Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیابی سازمان ملل به مدارک معتبری از نقش بن سلمان در قتل خاشقجی، روایت پمپئو از دیدار با موگرینی درباره ایران، سفر غیرمنتظره مشاور مکرون به ایران و حمله موشکی به مقر عملیات حشد شعبی در موصل از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به فرمان ترامپ به مشاورانش برای عقب‌نشینی از اظهارات تند علیه ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، مقام‌های آمریکایی بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) گفته‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به تیمش دستور داده از اظهارات تند مطرح‌شده علیه ایران عقب‌نشینی کرده و تأکید کنند واشنگتن به دنبال جنگ با ایران نیست. 

دو مقام ارشد آمریکایی و سه منبع آگاه دیگر به روزنامه «دیلی‌بیست» گفته‌اند رئیس‌جمهور آمریکا از مقام‌های این کشور خواسته لفاظی‌ها علیه ایران را ملایم‌تر کنند. 

مقام‌های دولت ترامپ در روزهای گذشته بارها تأکید کرده‌اند دنبال جنگ با ایران نیستند. 

روزنامه دیلی‌بیست نوشته این مسئله نشان‌دهنده تغییری اساسی در رویکرد دولت ترامپ محسوب می‌شود. تنها چند روز پیش، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا گفت در خصوص ایران همه گزینه‌ها از جمله اقدام نظامی روی میز است. «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم جزو مقام‌های دولت ترامپ است که ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است. 

اما «برایان هوک»، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در یک جلسه استماع در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت در داخل دولت ترامپ هیچ صحبتی از «اقدام هجومی علیه ایران» مطرح نیست. 

هوک گفت: «هیچ‌کس نباید درباره تمایل ما به صلح یا آمادگی‌مان برای عادی‌سازی روابط [با ایران]، در صورت دستیابی به یک توافق جامع با این کشور تردید داشته باشد.»

دیلی‌بیست نوشته روایت‌های متناقضی که مقام‌های دولت ترامپ در خصوص ایران مطرح می‌کنند، نمایندگان کنگره آمریکا را هم گیج کرده است.

آنها در هفته‌های گذشته درباره قصد احتمالی دولت ترامپ برای اغراق در گزارش‌های اطلاعاتی علیه ایران و سوق دادن آمریکا به سمت درگیری نظامی با ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. حال که گزینه جنگ منتفی است، سوالی که کماکان آنها با آن درگیرند این است: برنامه دولت ترامپ در خصوص ایران چیست؟

«دیوید سیسیلاین»، عضو دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا یکی از بیشمار کسانی است که معتقدند کاخ سفید هیچ برنامه مشخصی در خصوص ایران ندارد. 

او می‌گوید: «فکر نمی‌کنم آنها مقصود ننهایی داشته باشند و این برای من خیلی نگران‌کننده است. فکر نمی‌کنم راهبرد مشخصی داشته باشند، ضمن آنکه فکر نمی‌کنم آنها اهدافشان را تشریح کرده باشند.»

 «تام مالینوسکی»، نماینده ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا در جریان جلسه استماع مجلس سنا از برایان هوک درباره راهبرد دولت ترامپ در خصوص ایران پرسید.

او پرسید: «ما از همه بخش‌های دولت پیام‌های متفاوتی در خصوص ایران می‌شنویم. چیزی که من از شما می‌شنوم با آنچه از رئیس‌جمهور می‌شنوم متفاوت است.»

این قانونگذار آمریکایی تصریح کرد با آنکه ترامپ در توئیت‌هایش گفته که به دنبال تغییر رفتار ایران است، هوک از سیاست متفاوتی سخن می‌گوید. او خطاب به هوک گفت: «چیزی که من از شما می‌شنوم این است که سیاست ما این است که ایران را ورشکست کنیم تا وقتی که آنها مطالبات ما را اجابت کنند.»

برایان هوک در پاسخ تصریح کرد دولت ترامپ دو هدف را در خصوص ایران دنبال می‌کند: خشکاندن منابع مالی ایران برای انجام عملیات‌های منطقه‌‌ای این کشور و آوردن آن پای میز مذاکره. هوک اضافه کرد که رسیدن به یک توافق هسته‌ای «جدید و بهتر» راهبرد دولت ترامپ در قبال ایران است. 

دولت ترامپ پنجشنبه هفته گذشته ادعا کرد ایران عامل حمله به دو نفتکش در دریای عمان بوده است. این ادعا حتی از سوی متحدان آمریکا هم مورد تردیدهای جدی قرار گرفته است. 

دستیابی سازمان ملل به مدارک معتبری از نقش بن سلمان در قتل خاشقجی

گزارشگر ویژه سازمان ملل در تحقیقات حول قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد ریاض در کنسولگری سعودی در استانبول، دقایقی پیش گزارش خود را در این باره منتشر کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، «آگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کرد که مدارک معتبری از دست داشتن مقامات عالی‌رتبه سعودی از جمله «محمد بن سلمان» ولی‌عهد این کشور در تحقیقات حول قتل خاشقچی به‌دست آمده است.

وی از دبیرکل سازمان ملل خواست تا دستور آغاز تحقیقات بین‌المللی از محمد بن سلمان و نقش او در قتل خاشقچی صادر کند و همچنین خطاب به دولت ایالات متحده خواستار آغاز تحقیقات گسترده توسط «اداره تحقیقات فدرال» (FBI) شد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین گفت که رژیم عربستان سعودی به دلیل سوءاستفاده از امتیازات دیپلماتیک کنسولگری خود در استانبول، باید از دولت ترکیه عذرخواهی کند.

به نوشته روزنامه «گاردین» در این گزارش ۱۰۰ صفحه‌ای که به صورت کامل شرح ما وقع در کنسولگری سعودی در استانبول را ارائه می‌کند، آمده است: «قتل جمال خاشقچی یک جنایت بین‌المللی بود. جمع‌بندی گزارشگر ویژه این است که آقای خاشقچی، قربانی قتل عمد و اعدام از پیش برنامه‌ریزی‌شده بود. دولت عربستان سعودی عطف به قوانین حقوق بشری بین‌المللی مسئول آن است».

این گزارش با استفاده از شنود فایل صوتی مکالمات داخل کنسولگری سعودی در استانبول حین قتل خاشقچی، آخرین لحظه این جنایت را بازسازی کرده و می‌نویسد که مقامات سعودی آن زمان به او گفتند: «می‌خواهیم تو را دستگیر کنیم».

کالامارد توضیح می‌دهد: «ارزیابی فایل‌های صوتی به‌دست آمده توسط افسران اطلاعاتی ترکیه و دیگر کشورها نشان می‌دهد که احتمالاً ابتدا به آقای خاشقچی آرام‌بخش تزریق شده و سپس او را با کیسه پلاستیکی خفه کرده‌اند».

یافته‌های اصلی گزارش (بدون دخالت دیدگاه‌های شخص گزارشگر ویژه) به شرح زیر است:

مدارک معتبر از مسئولیت فردی مقامات عالی‌رتبه سعودی شامل ولی‌عهد وجود دارد که نیازمند تحقیقات بیشتر است. مرگ خاشقچی، یک قتل عمد بود. تلاش برای ربودن او نیز نقض قوانین حقوق بشری بین‌المللی است. تحقیقات عربستان سعودی و ترکیه نتوانستند استانداردهای بین‌المللی مرتبط با مرگ‌های غیرقانونی را رعایت کند. تحقیقاتی عربستان سعودی با حسن‌نیّت انجام نشده و می‌تواند شامل ممانعت از اجرای عدالت نیز باشد. درخواست تعلیق محاکمه ۱۱ مظنون قتل خاشقچی در عربستا نسعودی، به دلیل نگرانی از مخفی‌کاری، تلاش برای ازبین بردن شهود و معتبر نبودن

البته این گزارش باز هم تاکید می‌کند: «با گذشت هشت ماه از اعدام آقای خاشقچی، طرح و ماموریت افراد مسئول (در قتل خاشقچی) هنوز هم به دلیل عدم پیشرفت مناسب (تحقیقات) در هاله‌ای از ابهام قرار دارد».

گزارشگر ویژه سازمان ملل با «اعدام» توصیف کردن قتل خاشقچی توسط ماموران سعودی، اضافه می‌کند: «تا کنون، دولت سعودی از پذیرش علنی مسئولیت خود در قتل آقای خاشچقی سر باز زده و به دلیل رفتاری که منجر به قتل وی شد از خانواده، دوستان و همکاران او عذرخواهی نکرده است».

این گزارش همچنین اطلاعاتی از یک بسته اقتصادی به‌دست آورده که از سوی رژیم سعودی به فرزندان خاشقچی پیشنهاد شده است اما صراحتاً بیان نمی‌کند که این بسته از نظر قوانین بین‌المللی، دیه محسوب می‌شود یا نه.

روایت پمپئو از دیدار با موگرینی درباره ایران

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا امروز چهارشنبه در پیامی توئیتری با اشاره به دیدارش با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: در گفتگوهایم با فدریکا موگرینی به موضوعات مهمی از جمله ایران -که آمریکا و اتحادیه اروپا باید درباره آن هماهنگی داشته باشند- پرداخته شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این خصوص افزود: همکاری ما در دو سوی اقیانوس اطلس برای تضمین امنیت و موفقیت مشترک ما حیاتی است. به منظور غلبه بر تهدیدات پیش رو باید با یکدیگر همکاری کنیم.

این درحالیست که پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ایران از طرف های اروپائیِ توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ خواست تا به تعهداتش ان عمل کنند؛ لیکن با توجه به عدم تحریک لازم از سوی بروکسل، جمهوری اسلامی ایران به اروپایی‌ها فرصتی ۶۰ روزه داده است تا بتوانند برای اجرای کامل تعهدات خود راهی بیابند.

سفر غیرمنتظره مشاور مکرون به ایران

دفتر ریاست جمهوری فرانسه شامگاه چهارشنبه اعلام کرد «امانوئل بن» مشاور ارشد رئیس‌جمهور این کشور در امور دیپلماتیک به‌منظور گفتگو با مقامات ایرانی در راستای کاهش تنش‌ها، پاریس را به مقصد تهران ترک کرده است.

پیش از این منابع خبری از احتمال سفر وزرای خارجه طرف‌های اروپایی برجام (آلمان، فرانسه،‌ انگلیس) به تهران به‌منظور گفتگو با مقامات ایرانی در خصوص آینده این توافق خبر داده بودند.

رویترز اخیراً گزارش داده است که سه کشور اروپایی امضا‌کننده برجام یعنی بریتانیا، آلمان و فرانسه تلاش‌های جدیدی را آغاز کرده‌اند تا همچنان ایران را در توافق هسته‌ای نگه دارند.

حمله موشکی به مقر عملیات حشد شعبی در موصل

شبکه الفرات از حمله موشکی به نزدیکی مقر فرماندهی عملیات حشد شعبی در شهر مرکز استان نینوا خبر داده است.

یک منبع امنیتی عراقی گفته است انفجار این موشکی هیچ خسارتی به دنبال نداشته است.

این در حالی است که شبکه اسکای نیوز عربی امارات مدعی حمله موشکی به مجتمع کاخ‌های ریاست جمهوری در موصل که مقر نیروهای آموزش دهنده آمریکایی است، شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام روسیه آمریکا فرانسه اردبیل اس 400 علی شمخانی ماده 36 برجام ماده 26 برجام کیمیا خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس

به گزارش تابناک، حماس اظهارات «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا را که در آن این جنبش را مسئول مانع‌تراشی در دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه دانست، محکوم کرد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اظهارات (وزیر خارجه آمریکا) آنتونی بلینکن هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد و با این واقعیت که تأیید می‌کند حماس بیش از یک بار انعطاف‌پذیری برای تسهیل دستیابی به توافق برای توقف جنگ نسل‌کشی و توقف کشتار ملت ما را نشان داده، در تناقض است.»

طبق گزارش المیادین، در این بیانیه آمده است که اظهارات بلینکن «با سرسختی و تعلل (نخست وزیر اسرائیل) بنیامین نتانیاهو و دولت او» که موانع و مشکلاتی بر سر راه توافق ایجاد می‌کنند و به دنبال طولانی کردن جنگ خشمگینانه خود علیه مردم ما هستند، در تضاد است. موضوع اسیران صهیونیست جزو اولویت‌های آنها نیست.

در ادامه این بیانیه آمده است: «مطالبات حماس و مقاومت از روز اول مشخص بوده و همان مطالباتی است که در مارس گذشته ارائه کردند و مورد استقبال همه طرف‌ها و میانجی‌ها قرار گرفت این مطالبات در ضرورت آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در تمام مناطق نوار غزه، افزایش  امداد‌رسانی و شروع بازسازی خلاصه می‌شود.»

در این بیانیه همچنین عنوان شده است: «آمریکا به عنوان شریک کامل در جنگ نسل‌کشی علیه مردم ما که همچنان با سلاح، مهمات و پوشش سیاسی از اشغالگری حمایت می‌کند، با اتهامات واهی علیه حماس این نقش خصمانه خود علیه مردم ما را تکمیل می‌کند.»

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد حماس در مذاکرات برای دستیابی به توافقی برای بازگرداندن اسیران و آتش‌بس خواسته‌های خود را «تغییر» داده است.

متئو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که حماس در مذاکرات با اسرائیل، با میانجی‌گری مصر و قطر، «خواسته‌های خود» را تغییر داده است.

حماس پیشتر هم گفته بود که ادعای آنتونی بلینکن مبنی بر اینکه این جنبش مانع آتش‌بس در نوار غزه می‌شود، «جانبداری آشکار» از اسرائیل است.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم گردان «نتزاه یهودا »پس از فشار تل آویو
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • شکایت حزب کنگره هند از مودی به دلیل اظهارات علیه مسلمانان