Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@04:50:11 GMT

همه چیز درباره فتق کشاله ران

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۵۱۱۰

بسیاری از افراد ممکن است به این عارضه دچار شوند، اما دردی حس نکنند و به همین خاطر به پزشک مراجعه نمی‌کنند. ناطقان: فتق کشاله ران (اینگوینال) نوعی از فتق‌های شکمی است که در ناحیه کشاله ران (محل تلاقی زیر شکم با ران) زمانی رخ می‌دهد که روده‌ها یا بافت اطراف آن به کانال مغبنی یا اینگوینال فشار وارد می‌کنند و موجب برآمدگی در کشاله ران و درد هنگام فعالیت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از افراد ممکن است به این عارضه دچار شوند، اما دردی حس نکنند و به همین خاطر به پزشک مراجعه نمی‌کنند. انجام اقدامات درمانی مناسب موجب می‌شود از پیشروی بیشتر فتق و تشدید درد جلوگیری شود.

فتق کشاله ران اغلب از طریق ظاهر برآمده‌ای که ایجاد می‌کند، تشخیص داده می‌شود و موجب بروز برآمدگی در ناحیه کشاله ران، یعنی ناحیه بین زیر شکم و ران می‌شود و این برآمدگی هنگام ایستادن و سرفه کردن بزرگ‌تر می‌شود و در برخی موارد حتی ممکن است موجب درد و حساسیت به لمس شود.

سایر علائم این عارضه عبارت است از: درد هنگام سرفه کردن، ورزش کردن و خم شدن، احساس سوزش، درد تیز و تیرکشنده، احساس سنگینی در کشاله ران، تورم کیسه بیضه در مردان.

​​​​​​​علل

این نوع از فتق، علت مشخص و منحصربه‌فردی ندارد، اما وجود ضعف ساختاری در جدار شکم و کشاله ران، مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند به فتق کشاله ران منجر شود. وارد شدن فشار بیش از حد به این نواحی تضعیف شده موجب بیرون‌زدگی و فتق روده یا بافت چربی می‌شود.

عواملی که احتمال بروز فتق کشاله ران را افزایش می‌دهند عبارت است از:

    سابقه ژنتیک و ارثی
    سابقه ابتلا به فتق در جای دیگر شکم
    مرد بودن (احتمال بروز فتق کشاله ران در مردان بسیار بیشتر از زنان است)
    سابقه تولد زودرس
    چاقی یا داشتن اضافه وزن
    بارداری
    ابتلا به سرفه مزمن
    داشتن یبوست‌های مکرر
    ایستادن برای مدت‌زمان طولانی

درمان فتق کشاله ران

تمامی موارد فتق شکمی به درمان نیاز ندارند. اما اغلب فتق‌هایی که موجب بروز علائم شده‌اند یا در حال بزرگ‌تر شدن هستند باید با جراحی درمان شوند. جراحی فتق کشاله ران به دو شیوه صورت می‌گیرد: جراحی باز و جراحی لاپاروسکوپی که انجام آن‌ها در حدود یک ساعت طول می‌کشد.

پیشگیری

توجه به موارد زیر می‌تواند بروز یا شدت فتق کشاله ران را کاهش دهد:

    داشتن وزن متناسب
    خوردن غذا‌هایی با فیبر بالا و درمان یبوست
    نکشیدن سیگار
    اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: فتق ، کشاله ران ، درد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: فتق کشاله ران درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه
  • یک کشته در پی انفجار منزل مسکونی در قوچان
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان/ یک نفر فوت شد
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • علت اختلال خط ۵ متروی تهران مشخص شد
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید