Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی نظرات خود را در مورد کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران و افزایش تنش در خلیج فارس و دریای عمان مطرح کرد.

متن یادداشت اختصاصی موگرینی به شرح ذیل است:

همان‌طور که گفته‌ام اگر ما می‌گوییم که برجام جواب می‌دهد اصلا بر پایه حدس و گمان خودمان نیست و تنها بر اساس اظهارات بی‌اساس نظریه نمی‌دهیم ما بر اساس گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حرف می‌زنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها گزارش‌هایی در زمان‌های مختلف ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد ایران به برجام و تعهداتش تاکنون پایبند بوده است.

گزارش‌های آژانس نشان می‌دهد که ایران به توافق‌هسته‌ای پایبند است ما باز هم از ایران می‌خواهیم که به این توافق پایبند و متعهد بماند و از اکثریت جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا به همکاری خود با ما ادامه دهند تا بتوانیم ایران را در برجام نگه داریم.

ما به شدت امیدوار هستیم که ایران بار دیگر به برجام متعهد بماند و از برجام خارج نشود و بتوانیم ایران را در برجام نگه داریم. ما از ایران می‌خواهیم که تمام تعهدات برجامی خود را به صورت کامل اجرا کند.

من معتقدم که منفعت جمعی این است که برجام زنده بماند. برجام به آسانی شکل نگرفته است. ما در یکسال گذشته روند سخت و فرسایشی را برای اجرای تعهدات برجامی خود و زنده‌ نگه داشتن برجام طی کرده‌ایم. اکنون هم با توجه به شرایط، حفظ برجام دشوارتر شده‌ است.

من به عنوان مقام مسئول این اعتقاد را دارم که باید برای نجات برجام اکنون تلاش کنیم و هر آنچه که می‌توانیم انجام دهیم تا این توافق تداوم پیدا کند. به جای این که بعدها از نابودی این توافق افسوس بخوریم و به دنبال عوامل‌ نابودی این توافق باشیم.

ما معتقدیم برجام ایران را از دستیابی به سلاح هسته‌ای باز می‌دارد در واقع هدف ما هم عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است بنابراین برای حفظ برجام تلاش می‌کنیم چراکه برجام ما را به این هدف می‌رساند. بنابراین ما به این توافق نیاز داریم.

تمرکز ما این است که تمام تلاش خود را برای نجات برجام به کار بگیریم و برای راضی کردن ایران برای بقا در برجام، مکانیزم مالی ایران و اروپا که اجازه تجارت مشروع با ایران را می‌دهد، به زودی با تلاش‌های دیپلماتیک فرانسه، انگلستان، آلمان اجرایی می‌شود.

این مکانیزم می‌تواند به ایرانی‌ها کمک کند و اجازه تجارت اقتصادی مشروع را به آنها بدهد و بخشی از مشکلات اقتصادی ایران را حل خواهیم‌ کرد.

اینستکس بخشی از تلاش ما برای نجات برجام است. من می‌دانم سران این سه کشور اروپایی عضو برجام تلاش‌های زیادی برای اجرایی شدن اینستکس در روزهای آتی و نجات برجام انجام خواهند داد.

من می‌دانم که ایران اکنون عصبانی است اما باز هم آنها را به خویشتن‌داری و صبر دعوت می‌کنم و از آنها می‌خواهم که از برجام خارج نشوند.

ما نگران افزایش تنش در خاورمیانه هستیم. ما نمی‌خواهیم هرگونه اطلاعات نادرست و محاسبه اشتباه و غیرعمدی باعث افزایش تنش در منطقه شود.

ما حضور نظامی در خلیج فارس را مثبت ارزیابی نمی‌کنیم و معتقدیم که این حضور می‌تواند منجر به درگیری نظامی شود که این اتفاق نه به نفع اروپا و نه به نفع آمریکا و نه به نفع جهان است.

من تصور می‌کنم هرگونه محاسبه نادرست می‌تواند باعث وقوع اتفاق وحشتناکی در منطقه شود و این اتفاق نگران‌کننده است و ما خواهان خویشتن‌داری بیشتر از همه طرف‌ها هستیم.

ما هرگز خواهان مشاهده هر گونه رفتار خصمانه از سوی ایران و یا سایر کشورها نیستیم. ما می‌خواهیم که همه برای ساختار امنیتی جهان تلاش کنند.

همه باید به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند بر اساس احترام متقابل به منافع کشورها و حاکمیت کشورها تلاش کنند.

احترام به قوانین بین‌المللی و احترام به حق حاکمیت کشورها و تمامیت ارضی کشورها و جلوگیری از ایجاد تنش ضروری است.

این مقام اتحادیه اروپا در مورد دستاوردهای سفر هایکو ماس به ایران هم از ارائه اظهارنظر خودداری کرد و گفت: در مورد سفر هایکو ماس به ایران و دستاوردهای این مقام آلمانی من چیزی نمی‌توانم بگویم. این سوال مربوط به هایکو ماس است و خود باید در این خصوص پاسخگو باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: موگرینی برجام اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهمین تلاش برای صلح در غزه/ آتش بس در غزه باید ضمانت اجرایی داشته باشد

کارشناس مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه مذاکرات فعلی دهمین دور از مذاکرات در طول هفت ماه گذشته تلقی می‌شود، گفت: اگر مذاکرات در روز یکشنبه به نتیجه نرسد جنگ ادامه پیدا خواهد کرد که باید برای رسیدن به این هدف یک سری تضمین‌ها و پیشنهاداتی را به طرف فلسطینی ارائه شود.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مذاکرات آتش بس روز شنبه در قاهره بین نمایندگان دولت مصر، رژیم صهیونیستی، حماس و قطر به دلیل زیاده خواهی و کارشکنی هیئت صهیونیستی با شکست مواجه شد.

وی با بیان اینکه قرار بود روند ادامه مذاکرات امروز یکشنبه در قاهره از سر گرفته شود، یادآور شد: اصرار نمایندگان آمریکا این است که مذاکرات تا رسیدن به یک خروجی قابل قبول ادامه پیدا کند، حماس توقف جنگ به صورت کامل را همراه با خروج نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی از غزه، بازگشت آوارگان به محل زندگی خود و نیز بازسازی غزه و دریافت کمک‌های انسان دوستانه توسط مردم غزه بخشی از شرایط خود اعلام کرده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه مذاکرات فعلی دهمین دور از مذاکرات در طول هفت ماه گذشته تلقی می‌شود، تصریح کرد: هیئت رژیم صهیونیستی اصرار دارند قبل از آتش بس گروگان‌ها آزاد شوند و به همین دلیل خواهان آن هستند که مذاکرات از سر گرفته شود اما برای رسیدن به این هدف باید یک سری تضمین‌ها و پیشنهاداتی را هم برای عملیاتی کردن به طرف فلسطینی ارائه بدهند و به همین دلیل به نظر می‌رسد اگر مذاکرات در روز یکشنبه به نتیجه نرسد قطعاً جنگ ادامه پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در حالی که آمریکا، مصر و هم کشورهای اروپایی اعلام کرده‌اند که حمله به رفح ممکن است اوضاع را پیچیده‌تر کند اما اصرار بنیامین نتانیاهو بر این است که به رفح حمله کند بنابراین آنچنان که به نظر می‌رسد طرح چهار مرحله‌ای در طول ۱۲۴ روز آتش بس برقرار شود هنوز نهایی نشده است و روزنامه‌های صهیونیستی هم بخشی از طرح چهار مرحله‌ای آتش بس در غزه را منتشر کردند اما هنوز خروجی قابل قبولی نداشته است.

هانی زاده در خصوص طرح چهار مرحله‌ای آتش بس تشریح کرد: قرار بر این بود که در طول این مدت هم کمک‌های انسان دوستانه و هم آتش بس برقرار شود؛ این طرح قابل قبول است اما باید ضمانت اجرایی هم باید داشته باشد تا رژیم صهیونیستی پس از آزادی گروگان‌ها دوباره حملات خود را آغاز نکند؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد آزادی گروگان‌ها در مقابل آزادی اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی بخش‌های مهمی از این طرح را تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: لازم است گروگان‌ها در یک فرایند زمانی ۱۲۴ روزه حین آتش بس به تدریج در مقابل شماری از زندانیان اسیر فلسطین آزاد شوند و آتش بس هم با نظارت سازمان ملل انجام شود؛ اگر این طرح عملیاتی شود قطعاً مورد قبول حماس نیز قرار خواهد گرفت.

کد خبر 750668

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • نکونام: می دانیم کجای کار هستیم و چه می خواهیم
  • دهمین تلاش برای صلح در غزه/ آتش بس در غزه باید ضمانت اجرایی داشته باشد
  • گوترش: حماس و اسرائیل را به دستیابی به توافق دعوت می‌کنم
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟