Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@01:40:28 GMT

بار جنگ تجاری بر دوش کیست؟

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۳۲۵۶

بار جنگ تجاری بر دوش کیست؟

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل مدیران کسب‌وکارهای آمریکایی و اقتصاددانان می‌گویند تاکنون عمده هزینه‌های تعرفه‌ها را مصرف‌کنندگان این کشور پرداخته‌اند. با این حال لری کودلو، مشاور اقتصادی کاخ‌سفید، مدعی شده، بار هزینه تعرفه‌ها تاکنون به دوش هر دو طرف بوده است. در صورتی که دونالد ترامپ نتواند در نشست این ماه خود با همتای چینی، پیشرفتی در درخواست‌های دولتش مبنی بر ایجاد تغییرات ساختاری در مدل‌های اقتصادی چین حاصل کند، هزینه تعرفه‌ها بیش از اینها بر آمریکایی‌ها فشار خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که او تهدید کرده مابقی حجم واردات از چین که معادل ۳۰۰ میلیارد دلار است را نیز هدف افزایش تعرفه قرار خواهد داد. در صورت اجرایی شدن این تهدید تمام حجم واردات آمریکا از چین هدف تعرفه ۲۵ درصدی قرار خواهند گرفت.

تاکنون تعداد بسیاری از کسب‌وکارهای آمریکایی نیز درخصوص اثرات منفی تعرفه‌ها بر مصرف‌کنندگان آمریکایی هشدار داده‌اند. در این رابطه، هفته گذشته تعدادی از کسب‌وکارهای این کشور به دولت ترامپ اعلام کردند در تولید پوشاک، کالاهای الکترونیک و سایر کالاهای مصرف‌کنندگان گزینه‌های جایگزین محدودی برای واردات چین وجود دارد. به ادعای آنها گزینه‌های واردات جایگزین، هزینه‌های تولید بیشتری را برای آنها رقم خواهد زد. به‌علاوه اجرایی شدن دور بعدی تعرفه‌ها نیز سود آنها را محدود می‌کند و منجر به از دست رفتن تعداد زیادی از مشاغل می‌شود. بر این اساس، شرکت «نایک» و ۱۷۲ شرکت دیگر تولیدکننده کفش‌های ورزشی از ترامپ خواسته‌اند آنها را از فهرست مشمول تعرفه‌های ۲۵ درصدی خارج کند، چراکه به ادعای آنها این تعرفه‌ها سالانه بالغ بر ۷ میلیارد دلار هزینه به دوش مصرف‌کنندگان می‌گذارد. «وال‌مارت» بزرگ‌ترین شرکت خرده‌فروشی جهان و اداره شعب زنجیره‌ای شرکت «مکی» نیز هشدار داده‌اند در صورت اجرایی شدن تهدیدات تعرفه‌های ترامپ، قیمت پرداختی مصرف‌کنندگان آمریکایی افزایش خواهد یافت.  اما «مرد تعرفه‌ای» چه می‌گوید. ترامپ که خود را مرد تعرفه‌ای می‌نامد، اصرار دارد بگوید تعرفه‌هایی که بر واردات چینی اعمال کرده است را چشم‌بادامی‌ها می‌پردازند. در تاریخ ۲۴ ژانویه او در توییتر خود نوشت: «ما میلیاردها دلار داریم که از سوی چین وارد وزارت‌ خزانه‌داری ما می‌شود. تا به حال ما هیچ‌گاه ۱۰ سنت ورودی هم به این وزارت‌خانه نداشتیم.» در توییت پنجم ماه مه نیز او مدعی شد: «به مدت ۱۰ ماه است، چینی‌ها هزینه تعرفه‌ها را به آمریکا می‌پردازند.»

هزینه ۲۲ میلیارد دلاری تعرفه‌ها

براساس تحقیقات صورت گرفته، از زمان آغاز جنگ‌تجاری تا آوریل ۲۰۱۹ - پیش از اجرایی شدن اصلی‌ترین دور تنش تعرفه‌های غول‌های اقتصادی دنیا – سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ ده‌ها میلیارد دلار هزینه برای آمریکایی‌ها به همراه داشته است. بر اساس گزارش شرکت تجارت آزاد «تَریفس‌ هارت د هارت‌لند»، در دوره مورد بررسی برچسب قیمت محصولات مشمول تعرفه‌های دولت ترامپ در مجموع افزایش قیمتی بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار یافته است. این دوره مورد بررسی پیش از آن است که ترامپ تعرفه ۲۰۰ میلیارد دلار از واردات چینی‌ها را از ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش دهد، اقدامی که در ماه مه پس از بالا گرفتن مجدد تنش‌های تعرفه‌ای به‌اجرا درآمد. بنابراین این رقم تاکنون، پس از اجرایی شدن تعرفه‌ها بر ۲۰۰ میلیارد دلار، مقادیر بالاتری را به ثبت رسانده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۳۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلامت در خصوص وجود تعارض و افزایش روز افزون مقررات مهاجم بر کسب و کارهای ورزشی‌ بویژه باشگاه داران گفت: در حالی که تورم بانک مرکزی بر اساس آمار رسمی بیش از ۵۰ درصد تعیین شده و بسیاری‌ از کارفرمایان و بویژه کارفرمایان دولتی، اجاره بهای اماکن ورزشی خود را با پنجاه درصد افزایش بها همراه کرده اند، از آن طرف نرخ افزایش تعرفه خدمات ورزشی تنها ۲۰ درصد تعیین شده و این امر زمینه افزایش فشار بر باشگاه داران بخش خصوصی را افزایش داده است.

سلامت در ادامه افزود: در صورتی که همگان بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی بر افزایش تورم پنجاه درصدی تاکید دارند، دلیل تاکید متولیان حوزه ورزش بر افزایش ۲۰ درصدی تعرفه که با نظارت سازمان نعزیرات حکومتی نیز همراه است چیست؟

رئیس کمیته باشگاه های فدراسیون ورزش های همگانی اظهار داشت: خروجی نهایی این وضعیت گرانتر شدن خدمات ورزشی باشگاه ها و کسب و کارهای ورزشی است و در حالی که انتظار می رود بخش های دولتی نسبت به کاهش هزینه های ورزش به عنوان عامل مهمی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام کنند، هر روزه شاهد تصویب یک مقررات جدید برای گران شدن ورزش هستیم.

سلامت در پایان افزود: موضوع و چالش امروز جامعه باشگاه داران افزایش تعرفه نیست، ما معتقدیم باید هزینه باشگاه داران با محوریت ارایه سوبسیدهایی کاهش یابد، نه اینکه هر روز شاهد تحمیل یک هزینه جدید به این صنعت پیشگام پیشگیری و سلامت باشیم.

کد خبر 6092283

دیگر خبرها

  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳