Web Analytics Made Easy - Statcounter

آژانس فضایی ژاپن اعلام کرد می‌خواهد با کمک کشورهای فرانسه و آلمان به قمرهای مریخ کاوشگر بفرستد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، ممکن است بتوانیم "فوبوس"(Phobos) و "دیموس"(Deimos) که دو قمر مریخ هستند را در دهه آتی از فاصله بسیار نزدیک‌تر مطالعه کنیم.

در همین راستا آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن(JAXA) با سازمان‌های فضایی آلمان و فرانسه همکاری می‌کند تا یک فضاپیما با کاوشگر را به اقمار سیاره سرخ ارسال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع آژانس فضایی ژاپن به تازگی توافق‌نامه خود را برای کار با مرکز هوافضای آلمان(DLR) در فعالیت‌های مرحله مطالعاتی بر روی مأموریت "اکتشاف قمرهای مریخ"(MMX) به امضا رسانده است.

مرکز هوافضای آلمان و مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه(CNES) به آژانس فضایی ژاپن در مطالعه، ساخت و توسعه یک کاوشگر برای بررسی یکی از این قمرها کمک خواهند کرد.

این کاوشگر به فضاپیمای "MMX" متصل می‌شود و فضاپیما به دور هر دو قمر "فوبوس" و "دیموس" خواهد گشت. اگر همه چیز طبق برنامه‌ریزی پیش برود، این کاوشگر تبدیل به اولین کاوشگری خواهد شد که قدم بر یک جرم کوچک در منظومه شمسی می‌گذارد.

علاوه بر این، همکاری آژانس فضایی ژاپن با مرکز هوافضای آلمان امکان انجام آزمایش با استفاده از "برج برمن دراپ"(Tower Bremen Drop) در آلمان را فراهم می‌کند. این برج یک برج میکروگرانشی است که به دانشمندان امکان آزمایش تجهیزات در شرایط بی‌وزنی را می‌دهد.

در حالی که آژانس فضایی ژاپن هنوز در مورد مقصد نهایی کاوشگر خود تصمیم‌گیری نکرده است، "تیم گلاچ" دانشمند سیاره‌شناس از دانشگاه استونی بروک(Stony Brook) در نیویورک می‌گوید: حدس من این است که آنها به "فوبوس" بروند مگر اینکه به خاطر بزرگ‌تر بودن و جاذبه بیشتر این قمر برخی از چالش‌های مهندسی برای فضاپیما وجود داشته باشد و این تصمیم اتخاذ نشود.

نگاهی دقیق‌تر به این قمرها به ما کمک خواهد کرد که دریابیم از کجا آمده‌اند و ترکیبات آنها چیست. دانستن اینکه آنها از چه ساخته شده‌اند، می‌تواند برای مأموریت‌های انسانی آینده بسیار مهم باشد. به عنوان مثال آنها می‌توانند تبدیل به منبع سوخت شوند.

استفاده از قمرها به عنوان یک ایستگاه سوخت‌رسانی می‌تواند امکان حمل سوخت کمتر و طی مسیرهای طولانی‌تر را فراهم کند.

آژانس فضایی ژاپن امیدوار است که مأموریت "MMX" را در سال ۲۰۲۴ راهی فضا کند.

با فرض اینکه این فضاپیما در تاریخ معین شده پرتاب شود، در سال ۲۰۲۵ به مدار مریخ وارد می‌شود و پس از آن در سال ۲۰۲۹ با نمونه‌هایی از این قمرها به زمین بازمی‌گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آژانس فضایی ژاپن مريخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت

دو تلسکوپ فضایی هابل و تس ناسا در روز ۲۳ آوریل دچار مشکل شده و فعالیت خو را متوقف کردند. اکنون در حالی که هابل دوباره فعالیت خود را از سر گرفته، تلسکوپ فضایی تس (TESS) هنوز در حالت ایمن باقی مانده است.

به گزارش ایسنا، روز دوشنبه (۲۹ آوریل)، ناسا تلسکوپ فضایی هابل را به حالت عملکرد کامل بازگرداند. این در حالی بود که این فضاپیما یک هفته را در حالت ایمن سپری کرده بود و اکنون به فعالیت‌های علمی خود بازگشته است. با این حال، حال و هوای جشن تا حدودی تضعیف شد، زیرا شکارچی سیاره‌های فراخورشیدی ناسا، ماهواره بررسی سیارات فراخورشیدی یا به اختصار تس (TESS)، در بلاتکلیفی باقی مانده است.

به نقل از اسپیس، از قضا، تس نیز جمع‌آوری داده‌های علمی را در روز ۲۳ آوریل متوقف کرده بود. دقیقا همان روزی که تلسکوپ هابل در حالت ایمن قرار گرفت. عملیات این تلسکوپ به دلیل نقص یکی از سه ژیروسکوپ آن متوقف شد که تلسکوپ فضایی از آن برای جهت‌گیری استفاده می‌کند و این در حالی است که دلیل عدم کارکرد ژیروسکوپ اولی هنوز نامشخص است.

مهندسان ناسا در حال آماده شدن برای بهره‌برداری از هابل بودند تا فقط با یک ژیروسکوپ به کاوش خود ادامه دهد، اما ناسا در روز سه‌شنبه (۳۰ آوریل) بیان کرد که مشکل حل شده و هابل با سه ژیروسکوپ به کار خود بازگشته است. ناسا می‌گوید که همه‌ ابزارهای هابل فعال هستند و این تلسکوپ رصدهای علمی خود را از سر گرفته است. این تلسکوپ در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد و ۳۴ سال است که کیهان را رصد می‌کند.

این ژیروسکوپ خاص در گذشته نیز باعث ایجاد مشکل برای هابل شده بود و خوانش‌های معیوبی را به زمین ارسال کرده بود که باعث ایجاد نیاز به خاموش کردن آن در ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ شد.

از سوی دیگر، ناسا گفته است که توقف کار تس هنوز کمی مرموز است. این آژانس اعلام کرد که تیم تس در حال حاضر در حال بررسی علت اصلی خاموش شدن آن هستند و در حال کار بر روی راهی برای بازگرداندن تس به وضعیت عملیاتی کامل می‌گردند.

علاوه بر این، ناسا همچنین به بررسی علت یک بروز مشکل جداگانه که این شکارچی سیارات فراخورشیدی را در اوایل ماه گذشته غیرفعال کرده بود، می‌پردازد. در روز هشتم آوریل این کاوشگر غیرفعال شد، اما پس از آن نقص در روز ۱۷ آوریل فعالیت خود را از سر گرفت و دوباره ۶ روز بعد به حالت ایمن رفت. آژانس فضایی می‌گوید که هدف از تحقیقات این است که بفهمیم آیا این دو مشکل به هم مرتبط هستند یا خیر.

تس ماموریت اولیه خود را در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ تکمیل کرد و اولین ماموریت توسعه یافته خود را در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ به پایان رساند.

هر دو تلسکوپ فضایی هابل و تس اخیرا سالگرد آغاز به کار خود را جشن گرفته‌اند.

در روز ۱۸ آوریل سال ۲۰۲۴، تس ششمین سالگرد پرتاب شدن بر فراز موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس از پایگاه کیپ کاناورال به فضا را جشن گرفت. در روز ۲۴ آوریل ۲۰۲۴، نیز هابل ۳۴ اُمین سال در فضا را جشن گرفت. این تلسکوپ فضایی در سال ۱۹۹۰ به عنوان بخشی از ماموریت STS-۳۱ شاتل فضایی دیسکاوری از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرودگاه شارل دوگل فرانسه به پزشک فلسطینی اجازه ورود نداد
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه پرتاب شد
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر می‌رود
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین