Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماد گروه خودرویی به همراه قطعه سازان طی هفته جاری دنباله روی بازار افت ارزش سهام را پشت سر گذاشتند که از جمله دلایل آن می‌توان به انتشار گزارش عملکرد خودروساز‌ها و تغییر در مقررات مربوط به خرید اعتباری در بازار اشاره کرد. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، شاخص بورس اوراق بهادار طی هفته گذشته روند نزولی به خود گرفت که این تغییر تاثیر خود را بر روی نماد گروه خودرویی و قطعه ساز نیز گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی دقیق‌تر بازار نشان می‌دهد،  تغییر در مقررات و دستورالعمل‌های مربوط به خرید اعتباری در بازار و انتشار گزارش عملکرد خودروساز‌ها از جمله عوامل دیگر در ایجاد صف‌های فروش برای این گروه بوده است.

بررسی ۵ گروه خودرویی به شرح زیر است:

 

*سایپا (خساپا)

سهام گروه سایپا در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۱۰ هزار و ۳۴۶ سهم در ابتدای هفته به ۱۴ هزار و ۸۸۵ سهم رشد کرد و حجم از ۲۶۲ میلیون و ۳۹۷ سهم با افزایش به ۳۹۱ میلیون و ۷۹۸ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با منفی ۳.۲۴ درصدی روبرو شد که این روند در پایان به مثبت ۴.۰۴ درصدی رسید.

 

 

*ایران خودرو (خودرو)

سهام گروه ایران خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۶ هزار و ۱۰۵ سهم در ابتدای هفته به ۳ هزار و ۷۹ سهم کاهش یافت و حجم از ۱۲۱ میلیون و ۷۹۶ سهم با افت به ۳۷ میلیون ۳۳۷ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند مثبت ۱.۶۱ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به مثبت ۰.۸۷ درصدی رسید.         *زامیاد (خزامیا)

سهام گروه زامیاد در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت ۴ هزار و ۲۶۶ سهم در ابتدای هفته به ۲ هزار و ۵۴۷ سهم کاهش یافت و حجم از ۸۹ میلیون و ۸۳۳ سهم با روند نزولی به ۴۲ میلیون و ۴۶۷ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۲.۸ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به مثبت ۲.۲۶ درصدی رسید.         *پارس خودرو (خپارس)

سهام گروه پارس خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و تعداد آن از ۶ هزار و ۲۶۹ سهم در ابتدای هفته به ۵ هزار و ۲۴۶ سهم کاهش یافت و حجم آن نیز از ۱۴۱ میلیون و ۳۷۱ سهم با کاهش به ۹۷ میلیون و ۲۴ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۳.۴۸ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته به رقم مثبت ۱.۴۹ درصدی رسید.       *گروه بهمن (خبهمن)

سهام گروه بهمن در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و سهم در ابتدای هفته از ۵۳۷ واحدی در پایان هفته افزایش و به رقم ۷۶۴ واحدی رسید، همچنین حجم از ۸ میلیون و ۹۶۴ با افزایش به ۱۵ میلیون و ۷۱۱ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۲.۸۲ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته با مثبت ۲.۹۸ درصدی رسید.    

برای دو گروه سهام گروه سایپا دیزل و سهام گروه ایران خودرو دیزل در هفته جاری مورد معامله قرار نگرفت.

در همین راستا، همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، گفت: در انتهای هفته جاری شاهد تغییر مقررات و دستورالعمل‌های مربوط به خرید اعتباری در بازار بودیم که این مسئله باعث فشار به نقدینگی بازار آورد و ریزش گسترده‌ای را در قیمت سهام‌ها ایجاد کرد.

وی افزود: به همین خاطر اکثر نماد‌های قطعه‌ساز و خودروسازی که هفته گذشته رشد خوبی را تجربه کردند، صف‌های فروش برای آن‌ها تشکیل شد و در این میان سایپا با توجه به مباحثی که عرضه بلوک مدیری و خصوصی شدن کامل آن مطرح شده با اقبال نسبی مواجه است که باعث داد و ستد در حجم بالا شد.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به جز نماد سایپا سایر نماد‌های گروه خودرویی یا رشد قیمت جزئی داشته اند و یا روند نزولی در پیش گرفته اند.

دارابی افزود: باید منتظر باشیم و ببینیم که روند کلی بازار چه زمانی بهبود پیدا می‌کند تا گروه خودرویی پیرو آن باشد.

وی گفت:موضوع تاثیرگذار دیگر انتشار شمار گزارش‌های منتشر شده در مورد عملکرد سال ۹۷ خودروسازان نشان از زیان‌های خودروسازان دارد که این موضوع نیز تاثیر خود را بر روی نظر معاملاگران گذاشته است.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس خودرویی شاخص بورس گروه خودرویی بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۷۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز