Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حکمت‌علی مظفری ظهر پنج شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که مقام معظم رهبری در ابلاغ حکم رئیس قوه قضائیه بر روی آن تاکید کرده بودند، ایجاد تحول در این قوه بود که خوشبختانه بسترهای لازم با نیروی انسانی کارآمد و فناوری‌های نوین ایجاد شده که امیدواریم در آینده نه چندان دور این تحولات عملی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بزرگترین شبکه الکترونیکی را در اختیار تشکیلات قضائی دانسته و گفت: بخش عمده‌ای از اقدامات اولیه در راستای شفافیت قضائی صورت گرفته که امیدواریم با اصلاح ساختارها هر چه سریع‌تر به نتیجه مطلوب برسیم.

حجت الاسلام مظفری تحول در این حوزه را نیازمند چندین مؤلفه دانسته و گفت: اصلاح ساختارهای قانونی یکی از این نیازهای ضروری این حوزه است که امیدواریم نمایندگان مجلس در این راستا کمک کننده مسئولان قوه قضائیه باشند.

قوه قضائیه مشکل کمبود کادر اداری دارد

وی وجود نیروی انسانی خبره و متعهد را از دیگر ضروریات رسیدن به تحول دانست و گفت: تشکیلات قضائی از بابت کمبود کادر اداری دچار مشکل است در حالی که کادر اداری بازوی قوی قاضی برای رسیدن به عدالت محسوب می‌شوند اما در حال حاضر به دلیل کمبود نیرو یک نفر کار چندین نفر را انجام می‌دهد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی ادامه داد: سال گذشته قوه قضائی توانست مجلس را متقاعد کند تا در طول برنامه ششم بیش از سه هزار نفر را به عنوان کادر اجرایی جذب کند که از این تعداد قرار بود ۳۰۰ نفر به بدنه قوه قضائیه استان اضافه شود.

کمبود منابع مالی دولت برای جذب کادر قوه قضائیه

وی به محدود بودن منابع مالی دولت اشاره کرد و گفت: پس از موافقت مجلس، دولت اعلام کرد منابع مالی برای جذب این تعداد افراد مهیا نیست و به این ترتیب قوه قضائیه همچنان با مشکل کمبود کادر روبرو ماند.

حجت الاسلام مظفری ادامه داد: سومین شاخصه برای تحول در قوه قضائیه تحول در دستگاه‌های پیرامونی تشکیلات قضائی است که تحول آن می‌تواند زمینه ساز تحول در این قوه شود که از جمله آنان می‌توان به ضابطین قوه قضائیه همچون نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های امنیتی اشاره کرد.

ضرورت احیای پلیس قضائی

رئیس دادگستری استان بر ضرورت احیای پلیس قضائی تاکید کرده و گفت: خوشبختانه این امر در مجلس و در قالب برنامه ششم بررسی شده است.

وی ادامه داد: در استان بیش از ۸۵ درصد ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی انجام شده که این امر سبب اطمینان ما از صحت اوراق قضائی شده است.

حجت الاسلام مظفری با بیان اینکه وکلا و کارشناسان باید خود را به روز کنند، گفت: در حوزه کارشناسان دادگستری، افراد معتمد و متدین زیادی داریم اما چندین مشکل در این حوزه وجود دارد. در برخی رشته‌ها با کمبود کارشناس مواجه هستیم و از سوی دیگر تفاوت نقطه نظر کارشناسان از دیگر مواردی است که برای دادگستری مشکل ساز شده است.

وی بر لزوم نظارت دادگستری به بدنه خود گفت: بارها گفته شده که با قاضی توصیه پذیر و در مجموع با فسادهای قوه قضائیه برخورد می‌شود و هر کس تحت عنوان قاضی یا کارمند وارد این مجموعه می‌شود، باید سایه نظارت‌ها را بر سر خود احساس کند که در این راستا دو همکار قضائی در استان از کار خود معلق شده اما هنوز حکم قطعی در خصوص آنها صادر نشده است.

ورود ۶۲۱ هزار پرونده به دادگستری آذربایجان شرقی

رئیس دادگستری استان در ادامه با اشاره‌ای به تعداد پرونده‌های ورودی دادگستری استان گفت: در سال ۹۷، ۶۲۱ هزار پرونده وارد دادگستری استان شده که ۶۰۹ هزار آن مختومه شده که این آمار نسبت به سال گذشته در پرونده‌های وارده با افزایش ۱۰ و در پرونده‌های مختومه با افزایش هشت درصدی روبرو بوده است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد پرونده‌های ورودی شورای حل اختلاف ۲۱۵ هزار و پرونده‌های مختومه ۲۲۲ هزار بوده که این آمار نشان از مختومه شدن برخی پرونده‌های باقی مانده از سال‌های گذشته دارد.

حجت الاسلام مظفری همچنین در خصوص مجازات‌های جایگزین حبس نیز گفت: در سال ۹۶، هزار و ۹۵۵ مورد مجازات‌های جایگزین برای زندانیان در نظر گرفته شده بود که این تعداد در سال ۹۷ به پنج هزارو ۶۷۰ مورد رسید.

کد خبر 4646459

منبع: مهر

کلیدواژه: قوه قضائیه دستگاه قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۳۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان

رئیس قوه قضائیه گفت: بالغ بر ۴۱۹ میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحدهای قضایی استان هرمزگان از جمله سازمان زندان‌ها و پزشکی قانونی، تخصیص اعتبار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، جلسه شورای قضایی استان هرمزگان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، اعضای شورای عالی دستگاه قضا و مسئولان قضایی استان هرمزگان برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این جلسه اظهار کرد: وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان نسبت به سفر قبل در اسفند 1400 بسیار بهبود پیدا کرده و وضع امروز این انبارها با گذشته قابل مقایسه نیست؛ خودِ مقامات استان تاکید داشتند که علت این ارتقاء و بهبود وضعیت، سفرهای مقامات و بازدیدهای آنان است.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در جریان سفر به استان هرمزگان، در نتیجه تلاش و پیگیری های مسئولان و دستگاه‌های ذیربط، مشکل بیش از پنجاه ساله‌ی بالغ بر 7 هزار و 142 سند موسوم به سند رفسنجان در قشم، رفع شد.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بالغ بر 419 میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحدهای قضایی استان هرمزگان از جمله سازمان زندان‌ها و پزشکی قانونی، تخصیص اعتبار شد.

رئیس عدلیه بیان داشت : همچنین در جریان این سفر در راستای رفع مشکل کمبود قاضی و نیروی اداری قضایی در دادگستری هرمزگان و واحد‌های قضایی تابعه، اتخاذ تدبیر صورت گرفت.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین «موحدی آزاد» دادستان کل کشور طی سخنانی در این جلسه با اشاره به افتتاح سالن مانیتورینگ مقابله با قاچاق سوخت نیروی انتظامی در بندرعباس، ابراز امیدواری کرد که با این اقدام، گام مؤثری در راستای مقابله با قاچاق در استان هرمزگان برداشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین «پورخاقان» رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در این جلسه با اشاره به بازدید خود از پارکینگ خودروهای توقیفی در بندر جاسک‌ اظهار کرد: در این پارکینگ 245 خودرو و 105 دستگاه موتورسیکلت در وضعیت نامناسب جوی نگهداری می‌شوند و بعضی از این وسایل نقلیه از دهه 90 در این پارکینگ‌ها هستند؛ البته اخیراً به همت دستگاه قضایی 110 خودرو از این وسایل نقلیه از طریق مزایده‌ به فروش رفته اما هنوز به خریداران تحویل داده نشده است.

«کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه با بیان اینکه تمامی مبادی ورودی مجتمع‌های قضایی استان هرمزگان مجهز به سامانه کنترل تردد هستند، گفت: با بکارگیری سامانه کنترل تردد در کلیه مراجع قضایی استان هرمزگان، «شهود حرفه‌ای» تحت رصد قرار گرفته‌اند و کسب و کار شاهدفروشی در این استان به شدت کاهش یافته است.

«محمدی» رئیس سازمان زندان‌ها نیز در این جلسه گفت: همزمان با سفر هیئت عالی قضایی به استان هرمزگان، 50 زندانی این استان از محل کمک‌های خیرین توسط ستاد دیه و 105 زندانی از محل اعطای ارفاقات قانونی از زندان آزاد شدند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحدهای قضایی هرمزگان
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • بازدید اژه‌ای از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای توسعه و پیشرفت مازندران
  • دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های دستگاه قضایی هرمزگان
  • تعیین تکلیف ۱۰ هزار و ۶۰۰ کانتینر کالای متروکه در هرمزگان
  • آگاه‌سازی عمومی برای کاهش ورود پرونده‌ به دادگستری