Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد کاظم‌زاده عطوفی، دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه ایران در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ به تشریح مسئله پرخاشگری در ورزش از جنبه‌ روانشناسی در دو بخش ورزشکاران و تماشاگران پرداخت.

وی در تشریح خشونت و پرخاشگری در بین ورزشکاران اظهار کرد: همه مردم نیازمند دریافت آموزش‌هایی در زمینه سبک رفتار در جامعه، تعامل و کنترل خشم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزشکاران نیز همانند بقیه مردم نیاز دارند مهارت‌های رفتاری متناسب با موقعیت خود را دریافت کنند اما جامعه ما اصولاً هیچ برنامه‌ای به عنوان برنامه‌های آموزشی پیشگیرانه یا ارتقا دهنده رفتاری برای عموم مردم و ورزشکاران ندارد.

وی ادامه داد: اگر جامعه برای ورزشکاران سرمایه‌گذاری می‌کند تا مقام به دست بیاورند و ویترین یک ملت و کشور باشند باید به این نکته نیز توجه کنند که ورزشکاران جزئی از هویت کشور هستند و سازمان‌هایی که مسئولیت هماهنگی، پذیرش، تربیت و تمرین ورزشکاران را برعهده دارند، خود مسئول دفاع از این هویت ملی نیز هستند.

رفتاری که ویترین پرستیژ و مدل ارتباطی ملی است

این روانشناس کشورمان با طرح این پرسش که آیا برنامه مشخصی در حوزه روانشناسی ورزشی برای ورزشکارانمان وجود دارد، گفت: متأسفانه حتی زمانی که عنوان روانشناسی ورزش در جامعه مطرح می‌شود نیز مسئولان صرفاً به این مسئله فکر می‌کنند که چگونه از روانشناسی استفاده کنند تا تیم، برنده از زمین خارج شود، ولی به این موضوع فکر نمی‌کنند که این پرستیژ و هویت چه ویترینی را از مدل‌های ارتباطی و مدل‌هایی که وابسته به فرهنگ ماست را به نمایش می‌گذارد.

وی تأکید کرد: افرادی که برای رتبه‌های شهری، استانی و کشوری انتخاب می‌شوند و بعدها قرار است در رتبه‌های ملی قرار گیرند، لازم است در کنار تمرین‌های ورزش حرفه‌ای، در دوره‌های مهارت آموزشی در حوزه ارتباط، روابط بین فردی، مدیریت هیجانات و ... نیز شرکت کنند.

تضمینی برای بهداشت روانی ورزشکاران

کاظم‌زاده عطوفی در پاسخ به این سؤال که آیا این دوره‌ها در سایر کشورها برای ورزشکاران برگزار می‌شود؟ اگر پاسخ مثبت است چرا در بسیاری از کشورها شاهد خشونت در ورزش هستیم؟ گفت: بله؛ البته میزان آن در کشورهای مختلف متفاوت است اما حتی اگر در سایر کشورهای جهان هم به این مسئله توجه نشود، آیا ما هم نباید به آن توجه کنیم؟ از سوی دیگر آیا توانمند کردن ورزشکاران در مسائل روانی، مدیریت هیجانات و برقراری تعامل صحیح، تضمین کننده بهداشت روانی آنها نیست؟

وی تصریح کرد: وجود رفتارهای پرخاشگرانه در هر سطحی در حوزه‌های اجتماعی جزو شاخص‌های بیمارگونه است و جامعه مسئول است که در مقابل این رفتارها برنامه و واکنش داشته باشد. برای مثال هر فردی حق اعتراض دارد، پس یک بازیکن هم می‌تواند در برابر داور اعتراض کند، ولی نحوه اعتراض یک بازیکن به داور بسیار مهم است و بسیاری از ورزشکاران ما توان این را ندارند که اعتراض کنند اما پرخاشگری نکنند؛ یعنی سبک ارتباطی آنها پرخاشگرانه است.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی این موضوع را به مسئولان گوشزد کرد که حتی اگر نتیجه محور هم باشند، باید این واقعیت را بدانند که اگر تیم و اعضای تیم تحت تأثیر فشار روانی و استرس قرار گیرند، عملکردشان مختل می‌شود. از سوی دیگر یک رفتار پرخاشگرانه، دعوا و ... تأثیر فراگیری در تیم خواهد داشت، پس بهتر است کسب مهارت‌های مدیریت هیجانات منفی را به اعضای تیم‌ها آموزش دهند.

این روانشناس کشورمان که به صورت علمی و میدانی در حوزه روانشناسی ورزش فعالیت کرده است، با تأکید بر این مسئله که بازیکنان تیم‌های ملی و باشگاهی به منزله نمادهای رفتار اجتماعی هستند و جامعه آنها را به عنوان الگو نگاه می‌کند، گفت: پرخاشگری در جامعه‌ای که الگوی پرخاشگر داشته باشد، رشد پیدا می‌کند. از سوی دیگر این بازیکنان به عنوان نماد در سطح کشور و دنیا نشان داده می‌شوند و پرستیژ یا ویترین یک جامعه هستند. وقتی این افراد به عنوان الگو و نماد فرهنگ ارتباطی جامعه تلقی می‌شوند، نمی‌توانند مدعی شوند که رفتار آنها شخصی است و حق دارند این رفتارها را انجام دهند.

وی اضافه کرد: وقتی یک نفر از تیم ملی با داور درگیر می‌شود نشان دهنده سبک ارتباطی ما در جامعه است، چرا که بازخورد جهانی این اتفاق به کل ایران باز می‌گردد و در رسانه‌ها مطرح می‌شود که بازیکن تیم ملی ایران پرخاشگری کرده است و صحبت از یک شخص خاص به میان نمی‌آید.

تأثیرات رفتارهای پرخاشگرانه ورزشکاران

کاظم‌‌زاده‌عطوفی ادامه داد: اگر ورزشکاران تصور می‌کنند که مختار هستند چنین رفتاری داشته باشند، لازم است که این تفکر آنها اصلاح شود و نهادهای مرتبط با ورزش برای اصلاح این تفکر اقدام جدی انجام دهند چرا که این رفتارها بر روان جامعه تأثیر می‌گذارد. تمام رفتارهای پرخاشگرانه‌ای که توسط بازیکنان در رسانه‌ها منتشر می‌شود، روان جامعه را به هم می‌ریزد و افراد را برای مدت‌ها درگیر خود می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئولان ورزش کشور به استفاده از علم روانشناسی ورزش توجه لازم را دارند؟ گفت: اکنون در کشور کمیته روانشناسی ورزشی فعال است و روانشناسان ما به فعالیت در این زمینه مشغول هستند.

این روانشناس کشورمان در بخش پایانی سخنان خود به مسئله خشونت تماشاچیان نیز اشاره کرد و گفت: در سطح جامعه شاهد خشونت اجتماعی زیادی هستیم و وقتی در ورزشگاه‌ها تمرکز هیجانی اتفاق می‌افتد، طبیعتاً افراد هیجانات و خشمشان را به سطح جامعه می‌آورند. البته مسئله فقط پرخاشگری نیست و موضوع مهم وجود رفتارهای غیر سالم در جامعه است که می‌توان با آموزش‌های مناسب میزان آن را به شدت کاهش داد. این اقدام آموزشی باید از مدارس آغاز شود.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه روانشناسی ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد

با تلاش گروه های تفحص شهدا پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه کشف و پس از احراز هویت، خبر شناسایی پیکر به خانواده شهدا اعلام شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ «سلیمان کامیابی» جانشین معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح و سردار «جمال شاکرمی» فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، با حضور در منزل شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» از تازه تفحص‌شده دوران هشت سال دفاع مقدس، خبر شناسایی هویت‌ این شهید والامقام را به خانواده‌اش اعلام کردند.

شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» سال 1327 در روستای «چشمه پهن» بخش کارزان شهرستان سیروان متولد شد. وی با آغاز جنگ تحمیلی به‌عنوان بسیجی از طرف سپاه ایلام به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل اعزام شد و هشتم مرداد سال 1362 در منطقه مهران، در عملیات «والفجر سه» بر اثر اصابت ترکش مستقیم دشمن به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به جمع شهدای جاویدالاثر استان ایلام پیوست، تا این‌که این‌روزها پس از 41 سال گمنامی، سرانجام پیکرش تفحص و هویت وی از طریق آزمایش دی.ان.ای شناسایی شد.

هویت 7 شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد

همچنین پیکر مطهر شهید «جهانگیر بیات» از شهدای جاویدالاثر دوران دفاع مقدس نیز پس از 42 سال کشف و شناسایی شد.

جهانگیر بیات، فرزند جهان‌شاه، به‌عنوان بسیجی از کرج به جبهه اعزام و در سال 1361 در عملیات والفجر مقدماتی در منطقه فکه بر اثر اصابت ترکش مستقیم به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به جمع شهدای جاویدالاثر پیوست.

مسئولین استان البرز با حضور در منزل این شهید، خبر تفحص و شناسایی پیکر شهید بیات را به بازماندگانش اعلام کردند. برنامه‌های تشییع و خاکسپاری نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • تبریک رئیسی به‌ مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • ورزشکاران کشتی پهلوانی یاسوج جشن گلریزان برگزار کردند