Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@06:24:17 GMT

گمرک کوچکترین نقشی در رسوب کالا نداریم

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۴۰۱۵

گمرک کوچکترین نقشی در رسوب کالا نداریم

معاون فنی گمرک ایران با بیان اینکه بعضی‌ها فکر می‌کنند دیواری کوتاه تر از دیوار گمرک وجود ندارد، گفت: بنده حاضرم با هر مرجعی که ادعا دارد گمرک باعث رسوب کالا می شود بحث کارشناسی داشته باشم و اثبات کنم که " گمرک " کوچکترین نقشی در رسوب کالا ندارد.

به گزارش ایمنا به نقل از گمرک ایران، مهرداد جمال ارونقی با اشاره به دلایل رسوب کالا در بنادر و مناطق ویژه اقتصادی، اظهار کرد: علاوه بر پرداختن به این موضوع که عوامل رسوب کالا در بنادر کشور چیست؟ و این عوامل شناسائی شوند، باید به این نکته مهم توجه داشت که " گمرک " یک سازمان مجری بوده و باعث رسوب کالا در این اماکن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارونقی تاکید کرد: بنده حاضرم با هر مرجعی که ادعا دارد گمرک باعث رسوب کالا می شود بحث کارشناسی داشته باشم و اثبات کنم که " گمرک " کوچکترین نقشی در رسوب کالا در بنادر و گمرکات نداشته است.

معاون رییس کل گمرک افزود: بهتر است بررسی دقیق تری به عمل آورید و ببینید آیا بیش از ۱۵ درصد کالاهایی که در بنادر رسوب کرده اند به گمرک اظهار شده اند؟ بهتر است بررسی دقیق‌تری به عمل آورید و ببینید آیا گمرک موانعی در انجام تشریفات گمرکی کالاهایی که به گمرک اظهار شده است ایجاد کرده یا نه؟

وی گفت: بعضی ها فکر می‌کنند دیواری کوتاه تر از دیوار گمرک وجود ندارد و می‌توانند هر ایستائی را به گمرک نسبت دهند. این موضوع درست نیست و صاحبان کالا و فعالان اقتصادی به خوبی می دانند دلیل برخی ایستائی‌ها در روند تجارت خارجی، گمرک نیست.

ارونقی اعلام کرد: اینکه برخی از کالاها در بنادر رسوب کرده اند واقعیت دارد، آمار و ارقام بیانگر این موضوع هستند؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشید حتی رسوب کالا بعد از اظهار کالا به گمرک، به این سازمان ارتباط ندارد؛ البته میزان رسوب کالا بعد از اظهار کالا که گمرک باید پاسخگو باشد در مقایسه با رسوب قبل از اظهار کالا به گمرک بسیار کم است.

معاون فنی گمرک در ادامه افزود: گرچه گمرک و وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص کاهش رسوب کالا پیشنهادات و راهکارهای لازم را ارائه داده است ولی بازهم تأکید می شود، بهتر است مراجع متولی در این خصوص سریعاً تعیین تکلیف کنند. یکی از رویکردها این است برای اقلام دپو شده تصمیمی اتخاذ شود که اقلام مورد نیاز با ثبت سفارش و پرداخت حقوق ورودی تحت رویه واردات قطعی اظهار شوند و پس از انجام تشریفات گمرکی وارد کشور شوند.

وی افزود: رویکرد دوم این است که این اقدام صورت نپذیرد و بنا به ملاحظاتی ورود این کالاها به کشور انجام نشود. در هر دو صورت، مراجع تصمیم‌گیر هر دو رویکرد مشخص هست و نحوه اقدام نیز کاملاً تعریف شده می باشد.

ارونقی خاطرنشان کرد: آنچه گمرک درخواست دارد این است که در خصوص این کالاها به قید فوریت تعیین تکلیف شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گمرك گمرك ايران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟

علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درگفت‌وگو با خبرنگار آنا در مورد نقش شرکت‌های دانش بنیان در این سازمان توضیح داد: جلسه هم‌اندیشی مدیرعامل و اعضای هیئت عامل سازمان با بعضی از شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد. می‌توان گفت سازمان بنادر و دریانوردی در بحث مراجعه به شرکت‌های دانش بنیان از سازمان‌های پیشرو بوده است.

صفایی گفت: سازمان  بنادر و دریانوردی در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلف مخصوصا تأمین تجهیزات و قطعات مورد نیاز عملیات دریایی و بندری و تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی از توان و دانش متخصصان شرکت‌های دانش بنیان بهره‌گیری کرده است.

بهره‌گیری از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرعامل سازمان بنادر ودریانوردی اعلام کرد:سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان یک سازمان پیشرو با الگو برداری از تجارب موفق بنادر دنیا در بکارگیری فناوری‌های نوین همواره نگاه مثبتی به بهره‌گیری از خدمات بخش خصوصی به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است و در حفظ و صیانت از زیر ساخت‌ها و تجهیزات ارزشمند دریایی و بندری موجود و توسعه و ایجاد زیرساخت‌های جدید در حوزه بندری و دریایی تلاش می‌کند.

معاون وزیر راه در پاسخ به این پرسش که چند درصد توانستید از این ظرفیت استفاده کنید، گفت: آمار دقیقی در دست نیست اما بیشتر متمرکز در واحد معاونت مهندسی و امور زیربنایی است و تعداد قراردادهایی که بسته شده کاملا در آنجا موجود است.

صفایی اعلام کرد: به‌طور کلی قراردادهایی در این حوزه داریم و حتی به مرحله تولید هم رسیده است.

تامین قطعات یدکی و تجهیزاتی بندری و دریایی توسط شرکت‌های داخلی

به گفته مدیرعامل این سازمان؛ ۷۶۸ قطعه یدکی و تجهیزاتی بندری و دریایی توسط شرکت‌های داخلی تأمین شده و در نیازسنجی تازه، این سازمان به تأمین ۵۳۴ قطعه از جمله قطعات مخابراتی و الکترونیکی نیاز دارد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • زیرساخت‌های بندری استان بوشهر تقویت می‌شود
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • اولین جلسه ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز آبی گیلان برگزار شد
  • هر چه سریعتر نسبت به نواقص و ناهماهنگی های موجود در گمرک شهیدرجایی اقدام شود
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی
  • تعطیلی بنادر مسافربری غرب هرمزگان