Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@11:14:40 GMT

موافقت معارضان سودانی با طرح اتیوپی

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۵۰۰۷

موافقت معارضان سودانی با طرح اتیوپی

معارضان سودانی با پیشنهاد میانجیگر اتیوپیایی درباره تعداد اعضای شورای حاکمیتی سودان در دوره انتقالی موافقت کردند. ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲ بین الملل آفریقا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تعداد اعضای نظامی و غیرنظامی شورای حاکمیتی سودان و ریاست بر این شورا مهم ترین محور اختلافات معارضان با شورای نظامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  پافشاری هر دو طرف بر مواضع خود سبب شد تا روند حل و فصل سیاسی بحران سودان مسدود شود. نخست وزیر اتیوپی چند هفته قبل،  وارد خارطوم شد و با معارضان و شورای نظامی به گفت وگو نشست و دو طرف با از سرگیری مذاکرات موافقت کردند. هیئت اتیوپی سفر خود را به خارطوم مثبت ارزیابی و اعلام کرد به زودی به سودان بازخواهد گشت.

نماینده نخست وزیر اتیوپی که حامل پیشنهاد جدید " آدیس بابا " برای پایان دادن به بحران سودان است، عصر دیروز وارد خارطوم شد و با رهبران ائتلاف آزادی و تغییر و شورای نظامی به گفت وگو نشست.

در این دیدارها " محمود دریر" طرح پیشنهادی " ابی احمد" نخست وزیر اتیوپی درباره تعداد اعضای نظامی و غیر نظامی شورای حاکمیتی و ریاست بر آن را به معارضان و شورای نظامی سودان ارائه داد که معارضان موافقت اولیه خود را با آن اعلام کردند.

به نوشته روزنامه سودانی " باج نیوز " ، ابی احمد در طرح خود پیشنهاد داده است : شورای حاکمیتی سودان 15 عضو داشته باشد که نیمی از آنان نظامی و نیم دیگر غیر نظامی باشد. البته اعضای غیر نظامی این شورا با موافقت معارضان و شورای نظامی انتخاب خواهند شد. ریاست بر شورای حاکمیتی یک سال و نیم و به صورت گردشی خواهد بود که اولین رئیس شورای حاکمیتی از میان نظامیان انتخاب خواهد شد.

پیشتر ائتلاف آزادی و تغییر و شورای نظامی توافق کرده بودند که دوره انتقالی سه ساله باشد و طی این مدت یک دولت متشکل از معارضان امور اجرایی سودان را در اختیار داشته باشد و مجلس قانون گذاری که 67 درصد کرسی های آن متعلق به معارضان باشد، قوانین جدید کشور را تدوین و تصویب کند.  در طرح جدید نخست وزیر اتیوپی تشکیل این دو نهاد مورد تاکید قرار گرفته است.

" عمر الدقیر" یکی از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر در واکنش به طرح پیشنهادی نخست وزیر اتیوپی گفت: این طرح به طور اصولی مورد تایید این ائتلاف است، زیرا به خواسته های ما پاسخ مثبت داده است. به هرحال، ائتلاف آزادی و تغییر موضع رسمی خود را شنبه ( امروز ) طی نشستی که با نماینده نخست وزیر اتیوپی خواهد داشت، اعلام خواهد کرد.

ورود میانجیگر اتیوپی به خارطوم / برپایی تظاهرات سراسری در سودان

در همین حال، پایگاه اینترنتی " السودان الیوم "اعلام کرد:  شهروندان  " خارطوم " ، " ود مدنی " ، " ابیض " و " بورتسودان " تظاهرات کردند و با سردادن شعارهایی خواهان تشکیل دولت غیر نظامی در خارطوم شدند.

آنان با حمل پرچم سودان، پلاکارد هایی در دست داشتند که در آنها از نظامیان خواسته شده بود،  قدرت را به دولت مدنی واگذار کنند.

از سوی دیگر روزنامه الانتباهه سودان نوشت: دادستان ارشد دادگاه بین المللی کیفری لاهه اخیرا خواستار تحویل عمرالبشیر رئیس جمهور برکنار شده سودان به این دادگاه شده است تا به اتهام انجام جنایت علیه بشریت و کشتار غیرنظامیان در دارفور محاکمه شود.

نماینده دائمی سودان در سازمان ملل در واکنش به این درخواست " فاتو بنسودا " گفت: خارطوم همکاری با دادگاه کیفری لاهه ندارد و عمرالبشیر دریک دادگاه عادلانه در سودان محاکمه خواهد شد.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,88/CT10 واژه های کاربردی مرتبط کشور سودان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور سودان کشور سودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس

به گزارش صدای ایران به نقل از خبرگزاری آنادولی،شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست‌وزیر آذربایجان و رئیس مشترک کمیسیون شناسایی خط مرز بین ارمنستان و آذربایجان طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: گروه‌های کارشناسی دو کشور در حال کار بر روی تعیین مختصات با توجه به اندازه‌گیری‌های ژئودسیک (پیمایشی) در مرز بوده و در نتیجه برای اولین بار سنگ مرزی در مرز دو کشور قرار گرفت.

گفتنی است هشتمین نشست کمیسیون‌های تعیین مرز در ۱۹ آوریل ماه جاری به ریاست شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست‌وزیر آذربایجان و مهر گریگوریان معاون نخست‌وزیر ارمنستان در مرز دو کشور برگزار شد.

آیهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای در حساب کاربری خود رد شبکه اجتماعی ایکس درباره این نشست اعلام کرد: کمیسیون‌های آذربایجان و ارمنستان در مورد برخی مسائل به توافق رسیده‌اند.

حاجی‌زاده نوشت: «رویداد تاریخی مورد انتظار. ارمنستان موافقت کرد ۴ روستای آذربایجان را که از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی اشغال کرده بود، بازگرداند».

دیگر خبرها

  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • موافقت حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی»
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست « آشتی ملی » موافقت کرد
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی» موافقت کرد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس
  • نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت