Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@01:31:11 GMT

روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۷۹۴۸

روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، ۱۷ شوال سال پنجم هجرت در جنگ خندق، امام اول شیعیان جهان حضرت علی ابن ابی طالب (ع) نمادو اسوه جوانمردی و شجاعت سپاه اسلام، نماد شرک و بت پرستی یعنی عمر بن عبدود را به خاک مذلت نشاند.

کشتن نفس اماره و تلاش برای رضای خدا در راه دین، سبب شد مولای متقیان امام علی (ع) نماد بزرگی و جوانمردی دنیا باشد و ۱۷ شوال هر سال به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامگذاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ده نوجوان یاسوجی به دلیل علاقه‌ای که به ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای داشتند میدان اصلی شهرک صنعتی فرودگاه یاسوج را به گود زورخانه تبدیل کردند و در آن به ورزش می‌پرداختند.

محمدحسین امیری یکی از این ورزشکاران بود که می‌گفت: ما به ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای علاقه زیادی داریم به همین دلیل شش ماهه که در شرایط سخت ورزش می‌کنیم.

عرفان یکی دیگر از این ورزشکاران است که می‌گوید: جایی که ما انتخاب کردیم برای گود زور خانه مناسب نیست و همیشه پاهمون زخمی میشه و آروز داریم یه روز به گود زورخانه بریم.

در ادامه با رئیس هیت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای شهرستان بویراحمد تماس تلفنی گرفته شد و او را به محل تمرین این ورزشکاران دعوت کرد.

آقای کریمی بعد از یک ساعت به محل تمرین آمد و به بچه‌ها قول داد در اولین تمرین که ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه همان روز بود بچه‌ها را به گود زورخانه ببرد وبه آن‌ها لباس مناسب هم بدهد واز این به بعد اونجا تمرین کنند.

سر وقت مقرر پهلوانان کوچک با سلام و صلوات جمع حاضر با لباس مناسب به گود زورخانه یاسوج وارد شده و به تمرین پرداختند و حالا خوشحالی را می‌شد به راحتی در صورت محمد حسین وبقیه بچه‌ها دید.

رئیس هیئت پهلوانی زورخانه شهرستان بویراحمد گفت: ۵۰۰ ورزشکار در کهگیلویه وبویراحمد دررشته پهلوانی و زورخانه‌ای فعالیت دارند که دراین زمینه چهار قهرمانی کشور هم ازآن استان شده است.

ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد و گود زورخانه و ورزش باستانی نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است که پهلوان در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمت‌ها و صفات رذیله می‌زداید.

واژه پهلوان در ایران زمین واژه پرمفهومی است و سال‌ها است این صفت با نام مردان بزرگی از جمله پوریای، ولی و غلامرضا تختی از ورزشکاران بزرگ کشورمان همراهی میکند واژه‌ای که ریشه درخدا ترسی و با خدا بودن دارد.

پهلوان بودن یعنی اینکه از من بودن بگذری و بر ما بودن تکیه کنی، نمادی که هرکسی می‌تواند صفات پاک و نیک انسانی را در وجودش پیدا کرده و در راه خدا به کار گیرد.

ورزش زورخانه‌ای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بی‌اسباب و آداب و رسوم مربوط به آن‌ها است که قدمت و پیشینه‌ای طولانی دارد و در بستر جهان بینی دینی، اسطوره‌های حماسی و سنت‌های اجتماعی ایران باستان شکل گرفته است.

پس از ورود دین مبین اسلام آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تاثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی (ع) و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است.

در برخی از دانش‌نامه‌های بین‌المللی از ورزش زورخانه‌ای به عنوان قدیمی‌ترین ورزش بدنسازی جهان یاد می‌شود..

آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای به کوشش فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران به ثبت جهانی هم رسید.

منبع خبر:خبرگزاری صدا و سیما

انتهای پیام/پ

روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ورزش پهلوانی سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش برای درمان آرتروز زانو

به گزارش خبرآنلاین ،«حسن صفی خانی»، کارشناس حرکات اصلاحی و آسیب‌های ورزشی در گفتگو با برنامه «ورزش همگانی» شبکه رادیویی سلامت، آرتروز زانو را یکی از رایج‌ترین نوع آرتروز دانست و افزود: تخریب و فرسایش مزمن عضروف مفصل اطراف زانو را آرتروز زانو می‌گویند که معمولاً افراد بالای ۴۵ سال و بانوان را مبتلا می‌کند؛ ولی در افراد کم سن و سال و آقایان نیز دیده می‌شود.

ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه غضروف مفصل روی استخوان‌های مفصل زانو وجود دارد، ادامه داد: مثل پشت کشکک زانو، پایین استخوان ران، به مرور تخریب می‌شود و باعث ایجاد درد، محدودیت‌های حرکتی و کاهش دامنه حرکنی می‌شود.

این مدرس دانشگاه در ادامه به علت‌های آرتروز زانو اشاره و بیان کرد: علت آرتروز زانو مشکلات زانو مثل پارگی مینسک، تخریب مینسک، شکستگی استخوان، زانوی پرانتزی، وراثت، رشد غیر طبیعی لگن، بی حرکتی و کم حرکتی، استفاده بیش از حد از مفصل زانو، التهاب یا عفونت مزمن است که تشخیص زود هنگام از طریق آزمایشات مختلف می‌تواند در درمان آن موثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه عکسبرداری و تصویربرداری می‌تواند به درمان زودهنگام آرتروز زانو کمک کند تا شکل زانو عوض نشود، گفت: البته روش‌های مختلفی از قبیل تزریق ژن، تزریق اوزن، پی آر پی، و داروهای مختلف برای درمان پیشنهاد می‌شود؛ ولی درمان ورزشی کم هزینه تر، کاربردی‌تر و باعث تاخیر در بازگشت این بیماری می‌شود، زیرا داروها مانند مسکن سبب تسکین می‌شوند؛ ولی دوباره بیماری باز می‌گردد.

وی با اشاره به درمان آرتروز زانو با ورزش به چند تمرین ساده برای کسانی که تورم زانو، خشکی مفصل و افرادی که پزشک تشخیص آرتروز داده است، اشاره و بیان کرد: تمرین ۱: در مقابل پله‌ها بایستید پای چپ خود را بر روی یک پله بگذارید سپس پای راست خود را بر روی پله قرار دهید سپس هر دو پای خود را روی پله گذاشته و صاف بایستید و ماهیچه‌های خود را محکم نگه دارید سپس پایین بیایید و مجدداً به آرامی پای راست خود را و سپس پای چپ را بر روی پله قرار دهید این حرکت را برای پای دیگر تکرار کنند که تکرار این عمل باعث تقویت عضلات چهار سر ران و عضلات جلویی ساق پا شده که به مرور باعث کاهش درد می‌شود.

وی در ادامه به تمرین ۲ و ۳ اشاره کرد و گفت: در تمرین دو، جلوی صندلی صاف و بدون دسته بایستند و دستها، کنار بدن به صورت خبر دار باشند و روی صندلی بنشنید و بلند شوید به شکلی که جهت زانو رو به جلو باشد. این کار باعث می‌شود زانو بیش از حد خم نشود؛ و در تمرین سه: تقویت عضلات چهار سر زانو به این شکل که فرد روی زمین بنشیند و پاهایش را دراز کند و تلاش نماید که پشت زانوهایش را با فشار خود پا به سطح زمین نزدیک کند و ۷ الی ۸ ثانیه نگه دارد و به حالت اول بازگرداند.

این کارشناس حرکات اصلاحی و آسیب‌های ورزش در پایان برنامه ورزش همگانی خاطرنشان کرد: این تمرینات باید به گونه‌ای انجام شود که مفصل زانو زیاد خم نشود. همچنین عضلات چهار سر ران و عضلات جلوی ساق پا باید تقویت شود تا به بهبودی زانو و کاهش درد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904447

دیگر خبرها

  • هاشمی: باید به استقلال وپرسپولیس کمک کرد تا از مسیرشان دور نشوند
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • حمایت ویژه از ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی خوزستان
  • ورزشکارانی که دیگر طلبکار نیستند!
  • هیات های ورزشی ناشنوایان تقویم منسجم داشته باشند
  • رفتار غیر حرفه ای شهربانو منصوریان/ مسئولان ووشو پاسخگو باشند
  • قهرمانان ورزشی پیشتازان ایجاد امید و غرور ملی هستند
  • سومین تجلیل رئیس جمهور از ورزشکاران
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • نوجوان خوشابی در مسابقات آسیای ازبکستان تاریخ ساز شد