Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@03:37:47 GMT

با پاکسازی دندان‌‌ها به جنگ آلزایمر بروید

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۵۳۰۸

با پاکسازی دندان‌‌ها به جنگ آلزایمر بروید

به گزارش اقتصادآنلاین، جینجیویت نوعی التهاب لثه است که معمولا به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود. اینک نتایج تحقیقاتی در دانشگاه برگن نروژ بین این عارضه و آلزایمر ارتباطی قائل شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات منتشره در مجله تخصصی "ساینس ادونس" به سرپرستی دکتر پیوتر میدل، هر چه بیش‌تر مسواک زدن و تمیز کردن دندان‌ها را پشت گوش انداخته یا فراموش کنید، خطر ابتلای خود به بیماری فراموشی را بیش‌تر کرده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان مثلث اطراف دهان و بینی (رأس آن ابتدای بینی است و قاعده آن را دهان تشکیل می‌دهد) را "مثلث مرگ" نامیده‌اند. علت انتخاب این اسم نیز این است که اگر عفونتی در این ناحیه به موقع تشخیص داده نشده و درمان نشود باکتری‌های موجود در آن می‌توانند خطر بالایی برای سلول‌های مغزی ایجاد کنند.

دلیل آن هم این است که عروق و مجاری خونی این ناحیه از صورت، مستقیما با عروق خونی مغز ارتباط دارند.

عفونت‌های خطرناک دهان، بینی و حلق

اگر کسی با دستان آلوده خود جوشی در بینی خود را در بیاورد یا موی بینی خود را بکند این احتمال به وجود می‌آید که عفونت سریع‌تر و راحت‌تر وارد مغز شود و این عفونت که حالا به سلول‌های عصبی رسیده می‌تواند خطری واقعا جدی محسوب شود. در حالی که وقتی انسان انگشت دست خود را می‌برد این خطر تا این حد بالا نیست.

پاکسازی، پاکسازی، پاکسازی

در صورت تشکیل پلاک دندان (لایه‌ای نرم و چسبناک از باکتری بر روی دندان) بر سرعت التهاب لثه افزوده می‌شود. پلاک دندان وقتی به وجود می‌آید که شخص به طور مرتب مسواک نمی‌‌زند و از نخ دندان و برس بین‌دندانی به اندازه کافی استفاده نمی‌کند.

به گزارش دویچه وله، پلاک دندان حاوی باکتری‌هایی هستند که قادرند تا مغز نفوذ کنند. طبق تحقیقات دانشگاه برگن، این باکتری‌ها در مغز پروتئینی ایجاد می‌کنند که می‌تواند سلول‌های مغزی را تخریب کند.

تخریب این سلو‌ل‌ها به از دست رفتن حافظه و در نهایت آلزایمر می‌انجامد. باکتر‌ی‌های مسبب التهاب لثه تنها عامل مولد بیماری آلزایمر نیستند. با این حال آن‌ها می‌توانند خطر تخریب سلول‌های عصبی را افزایش داده و روند فرسودگی را سرعت ببخشند.

نیمی از جمعیت جهان باکتری‌های مولد التهاب لثه را داراست. اما تنها ۱۰ درصد از این تعداد به التهاب واقعی لثه دچار می‌شوند که خطر انتقال این باکتری‌ها به مغز در آن‌ بالاست.

دکتر میدل نتایج تحقیقات خود را در این جمله خلاصه کرده است: «با پاکسازی مرتب دندان‌ها یک پیشگیری مؤثر را برنامه‌ریزی کنید.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر مغز انسان زوال عقل سلامت دندان ها دهان و دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۵۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت