Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر نیرو از تشکیل کارگروه احیای زاینده رود خبر داد و گفت: واگذاری اختیارات لازم به کمیته استانی در حال پیگیری است. مسوولان به جد در تلاش برای رفع مشکل زاینده رود هستند. به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، رضا اردکانیان، اظهار کرد: احیا و جریان پایدار زاینده رود مساله مهمی برای دولت است، همان اندازه که زاینده رود و حفظ حیات آن در شرایط روحی روانی مردم اصفهان و این منطقه نقش مؤثری دارد، حفظ این حیات و طراوت در سایر نقاط کشور نیز تأثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از تشکیل کارگروه احیای زاینده رود خبر داد و گفت: واگذاری اختیارات لازم به کمیته استانی در حال پیگیری است. نمایندگان مردم اصفهان به جد و به شکل دلسوزانه در تلاش برای رفع مشکل زاینده رود هستند.

اردکانیان افزود: این موضوع با سطح بالاتری از همکاری بین سازمان‌های مسئول از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، حفاظت از محیط زیست، مدیریت و برنامه ریزی، وزارت کشور و مردم به وضعیت پایدار درخواهد آمد.

وزیر نیرو تصریح کرد: سعی خواهیم کرد با مصرف صحیح و تأمین منابع آبی جدید، وضعیت به گونه‌ای باشد که نه تنها برای این سال‌ها بلکه سال‌های آینده نیز خاطرمان آسوده باشد و مطمئن باشیم که این خطه مهم کشور برای زاینده رود دغدغه نداشته باشد.

اردکانیان با بیان اینکه اولین اولویت ما تأمین آب شرب و سپس کشاورزی است، اظهار کرد: امسال شرایط خاصی را سپری می‌کنیم، خشک‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر را با ترترین سال در ۵۰ سال اخیر سپری می‌کنیم. در عین حال شرایط را بررسی می‌کنیم و درنظر داریم معیشت کشاورزان و شرایط محیط زیست دچار آسیب نشود. اطمینان داریم با هر تغییر مثبتی وضعیت بهتر خواهد شد.

وی در خصوص تأمین حقابه تالاب گاوخونی گفت: تصویب سند زیست بومی این تالاب بین المللی است. احیای تالاب گاوخونی یک مطالبه ملی است، زیرا گاوخونی متعلق به همه کشور است. امسال به شکرانه صبوری و بردباری مردم، مشمول لطف الهی شدیم، بارش‌هایی نازل شد که بر باور نمی‌گنجید، معتقدیم که وقتی شکر نعمت جای بیاوریم و دنبال کردن مسائل در مدار صحیح باشد مشمول لطف الهی می‌شویم.

اردکانیان با بیان اینکه امسال ۴۴ تالاب مهم کشور از حدود ۴۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شدند، اظهار کرد: تالاب‌هایی آبگیری شدند که در رؤیای ما نمی‌گنجید، زیرا آبی وجود نداشت که بتوانیم با تصمیم گیری و برنامه ریزی آبی برای تالاب‌ها رها سازی کنیم.

وی با بیان اینکه برخی تالاب‌ها مانند گاوخونی سهم کمتری داشتند، افزود: موضوع احیای زاینده رود اکنون در دستور کار است و با یک کار میان بخشی و همگانی با همکاری تمام متولیان این حوزه انجام می‌شود. کار میان بخش با این معنا نیست که وزیر نیرو از وظیفه خود دور بماند، طبیعت مدیریت آب عرصه چند بخشی است.

وزیر نیرو ادامه داد: مدیریت آب یک موضوع مهم است و در آغاز راه هستیم و لازم است هر دستگاهی به مسئولیت خود عمل کند. تردیدی نداریم که این نگرش منجر به استمرار جریان حیات در رودخانه می‌شود و حق گاوخونی هم به مرور ادا می‌شود.

اردکانیان خاطر نشان کرد: عدم ذکر نام تالاب گاوخونی به هیچ وجه به معنای نادیده گرفتن این حق نیست.

وی افزود: آئین نامه اجرایی تصویب سند زیست بومی تالاب بین المللی گاوخونی و تالاب‌های کشور به تصویب هیئت وزیران رسیده است و ما منتظر تشکیل اولین جلسه از سوی سازمان محیط زیست هستیم تا این سند به تصویب برسد.

وزیر نیرو تاید کرد: استان اصفهان به عنوان منطقه‌ای صنعتی حائز اهمیت است و این پروژه در اصفهان بسیار مهم و حیاتی است در این صورت می‌توانیم اطمینان خاطر از تأمین برق استان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: این پروژه قرار است در مرکز اصفهان نیز تکرار شود. بخش‌های انتقال کابل‌های زیر زمینی تدارک دیده شده و اعتباری حدود ۵۵۰ میلیارد تومان نیاز دارد که در تلاش تأمین منابع مالی هستیم.

اردکانیان مدیریت مصرف صحیح در حوزه برق را راهکار رفع خاموشی‌ها اعلام کرد و افزود: وقتی مصرف صحیح باشد می‌توانیم مطمئن شویم ظرفیت برق کشور پاسخگو است. در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده داریم و شدت انرژی در کشور ما به نسبت جهانی بالاست.

وزیر نیرو تصریح کرد: باید در شیوه مصرف در بخش‌های مختلف بازنگری کنیم و اولویت بازنگری بخش‌های دولتی هستند.

اردکانیان ادامه داد: از حدود ۵۷ هزار مگاوات اوج بار سال گذشته، حدود ۲۳ هزار مگاوات مربوط دستگاه‌های سرمایشی بود و حدود ۴۰۰۰ مگاوات مربوط به بخش دولتی بود. مردم وقتی ببینند سازمان دولتی رعایت می‌کنند، بیشتر به سمت صرفه‌جویی ترغیب می‌شوند.

وی با بیان اینکه در آستانه فصل گرما هستیم ابراز امیدواری کرد که همتی شود و امسال شیوه خوب صرفه جویی سال قبل دنبال شود که این شکرگزاری باعث مزید رحمت شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزیر نیرو زاینده رود همکاری آب شرب تالاب گاو خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۸۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟

پایگاه مرگز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، به پرسش و پاسخی پیرامون دلایل ضرورت تشکیل حکومت اسلامی پرداخته که تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

پرسش:

اگر حکومت دینی تشکیل نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟

پاسخ:


لازمه اقدام به هر عملی، سنجش هزینه‌ها و فواید آن عمل است و باید دید که هزینه‌های فراوانی که برای برپایی حکومت دینی در ایران ایجاد شده است، خروجی و ثمره خاصی داشته است؟ به عبارت دیگر اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد و چه ضرورت و تغییری در برپایی حکومت دینی برای ملت ایران ایجاد شده است؟

اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد:


۱. به وظیفه دینی و الهی جامعه عمل نشده بود.
برپایی حکومت اسلامی و بستری که بتواند احکام الهی را جاری کرده و ترقی بخشد، وظیفه مسلمین است. برپایی حکومت در جامعه اسلامی، از امور لازم و وجوب آن قطعی است. برای اثبات ضرورت تشکیل حکومت اسلامی می‌توان به ادله قرآنی، روایی و عقلی تمسک کرد. (۱)

۲. اکثر احکام الهی تعطیل، و فساد و اعمال نامشروع فراگیرتر بود.


حکومت نقشی انکارناپذیری در ایجاد بسترها و ضوابط مؤثری در اجرا یا تعطیلی احکام اسلامی و همچنین تربیت دینی و غیردینی جامعه دارد. امام خمینی در لزوم تشکیل حکومت اسلامی بیان داشته است که: «احکام اسلامی اعم از قوانین اقتصادی، سیاسی و حقوق تا روز قیامت باقی و لازم‌الاجرا است، هیچ‌یک از احکام الهی نسخ نشده، از بین نرفته است.


این بقا و دوام همیشگی احکام، نظامی را ایجاب می‌کند که اعتبار و سیادت این احکام را تضمین کرده، عهده‌دار اجرای آن‌ها شود؛ چه اجرای احکام الهی جز از رهگذر برپایی حکومت اسلامی امکان‌پذیر نیست. در غیر این صورت، جامعه مسلماً به‌سوی هرج‌ومرج رفته، اختلال و بی‌نظمی بر همه امور آن مستولی خواهد شد». (۲) پیش از انقلاب اسلامی، تجربه حکومت غیردینی در ایران، ترویج فساد و فحشا و ایجاد بسترهای فساد زدا و دین‌زدا بود.

۳. زمینه برپایی و حرکت به سمت تحقق کامل حکومت دینی فراهم نمی‌شد.


نظام ما دینی است و مرجعیت همه‌جانبه دین اسلام را در عرصه حکومت و اداره جامعه پذیرفته است. به هر میزان که در اداره جامعه و تدبیر امور کشور به دین مبین عمل گردد، به آن حکومت، دینی گفته می‌شود.
حکومت دینی ما کامل نیست و ما در مسیر دینی شدن حکومت هستیم نه اینکه حکومت و دولت و جامعه ما کاملاً دینی باشد. چنانچه رهبر انقلاب در این رابطه اعلام کرده است: «ما هنوز به کشور اسلامی نرسیده‌ایم. هیچ‌کس نمی‌تواند ادّعا کند که کشور ما اسلامی است. ما یک نظام اسلامی را طرّاحی و پایه‌ریزی کردیم - «ما»، یعنی همان‌هایی که کردند - و الآن یک نظام اسلامی داریم که اصولش هم مشخص و مبنای حکومت در آنجا معلوم است. مشخص است که مسئولان چگونه باید باشند. قوای سه‌گانه وظایفشان معیّن است. وظایفی که دولت‌ها دارند، مشخص و معلوم است؛ اما نمی‌توانیم ادّعا کنیم که ما یک دولت اسلامی هستیم؛ ما کم داریم. ما باید خودمان را بسازیم و پیش ببریم. ما باید خودمان را تربیت کنیم». (۳)

۴. استبداد و استثماری که بر این ملت سلطه داشت کنار نمی‌رفت.


تاکنون اثبات شده است که تنها الگویی که در ایران توانسته است در مقابل استبداد و استثمار به‌طور کامل تاب بیاورد و تسلیم نشود، الگوی تشکیل حکومت دینی به رهبری فقیه جامع‌الشرایط است. این حکومت دینی است که به مبارزه و حرکت ملت مشروعیت بخشیده و ایثار آنان برای حفظ ارزش‌های دینی و ملی را معنا بخشیده است. این رهبران دینی و ملت دین‌دار بوده‌اند که در مواقع حساس و خطرساز، با شدت در راستای حفظ منافع ملی کشور به بذل مال جان خود پرداخته‌اند.

۵. ترقی جامعه با این شدت نبود.


دین برای سعادت بشر آمده است. به هر میزان که به دین عمل شده است، رشد و ترقی در جامعه حاصل گردیده است. برای نمونه حکومت دینی برای جامعه زنان، نقشی انسانی و غیرجنسی قائل است. این امر موجب شده است که ترقی زنان با کمترین آسیب جنسیتی به‌صورت جهشی رخ‌داده و زنان در عرصه تحصیل و تدریس و حضور در عرصه‌ها و مشاغل گوناگون رشدی خیره‌کننده را تجربه کنند.
در هشت سال جنگ، ایران با حضور مردم دین‌مدار برخلاف پیشینه دویست‌ساله خویش، اجازه نداد که هیچ بخشی از کشور از آن جدا گردد؛ اما فساد و فحشا موجب می‌شود که موانع جدی بر سر راه ترقی کشور ایجاد شود. ضمن اینکه باید توجه داشت که بخش بزرگی از ناکامی‌های ما به این دلیل است که دشمنان دین و دولت دینی با تمام توان مشغول ایجاد مانع و سد در مقابل الگو شدن و تقویت یک دولت اسلامی بوده و با ضربات پی‌درپی نظامی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی خسارات سنگین و قابل‌تصوری را در راه تحقق این اهداف ایجاد کرده‌اند. در واقع تنها این دین نیست که عامل و منشأ شرایط موجود در ایران باشد.

۶. ایرانیان در الگوهای غربی و شرقی هضم می‌شدند.


حکومت دینی الگویی فارغ از الگوهای حاکم بر عالم بود که نتیجه آن قتل و تجاوز مستکبران و ابرقدرت‌ها به مستضعفان عالم است. الگویی که یاد می‌دهد که یا باید غارت شوی یا باید با غارتگر همراهی کنی. الگوی حکومت دینی، نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری است. در الگوی دینی عدم همراهی با مستکبران عالم، یک وظیفه شرعی است.

نتیجه:


حکومت دینی بسترساز ترقی و تمدن است و به هر میزان که به احکام دین مبین عمل گردد ترقی و تمدن حاصل می‌شود. عدم تشکیل حکومت دینی به معنای ترک تکلیف جامعه ایمانی و تعطیلی احکام اسلامی و انسداد ترقی معنوی و مادی صحیح جامعه و هضم شدن در الگوهای منحرف حاکم برجهان است.

پی‌نوشت‌ها:
۱. ر.ک: همتی، همایون، سنت و سیاست در اسلام، تهران، آوای نور، ۱۳۷۳ ش، ص ۳۸.
۲. خمینی، سید روح‌الله، کتاب بیع، تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، ۱۳۸۸ ش، ج ۲، ص ۴۶۱.
۳. خامنه‌ای سید علی، بیانات در دیدار کارگزاران نظام، خامنه‌ای دات آی آر، ۱۲ آذر ۱۳۷۹، https://khl.ink/f/۳۰۳۹

دیگر خبرها

  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • فیلم| دیمه، چشمه‌ای که زاینده رود را زندگی می‌بخشد
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • درگذشت مادر شهیدان محمدرضایی در شهر زاینده رود
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟