Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@04:16:22 GMT

چاره مشکل تئاتر شهر در دستان هنرمندان است

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۳۱۴۵

چاره مشکل تئاتر شهر در دستان هنرمندان است

ساعت24 - حادثه تیراندازی در اطراف تئاتر شهر، اولین حادثه نامانوس با فضای اطراف این محیط فرهنگی نبود. اما راهکار بهبود محیط اطراف تئاتر شهر چیست؟

چند هفته‌ای از حادثه تلخ در اطراف تئاتر شهر می‌گذرد. حادثه تیراندازی بر اثر درگیری دو دستفروش که منجر به تیراندازی یکی به دیگری شد و حالا اهالی هنر تئاتر می‌خواهند خانه اختصاصی‌شان دوباره محصور شود اما آیا این کار، گره گشاست؟

نگاهی بیاندازید به آنچه اهالی تئاتر گفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ایرج راد که خواسته بود محیط پارک شهر را با دیواره از اطرافش جدا کنند تا این همه آدم غیرمربوط آنجا نباشند تا بهروز قریب‌پور که گفته بود تئاتر شهر شده پاتوق معتادها و خاطره‌ای گفته بود از معتادانی که با کلک درون ساختمان اداری تئاتر شهر می‌رفتند تا تزریق کنند و از وضعیت اسفناکی گفته بود که در نهایت منجر به این تیراندازی و ماجراهایی چنین می‌شود.

پیام دهکردی هم تقریبا چنین نظری دارد. او هم همین قدر دلخور است از تبدیل شدن نماد اندیشه نمایشی کشور به پاتوق اراذل و می‌گوید هیچ اراده‌ای نیست تا آنجا سامان یابد.

تمام گفته‌های این بزرگان صحیح و به دیده منت اما به راستی محصور کردن ساختمان زیبای تئاتر شهر پشت دیوارهای بتنی علاج کار است؟

وضعیت فرهنگی این منطقه درست می‌شود؟ نگارنده این مطلب البته با استاد قطب‌الدین صادقی هم‌نظرتر است؛ اینکه سکوهای دور تئاتر شهر دقیقا تابعی از تمام فضای فرهنگی کشور ماست.

بیایید مروری کنیم به بزرگترین نمایشخانه‌های سراسر دنیا از فرانسه و انگلیس، تا آمریکا، آلمان، ترکیه و ایتالیا، کدام‌شان این بناهای فرهنگی که از بودجه عمومی ساخته شده‌اند و پارک‌های‌شان که بخشی از فضاهای عمومی شهری هستند را به روی مردم می‌بندند و انحصار ایجاد می‌کنند؟ در بسیاری از این کشورها حتی حیاط مدارس هم فضای عمومی محسوب می شود و استفاده از آن به روی مردم باز است.

ولی چرا آنها شاهد چنین اتفاقاتی نیستند یا کمتر دچارش می‌شوند؟ چون این خود خانواده هنرشان هستند که نمی‌گذارند محیط اطراف خانه‌شان به تصرف اهالی غیر درآید.

خانواده محترم تئاتر اگر امروز گلایه دارد از اینکه چرا فضای اطراف تئاتر شهر در تصرف ولگردهاست، باید خودشان بیش از گذشته آنجا را در اختیار بگیرند. کاری کنند که گروه نامانوس با آن فضا در اقلیت قرار بگیرند و چنان فضا را با خود بیگانه بدانند که دیگر آن محیط محل گذران وقت‌شان نباشد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تئاتر شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • چند بار باید دستان خود را بشوئید؟
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • حریق در آشپزخانه هتل در اطراف حرم مطهر رضوی
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما