Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار آذربایجان شرقی گفت: از تحریم جمهوری اسلامی ایران توسط برخی کشورهای غربی، خوشحال نیستیم ولی معتقدیم تحریم، فرصتی برای شکوفایی ظرفیت‌های داخلی است و باید بتوانیم تمامی تهدیدات این حوزه را به فرصت تبدیل کنیم. ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۰ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی عصر امروز در آئین افتتاح نخستین نمایشگاه نیازها و چالش‌های صنایع استان با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی اظهار داشت: به واسطه واردات بی‌رویه و غیرضرور تجهیزات از خارج کشور، آن چنان که باید و شاید از ظرفیت داخلی کشور برای قطع وابستگی به خارج، استفاده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قدردانی از برگزاری این نمایشگاه توسط پارک علم و فناوری استان ابراز کرد: در دنیای کنونی، هر چیزی به جز کلمه «تغییر» در حال تغییر است و بر اساس اعلام صاحبنظران، در آینده نزدیک، شاهد رشد سریع و تغییر یکباره علم و دانش در دنیا خواهیم بود.

تحریم های آمریکا علیه ایران باعث تنش در خلیج فارس شده است"تحریمها" عامل ورود دانش‌بنیانها به حوزه‌های انحصاری و نو شدتحریم‌های آمریکا تاثیر مهمی بر روابط علمی کشاورزی ایران نداردشریعتمداری در اجلاس سازمان بین‌المللی کار: تحریم‌های آمریکا علیه ایران در تضاد با اهداف ILO است + فیلمآمریکا از تحریم پتروشیمی عقب‌نشینی می‌کند

پورمحمدی با بیان اینکه دنیای آتی، دنیای تغییر سریع تکنولوژی و دانش خواهد بود ابراز امیدواری کرد: برگزاری نمایشگاه‌های این چنینی در شکوفایی اقتصادی کشور و افزایش ارتباط دانشگاهیان و صنعتگران بیش از پیش مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، شکاف عمیقی بین تولید دانش و تبدیل آن محصولات فناور در کشور وجود دارد، گفت: در سال‌هایی نه چندان دور اعلام می‌شد که علم، بهتر از ثروت است ولی هم‌اکنون باید گفت، علمی بهتر است که منجر به تولید ثروت شود.

استاندار آذربایجان شرقی جایگاه بین المللی ایران اسلامی در حوزه تولید علم و تولیدات فناورانه را به ترتیب، رتبه 16 و 70 اعلام و نسبت به توسعه ارتباطات کاربردی مراکز علمی و صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان با برگزاری رویدادهای مختلف فناورانه در استان، ابراز امیدواری کرد.

عبدالرضا واعظی، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی هم گفت: اولین نمایشگاه چالش‌ها و نیازمندی‌های صنایع و سازمان‌های استان برای رفع نیازها و چالش‌های صنایع در شرایط استثنایی کشور همچون نوسانات ارز و تحریم‌ها برگزار می‌شد.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها را به دید یک فرصت نگاه کرده و برای ارتقای سطح فناورانه تلاش می‌کنیم، افزود: مهم‌ترین خروجی این نمایشگاه شروع فرآیندی برای رفع مشکلات صنایع است تا از سمت نیاز به سمت ایده برای خلق ثروت و ایجاد اشتغال حرکت کنند.

در نخستین نمایشگاه چالش‌ها و نیازهای صنایع استان موسسه‌ها و مراکز علمی، شرکت‌های دانش بنیان و همچنین برخی از واحدهای تولیدی و مجتمع‌های صنعتی استان همچون مجتمع مس آذربایجان، مجتمع فولادظفر بناب، شرکت ماشین سازی، گروه تراکتورسازی ایران حضور دارند.

طراحی و تولید تجهیزات، قطعات و مواد مور نیاز صنایع، طراحی و تولید محصولات با کاربری جدید، اصلاح فرآیندهای تولید و تلاش برای افزایش بهره وری، چالش‌های زیست محیطی مهم‌ترین محورهای این رویداد فناورانه در استان است.

انتهای پیام/ ز

R7887/P/S6,47/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۳۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • نگاه به اقشار کم‌بضاعت لرستان در راستای خودکفایی آنها باشد
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • تحریم فرصتی برای رسیدن به خودکفایی
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است