی کتاب  فعالیت می‌کنند. سال گذشته ارزیابی میدانی در زمینه اجرای طرح‌های کتابخوانی در پایتخت‌های کتاب ایران داشتیم امسال علاوه بر ارزیابی میدانی اجرای طرح‌ها را از نظر علمی هم ارزیابی می‌کنیم. با توجه به اینکه فعالیت‌های حوزه کتاب و فرهنگ دیربازده است. المان ظاهری شهر در زمینه کتابخوانی، راه‌اندازی کافه کتاب و طرح‌های کتابخوانی از جمله ملاک‌های ما در این ارزیابی است. در  پایتخت‌های کتاب ایران شهرهای نیشابور، بوشهر و اهواز برگزیده‌هایی در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب داشتند و شاهد بودیم روستاهایی از این شهرها در این جشنواره برگزیده شدند.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کافه کتاب پایتخت کتاب ایران ابراهیم حیدری میراث فرهنگی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد

سعید تابش‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی بسکتبال در جلسه پایانی کمیته فنی فدراسیون مشخص شدند، اظهار کرد: جلسه‌ای ۵ ساعته برگزار کردیم و دستور جلسه بررسی گزینه‌هایی بود که فدراسیون به کمیته فنی ارائه کرده بود. ۵ گزینه خارجی و ۴ گزینه داخلی مطرح شده بودند، قرار بر این شد تا بررسی دقیقی صورت بگیرد و ببینیم از میان گزینه‌های خارجی کدامیک به سیاست‌های فدراسیون نزدیک هستند.

صحبت‌های ابتدایی را با گزینه‌های خارجی انجام دادیم

وی ادامه داد: از میان سرمربیان خارجی از بین ۵ گزینه به ۲ گزینه و از میان گزینه‌های داخلی نیز ۲ گزینه را انتخاب کردیم. هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال که قراردادش به پایان رسیده یکی از گزینه‌ها بود که در انتخاب گزینه‌هایی نهایی رأی نیاورد. «مارکو راموندینو» مربی ۴۳ ساله ایتالیایی و «رادوان تریفانوویچ» مربی ۵۴ ساله اسلوونیایی گزینه‌های خارجی فدراسیون هستند. از قبل با این دو مربی صحبت‌های ابتدایی انجام شده و تمایل خود را برای هدایت تیم ملی بسکتبال ایران اعلام کردند. از اینجا به بعد صحبت‌ها با آنها روند جدی‌تری به خود می‌گیرد. قطعاً هر دو طرف شرایط و خواسته‌هایی دارند که در مذاکرات مطرح خواهند کرد.  

روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم 

تابش‌نیا خاطرنشان کرد: مارکو راموندینو بیشتر در رده‌های پایه سرمربیگری کرده و به صورت تخصصی روی ارتقای فنی بازیکنان نوجوان و جوان فعالیت داشته، در حال حاضر هم سرمربی تیم ملی زیر ۲۱ سال ایتالیا است. او خیلی هم موفق عمل کرده و یکی از دلایلی که روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم این است که تیم ملی بسکتبال در آستانه پوست اندازی است و نیاز به تغییر نسل حس می‌شود. هدف دراز مدتی داریم که با بازیکنان جوان باید به آن برسیم و اتفاق نظر روی او ایجاد شد که می‌تواند منجر به انتخاب وی شود. رادوان تریفانوویچ در حال حاضر کمک مربی تیم ملی اسلوونی است. در رزومه او سرمربیگری تیم ملی اسلوونی، تیم‌های ملی پایه و باشگاهی اسلوونی و همچنین رقابت‌های یورولیگ دیده می‌شود. قرار بر این است که اگر توافقی صورت گرفت با یک از این دو گزینه خارجی باشد.

اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست

سخنگوی کمیته فنی افزود: دو گزینه ایرانی هم با توجه به اینکه در مرحله حساسی هستیم و مطرح شدن اسم آنها می‌تواند بر روند لیگ برتر تأثیر منفی داشته باشد، داریم اما فطعلا از معرفی آنها خودداری می کنیم. اعلام نام آنها لیگ را به چالش می‌کشد و قرار بر این است بعد از اتمام مسابقات لیگ برتر با آنها مذاکره انجام یشود. در همین راستا مذاکره با مربیان خارجی هم ادامه دارد و فدراسیون بسکتبال از میان آنها گزینه نهایی را انتخاب می‌کند. هیچ اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست.

احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است

وی در مورد اینکه یکی از۲ گزینه داخلی شاهین طبع است وآیا ممکن است وی دوباره سرمربی تیم ملی شود گفت: احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است ولی خوشبختانه یا متاسفانه گزینه‌های داخلی دیگری مانند شاهین طبع و ... نداریم اما اینکه بگوییم صرفاً او گزینه سرمربیگری است، نه چنین نیست. در کل با صحبت‌هایی که با فدراسیون کردیم برای جلوگیری از ایجاد چالش در لیگ برتر بسکتبال پس از اتمام مسابقات، دو گزینه داخلی معرفی می‌شوند. نمی‌خواهیم مردم به گمانه‌زنی بیفتند و در نهایت فردی انتخاب شود که گزینه نیست.

فدراسیون یکی از ۴ گزینه را انتخاب می‌کند

تابش‌نیا در مورد اینکه اولویت کمیته فنی و فدراسیون بسکتبال سرمربی داخلی است یا خارجی، عنوان کرد: اولویت کمیته فنی بر این است که چه نتیجه‌ای و با چه کسی این نتیجه را بگیریم. برای همین دو گزینه خارجی عنوان شدند تا فرصت انتخاب سرمربی خارجی را از دست ندهیم. ممکن است در شرایطی قرار بگیریم و به این نتیجه برسیم که با سرمربی خارجی کار کنیم. ۴ گزینه‌ای که به فدراسیون ابلاغ کردیم، می‌توانند در خط مشی فدراسیون باشند و دلیل آن این است که با هر کدام از آنها توافق حاصل شود این توانایی را دارند که خواسته‌های فدراسیون را در تیم ملی اجرایی کنند. نمی توانم بگویم قطعا ولی سرمربی تیم ملی از میان این ۴ نفر انتخاب می‌شود و اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ ندهد فدراسیون یکی از آنها را انتخاب می‌کند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره بزرگ دشت غذا در پایتخت
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی