Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@03:26:38 GMT

متادون درمانی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۴۸۶۴

متادون درمانی

این روزها مراکز درمانی و کلینیک‌ها نقش اول را در عرصه ترک اعتیاد بازی می‌کنند.متادون یگانه بازیگر عرصه ترک اعتیاد از طریق دارو درمانی است که در برخی از موارد به اعتیاد فرد بیمار به این داروی ترک اعتیاد ختم شده است. تقی‌پور، مشاور مدیرکل بهزیستی مازندران و کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی جزو چهره‌هایی است که با تأیید احتمال اعتیاد به متادون در روند درمانی افراد معتاد، از این شیوه به‌عنوان تنها راه‌حل دارویی ترک اعتیاد یاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* آقای تقی‌پور! در مسیر ترک اعتیاد، مراکز مختلفی در حال فعالیت هستند، شیوه کار این مراکز ترک اعتیاد به شکل است؟

اعتیاد یک بیماری چند عاملی است، بنابراین درمان‌هایش هم واحد نیست و از شیوه‌های مختلفی برای درمان استفاده می‌شود. درمان اعتیاد به ۲ شکل دارویی و رفتاری- روانی است. مراکز درمانی به ۲ دسته دارویی و روانی تقسیم می‌شوند. مراکزی که درمان با تکیه به دارو اعتقاد دارند نیز به ۲ شکل مراکز سرپایی و بستری فعال هستند. مراکز درمانی دارویی از طریق پزشک معالج و با استفاده از متادون‌درمانی و شربت تریاک به افراد معتاد برای ترک کمک می‌کنند. معمولا برای تمام موادمخدر از جمله شیشه، تریاک، گل و... از شیوه واحد متادون درمانی بهره می‌برند.

* شما در صحبت‌هایتان به شیوه‌های سم‌زدایی اشاره کردید، رایج‌ترین راه سم‌زدایی در این مراکز چیست؟

متادون‌درمانی رایج‌ترین متد درمانی است. در این شیوه متادون جای مواد را می‌گیرد و به‌تدریج وابستگی به مواد کم می‌شود. اگر فرد معتاد براساس برنامه پیش برود حداکثر تا ۲سال این ماده را کامل ترک می‌کند.

* این مدت زمان ترک از طریق متادون برای همه ثابت است؟

برخی از مراکز و معتادها ممکن است در مسیر درمان به اشتباهاتی دست بزنند. به‌عنوان مثال اگر فرد معتاد به شیوه خودسر تصمیم به درمان بگیرد و به جای موادمخدر صنعتی و سنتی به متادون وابسته شود، این احتمال بسیار پر رنگ است که سال‌ها متادون را به‌عنوان موادمخدر استفاده کنند.

* در واقع باید اعتیاد به متادون را به‌عنوان یکی از دغدغه‌های ترک اعتیاد معرفی کرد؟

بله، به همین دلیل است که هنگام مصرف متادون تأکید می‌شود که این مواد تحت نظر پزشک استفاده شود. پزشک با توجه به شدت بیماری میزان مصرف متادون را برای بیماری کم می‌کند، به‌طوری که در نقطه نهایی درمان، مصرف متادون به صفر برسد. بیمارهایی که خودسر دست به این کار می‌زنند، توان کاهش میزان مصرف متادون را ندارند و معمولا برای آنکه آثار نشئگی را داشته باشند به هر مقداری که نشئه‌شان را تأمین کند، متادون مصرف می‌کنند.

نکته مهم این است که مصرف تحت نظر پزشک سیر نزولی دارد اما مصرف خودسرانه روند افزایشی را طی می‌کند؛ چرا که پس از مدتی بدن معتاد به متادون عادت می‌کند و چون دیگر حس نشئگی ندارد، مجبور می‌شود که میزان مصرف متادون را بالا ببرد.

* براساس گفته شما بیمار تحت درمان برای مصرف روزانه یا هفتگی متادون به پزشک مراجعه می‌کند. پزشک از کجا می‌تواند تشخیص دهد که این متادون که به بیمار تحویل می‌دهد، موجب درمان است و زمینه اعتیاد فرد را مهیا نمی‌کند؟

پزشک معاینه‌های اولیه‌ای انجام می‌دهد و شدت اعتیاد و وابستگی به مواد برای پزشک مشخص می‌شود. نکته‌ مهم‌تر اینکه متادون در حضور پزشک مصرف می‌شود و بیمار این امکان را ندارد که متادون را در جایی خارج از مطب استفاده کند.

* واقعا کسی این متادون را بیرون از مطب نمی‌برد؟

نباید ببرند، قانون این است.

* بعضی از معتادها متادون را همراه با مواد دیگر استفاده می‌کنند تا بهتر نشئه شوند...

بله این اتفاق می‌افتد اما متادون برای این مصرف در بازار آزاد خریداری می‌شود و ربطی به مراکز ترک اعتیاد ندارد. برخی از عطاری‌ها و فروشنده‌های موادمخدر، متادون را در دسترس فرد معتاد قرار می‌دهند.

* پس در روند درمانی این اتفاق نمی‌افتد؟

طبق قانون نباید این اتفاق بیفتد.

* تهیه متادون هم مانند موادمخدر دیگر راحت است؟

آنهایی که اهلش باشند، این ماده را هم پیدا می‌کنند. متادون در بازار راحت پیدا می‌شود.

* از متادون بیشتر برای ترک کدام موادمخدر استفاده می‌شود؟

متادون بیشتر برای ترک مواد سنتی قابل استفاده است اما متأسفانه هنوز برای درمان شیشه داروی خاصی پیدا نشده، برای مصرف موادمخدر شیشه هم از متادون استفاده می‌شود.

* یعنی متادون برای ترک مواد صنعتی هم جواب می‌دهد؟

نتیجه قطعی ندارد. برای برخی نتیجه می‌دهد و برای بعضی‌ها هم نه. نکته مهم این است که برای درمان اعتیاد تنها شیوه‌های دارویی جواب نمی‌دهد و باید درمان دارویی و روانی در کنار هم باشند.

* تکیه بر متادون برای ترک اعتیاد تا چه حد می‌تواند زمینه‌ساز افزایش اعتیاد به متادون شود؟

اگر مراکز درمانی با مجوز، اصولی که در مورد سیر نزولی مصرف مواد است را رعایت کنند و پزشک اطمینان پیدا کند که بیمار جز متادون از ماده مخدر دیگری استفاده نمی‌کند، مطمئنا حداکثر تا ۲سال این مصرف از بین می‌رود اما اگر رعایت نشود مطمئنا ترک مصرف متادون تا سال‌ها به طول می‌انجامد. افرادی بوده‌اند که به‌دلیل خوددرمانی وابسته و معتاد به متادون شده‌اند.

* پس باید بگوییم متادون تنها راه درمان دارویی اعتیاد است؟

بله، فعلا همین است.

کد خبر 444714

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید

امتداد - میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در دور جدید بازدید میدانی از وضعیت پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال 1403، به همراه جمعی از معاونین و مدیران این سازمان ضمن بازدید از پروژه احداث بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش تهران، در جلسه‌ای مشترک با عوامل اجرایی این پروژه، بر ضرورت اتمام آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بهره‌برداری از این مرکز درمانی جهت ارائه خدمت به بیمه‌شدگان تأکید کرد و گفت: امانت‌داری شقوق مختلف دارد که یکی از آن‌ها همین مسئولیت‌پذیری نسبت به اموالی است که در اختیار ما قرار داده شده و از این باب وظیفه داریم پروژه‌های عمرانی خصوصاً در حوزه درمان را که برخی از آن‌ها مثل همین پروژه بیمارستان شهید فیاض‌بخش از دوره‌های قبل نیمه‌تمام باقی مانده؛ در سریع‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، موسوی در جریان این بازدید در نشستی با حضور مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران، رئیس بیمارستان شهید فیاض‌بخش تهران و عوامل اجرایی پروژه احداث ساختمان جدید این بیمارستان، ضمن تقدیر از زحمات دست‌اندرکاران این پروژه، خواستار تکمیل و بهره‌برداری از آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد و اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ در هدف‌گذاری سازمان تأمین‌اجتماعی، سالی است که همه پروژه‌های عمرانی حوزه درمانی ما باید به اتمام برسد و این از اولویت‌های قطعی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید است.

وی در مورد وضعیت احداث پروژه بیمارستان فیاض‌بخش افزود: این پروژه به مراحل پایانی رسیده و به‌زودی آماده ارائه خدمت به ملت شریف ایران خصوصاً بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی خواهد بود؛ هرچند انتظار می‌رفت برخی از پروژه‌ها در زمان کوتاه‌تری به اتمام برسند. اما به هر حال طی ماه‌های آینده پروژه بیمارستان جدید فیاض‌بخش با همت شما عزیزان به اتمام رسیده و تجهیز خواهد شد تا بیمه‌شدگان عزیز بتوانند از خدمات گسترده و به‌روز این مرکز بزرگ درمانی استفاده کنند.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: ان‌شاءالله ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن فرآیند تکمیل و بهره‌برداری شامل آخرین اقدامات ساختمانی، تجهیز بیمارستان و استقرار نیروی انسانی بخش‌های مختلف انجام خواهد شد و ظرفیت خدمت‌رسانی یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار بیمه‌شدگان عزیز قرار خواهد گرفت. این وظیفه ما است که در فرآیند انجام پروژه‌های عمرانی حق مردم را رعایت کنیم و امانت‌دار خوبی برای آن‌ها باشیم؛ چه این اموال، امانت مردم در دست ما است و در دنیا و آخرت باید نسبت به این امانت پاسخگو باشیم.
بر اساس این گزارش در جریان این بازدید، عوامل اجرایی پروژه احداث بیمارستان ۵۵۰ تخت‌خوابی شهید فیاض‌بخش تهران، ضمن ارائه گزارش‌هایی درباره بخش‌های مختلف این پروژه از جمله روند تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مرکز درمانی، از پیشرفت این پروژه خبر داده و نسبت به تکمیل آن ظرف ماه‌های آینده ابراز امیدواری کردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کمبودهای درمانی استان بوشهر رفع شود
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید