Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@03:58:27 GMT

دوراهی انتظارات در بازار دلا‌ر

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۵۵۷۱

در پنجمین روز هفته، قیمت دلار در نزدیکی مرز ۱۳ هزار تومانی حمایت شد و توانست از جاده نزولی نیز خارج شود. روز چهارشنبه، شاخص ارزی در همان ابتدای روز تا محدوده ۱۳ هزار و ۷۰ تومانی افت کرد؛ از نزدیکی ساعت ۱۲ ظهر، مسیر قیمتی این ارز تغییر کرد و توانست حدود ساعت ۴ بعدازظهر به قیمت ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قیمت ۵۰تومان بیشتر از نرخ بسته شده این ارز در روز سه‌شنبه بود و موجب شد که پس از ۲ کاهش متوالی، اولین افزایش دلار به ثبت برسد. به گفته فعالان، افت قیمتی دلار در ابتدای روز بیشتر از کاهش ارزش حواله درهم نشات می‌گرفت و نزول درهم به نزدیکی مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان در انتظارات معامله‌گران بزرگ داخلی اثر داشت.

همزمان، به باور شماری از بازیگران باتجربه بازار، بازگشت قیمتی درهم موجب شد که خرید دلار نیز در بازار داخلی افزایش پیدا کند. رفت و برگشت قیمتی دلار در روز چهارشنبه نشان‌دهنده آن بود که انتظارات دو گانه‌ای بر بازار ارز حکم‌فرماست.

اثر بازار متشکل بر بازار ارز

در این میان، بیشتر فعالان باور دارند، معامله‌گران بازار طی روزهای آتی بیشتر از هر عاملی تحت‌تاثیر دو عامل بنیادی خبری قرار خواهند گرفت؛ دو عامل بنیادی خبری که اکنون برخی نوسان‌گیران را در یک دو راهی تصمیم‌گیری قرار داده است؛ هر چند سهم خبری که از نظر فعالان منجر به کاهش قیمت می‌شود تاکنون بین معامله‌گران بیشتر به چشم آمده است.

به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار، هم اکنون بیشتر معامله‌گران کاهشی بازار روی خبر آغاز به کار بازار متشکل ارزی مانور می‌دهند. در روزهای اخیر خبرهایی در کانال‌های اطلاع‌رسانی شماری از معامله‌گران برجسته می‌شد که بازار متشکل ارزی از هفته آتی آغاز به کار خواهد کرد و به دنبال این راه‌اندازی نقش حواله درهم در بازار کمرنگ‌تر خواهد شد. در واقع بازار متشکل ارزی موجب خواهد شد که نقش بازارهای همسایه کمرنگ‌تر و نرخ‌ها به‌صورت شفاف‌تر کشف و تاثیرگذاری سفته‌بازان و معاملات خیابانی بر بازار کمتر شود.

البته در آخرین خبرها به نظر می‌رسد، بازار متشکل ارزی حداقل از ابتدای هفته آتی آغاز به کار نخواهد کرد، هر چند که گویی این بار در تیرماه فعال خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی اخیرا عنوان کرده است: برای راه‌اندازی این بازار در حال ثبت‌نام از صرافی‌ها هستیم و مسائل مربوط به برقراری ارتباط سیستم‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات بانک‌ها با این شبکه در حال انجام است که در آینده نزدیک نهایی می‌شود.

امید افزایشی‌ها به اخبار سیاسی

در مقابل خبری که کاهشی‌ها بر آن تاکید می‌کنند، افزایشی‌ها، بالا رفتن تنش‌های منطقه‌ای و تصمیم FATF در مورد ایران را از جمله عواملی می‌دانند که می‌تواند فضای معاملات بازار داخلی را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته آنها، بالا رفتن تنش‌ها می‌تواند منجر به افزایش خریدهای احتیاطی در بازار شود. این در حالی است که در حال حاضر از نظر آنها کمبود تقاضا در بازار مهم‌ترین عاملی است که ضربه‌گیر قیمتی شده است و در صورت بازگشت تقاضا به بازار جهت قیمت افزایشی خواهد شد.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که دیروز بازار به خبر شلیک موشک به مقر برخی شرکت‌های نفتی در موصل عراق واکنش نشان نداد. البته عده‌ای از فعالان باور داشتند، اظهارات ترامپ عاملی بود که بازار خبر موشکی را چندان جدی نگیرد. ترامپ اعلام کرد حادثه نفتکش‌ها کوچک بوده است و در مورد استفاده از نیروی نظامی برای تضمین امنیت عرضه نفت در خلیج‌فارس نیز تردید دارد.

با این حال، برخی فعالان بازار باور داشتند، معامله‌گران در شرایط فعلی توجه چندانی به اخبار ندارند و بیشتر به دلیل عرضه مناسب ارز توسط بازارساز به دنبال کسب سودهای کوتاه‌مدت از معاملات هستند و کمتر کسی به دنبال خرید ارز برای کسب سود در میان‌مدت است.

از نظر این عده هر زمان عرضه بازارساز دچار مشکل شود، خریدهای سفته‌بازانه نیز بیشتر خواهد شد. دیروز سکه نیز با ۲۵ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان رسید. به این ترتیب سکه به حرکت همسو با دلار ادامه داد و در صورت افزایش بهای اونس می‌تواند رشد بیشتری را نیز به ثبت برساند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: فرارو

کلیدواژه: دلار بازار ارز بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۵۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟

روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه‌شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار حمایت‌های بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز می‌دانند. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معامله‌گران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمی‌شود.

دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشت‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشم‌گیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.

این افت قیمت به‌گونه‌ای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخص‌های ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.

شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟

فعالان بازار ارز در روز‌های اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفته‌های اخیر در نیمه‌های کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینه‌ساز فعالیت‌های سودجویانه می‌شود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخ‌های رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.

سکه به دنبال طلای جهانی

افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینه‌ساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یک‌میلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

دیگر خبرها

  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • عقبگرد در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • دوراهی سنا برای تیک تاک
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت