Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مایکل اسمیت، دریادار بازنشسته آمریکا که بیش از ۲۰ سال در ارتش آمریکا خدمت کرده و هم اکنون رییس یک کالج آمریکایی است در یادداشتی در وبسایت تحلیلی لوبلاگ، با انتقاد از سیاست ترامپ در مقابل ایران، پیامد‌های سقوط پهپاد آمریکایی بدست نظامیان ایران را مورد بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسمیت به ترامپ توصیه می‌کند که زمان آن فرا رسیده تا راهکاری جدی برای گفتگو و کاهش تنش با ایران بیابد. خلاصه‌ای از مهمترین نکات یادداشت اسمیت را در ادامه بخوانید:

دولت ترامپ همچنان ناتوان از ترسیم یک استراتژی مناسب در راستای منافع ملی آمریکا در مقابل ایران است و این مسئله به سرعت در حال تبدیل شدن به یک سرشکستگی بزرگ به دلیل سستی و اهمال در انجام وظایف است. این در حالی است که بسیاری از دیپلمات‌ها و متخصصان نظامی از ماه‌ها قبل بر این مسئله تأکید کرده بودند. اعمال "سیاست کورکورانه فشار حداکثری بر ایران" که فاقد نتایج واقع بینانه است منطقه آرام آرام منطقه را به لبۀ یک درگیری جدید در خاورمیانه سوق می‌دهد. افزایش فشار، بیانیه‌های جنگ طلبانه و در نهایت سیاست انزوای دیپلماتیک، رفتار ایران را به میل آمریکا تغییر نداده است.

سیاست جدید آمریکا دربارۀ ایران با رویکرد دیپلماتیک گسترده باید به سرعت و در بازه زمانی بسیار کوتاه فعال‌تر شود تا بشود ایران را دوباره به مذاکره بازگرداند. هر رویکرد دیگری ما را به سوی جنگ هدایت خواهد کرد.

حمله اخیر به دو تانکر دقیقا اوج تنش میان ایران و آمریکا را نشان داد و حالا در اتفاقی جدید نیروی دریایی آمریکایی می‌گوید که ایران یک پهپاد آمریکایی که در آب‌های بین المللی در حال پرواز بوده را ساقط کرده و ایران می‌گوید که پهپاد مذکور مرز هوایی را نقض کرده بود.

ایران و آمریکا می‌توانند هر کدام ادعا‌های زیادی در این باره مطرح کنند، اما آنچه در این میان مهم به نظر می‌رسد این است که کاخ سفید در این بازی باخت و حتی نمی‌تواند توجیه متقاعدکننده‌ای برای سیاست فشار حداکثری علیه ایران ارائه کند. ترامپ قبل از هر دست زدن به هر اقدامی باید حمایت داخلی و بین المللی برای ادعاهایش و همچنین اعتماد به اطلاعات سرویس‌های امنیتی را جلب کند. ایالات متحده آمریکا در وضعیتی نیست که بتواند همان سیاست اشتباهی که کشور را به سمت جنگ عراق سوق داد، تکرار کند و این انتظار را داشته باشد که درخواست‌ها و ادعاهایش از سوی جامعه بین المللی پذیرفته شود. کنگره آمریکا قطعا تا جایی که بتواند به اطلاعات طبقه بندی شده استناد خواهد کرد و دولت چاره‌ای ندارد جز تن دادن به درخواست‌های کنگره.

بیشتر بخوانید:اهداف آمریکا از فرستادن پهپاد در آسمان ایران/ نکته‌ای مهم که ترامپ باید حین صحبت از این ماجرا به آن توجه کند

حمله به کشتی‌های در آب‌های بین المللی و در مسیر تجاری، اقدام غیرقابل پذیرشی است که نیازمند اطلاعات دقیق، درست و ارزیابی قابل استناد است؛ متاسفانه دولت در این مسیر و در بحران تانکر‌ها وارد فاز مذاکره با چند کشور متحد و دوستی شد که نتایج را آنگونه که آمریکا می‌خواست، عرضه کردند. آمریکا در وضعیتی نیست که بتواند در این مسیر به تنهایی گام بردارد و کالین پاول دیگری به شورای امنیت بفرستند. امنیت در خلیج فارس، مسئولیتی بین المللی است که نیازمند اقدام بین المللی است. برخلاف همه مشاوره‌هایی که ارائه می‌شود، راهکار مقابله با ایران، ارسال تجهیزات و یا نیروی نظامی به منطقه نیست. هر اقدامی در این مسیر باید متمرکز بر راهکار و راه حلی باشد که ایران را به میز مذاکره نزدیکتر کند. راهکار مذاکره در برنامه ایران نیست. با این حال اعلام‌های عمومی ترامپ برای مذاکره با ایران در خور توجه است و او تلاش می‌کند تا از سیاست چماق و هویج در مقابل ایران استفاده کند. تداوم سیاست فشار بی امان اقتصادی و نظامی به ایران، بدون هیچ تلاش دیپلماتیک، سیاستی است که سوتفاهمات و دشمنی‌ها میان طرفین را افزایش می‌دهد و نتیجه این سیاست را طی چند روز اخیر در خبر‌ها دیدیم.

کاخ سفید تصور می‌کند که افول آرام اقتصاد ایران و کاهش صادرات نفت این کشور، تهران را به زانو درآورده و پای میز مذاکره برای خواسته‌های آمریکا می‌آورد. این تصور کاملا اشتباه است. در واقع تهران، به سیاست چماق واشنگتن واکنش نشان داد، و نه سیاست هویج، و متعاقبا نه تسلیم شد و نه امتیازی داد. ایالات متحده آمریکا باید بپذیرد که در سیاستش در مقابل ایران شکست خورده است و اذعان کند که استراتژی بردن ایران به گوشه رینگ، رفتار‌های این کشور را تهاجمی‌تر خواهد کرد و این مسئله می‌تواند بر جریان عبور و مرور جهانی نفت تأثیر بگذارد و به یک معنا ایالات متحده آمریکا را وارد جنگ تازه‌ای در خاورمیانه کند.

سیاست جدید آمریکا در قبال ایران نیازمند آن است که مقامات ایرانی و آمریکایی بر روی دیوار ضخیم بی اعتمادی و دشمنی میان دو طرف کار کنند. پیشنهاد مذاکره مستقیم با ایران ممکن است جالب نباشد و حتی با مخالفت تیم مشاوران تیم روبرو شود، اما یک گفتگو، آنهم در مقطع کنونی، تنها راه حل بحران فعلی است. اگر گفتگویی صورت نگیرد دو کشور حتی نمی‌توانند تنش‌ها را کاهش دهند.

به همان میزان که مذاکره مهم است، دولت ترامپ باید مطالبات بلندپروازانه و درخواست‌های غیرمعقول خود را برای حل وضعیت کنونی کنار بگذارد. حمایت بین المللی از مذاکره با ایران به منظور تغییر رفتار ایران – و نه تغییر رژیم و یا محاصره این کشور – باید سیاست اصلی دولت ترامپ باشد.

رفتار‌های ایران منطقه را ناامن می‌کند، اما خاموش کردن آتش با آتش، تنها شعله‌های آنرا در خاورمیانه شعله ورتر می‌کند. دولت ترامپ باید انتظار تسلیم شدن ایران را فراموش کند، چرا که این انتظار با بسته شدن حساب‌های آن‌ها و یا ارسال نیرو‌ها و تجهیزات نظامی به خلیج فارس برآورده نخواهد شد. پرزیدنت ترامپ باید رفتار دگماتیسم خود در مقابل ایران را به پراگماتیسم تغییر دهد و فضایی را برای مقامات ایرانی فراهم کند که آن‌ها پای میز مذاکره جدی بیایند.

منبع:خبرآنلاین

انتهای پیام/

توصیه‌های مایکل اسمیت دریادار بازنشسته به ترامپ پس از سرنگونی پهپاد آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترامپ پهپاد گلوبال هاوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۵۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند

نیروهای انصارالله یمن به یک نفتکش انگلیسی آسیب رسانده و یک پهپاد دیگر MQ-9 Reaper ایالات متحده را سرنگون کردند و همزمان وعده حملات بیشتر در مخالفت با جنگ اسرائیل علیه غزه را دادند.

به گزارش عصرایران به نقل از الجزیره، "یحیی سریع" سخنگوی نظامی دولت نجات ملی یمن، بامداد روز شنبه در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت که نفتکش انگلیسی "آندرومدا استار" را در دریای سرخ با موشک‌های دریایی هدف قرار داده اند و موشک مستقیما به نفتکش اصابت کرده است.

یحیی سریع همچنین گفت: نیروهای پدافند هوایی آنها در یمن همچنین یک پهپاد تهاجمی MQ-9 Reaper ارتش آمریکا را با موشک در حریم هوایی استان صعده "در حالی که در حال انجام ماموریت های خصمانه بود" سرنگون کردند.

ارتش آمریکا تایید کرد که این گروه 3 موشک بالستیک ضد کشتی به سمت دریای سرخ به سمت چندین هدف شلیک کرد و در اثر این شلیک نفتکش انگلیسی آسیب دیده است. به گزارش رویترز، این کشتی اخیرا به یک شرکت ثبت شده در سیشل فروخته شده است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در پستی در  شبکه احتمای ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: " نفتکش ام وی آندرومدا استار در اثر حمله ای از جانب یمن خسارت جزئی گزارش کرده است، اما به سفر خود ادامه می دهد."

ارتش آمریکا درباره این پهپاد اظهار نظری نکرد، اما شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا تایید کرد که یک فروند MQ-9 که حدود 30 میلیون دلار قیمت دارد، اوایل روز جمعه در داخل یمن "سقوط" کرد و گفت که تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

این سومین پهپاد تهاجمی آمریکاست که از زمان آغاز جنگ غزه توسط انصارالله یمن سرنگون می‌شود که اولین  مورد آن در ماه نوامبر و پس از آن در ماه فوریه بود.

انصارالله درباره حملات بیشتر به کشتی‌ها در آبراه‌های مجاور خود اظهار نظری نکرد، اما ارتش آمریکا گفت موشک‌های ضد کشتی شلیک شده توسط "حوثی‌ها" همچنین کشتی MV MAISHA، (کشتی تحت پرچم آنتیگوا/باربادوس و تحت هدایت لیبریا) را هدف قرار داده اند اما هیچ خسارتی گزارش نشده است.

عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) همچنین دو حمله به یک کشتی - که به نظر می رسد اشاره به نفتکش مورد اصابت قرار گرفته انگلیسی است - در حدود 14 مایل دریایی (26 کیلومتر) جنوب غربی المخا (موکا) در یمن را تایید کرد.

در بیانیه این موسسه آمده است که انفجار اول "در مجاورت" کشتی روی داد و حمله دوم که از دو موشک تشکیل شده بود، به کشتی آسیب رساند.

انصارالله یمن همچنین روز جمعه (دیروز) از هدف قرار دادن کشتی اسرائیلی "ام اس سی داروین" در خلیج عدن خبر داد و افزود که تعدادی موشک و پهپاد به سمت اهدافی در شهر بندری ایلات در جنوب اسرائیل شلیک کرده است.

روز پنجشنبه نیز این گروه به کشتی MSC Veracruz مرتبط با اسرائیل حمله کرده بود.

تشدید تحرکات مجدد انصارالله یمن در هدف قرار دادن اهداف دریایی مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس پس از هفته ها آرامش نسبی و کاهش محسوس حملات ، صورت می گیرد.

"عبدالمالک الحوثی" رهبر انصارالله در سخنرانی روز جمعه این تصور را که کاهش حملات مربوط به تضعیف توان نظامی این گروه است رد کرد و وعده داد که حملات بیشتری در راه است.

او همچنین در یک سخنرانی تلویزیونی به شمار زیادی از تظاهرات کنندگان در صنعا، پایتخت، و جاهای دیگر گفت که "صفحه جدیدی از رویارویی" باز شده است زیرا آنها  اکنون کشتی‌ها را حتی تا شعاع اقیانوس هند نیز هدف قرار می‌دهند.

انصارالله می‌گویند حملات خود را تنها در صورتی متوقف خواهند کرد که جنگ غزه متوقف شده و محاصره غیرانسانی باریکه غزه به اتمام برسد. حملات آنها طی بیش از 6 ماه گذشته ها تجارت جهانی را مختل کرده و ترافیک بندر ایلات اسرائیل را به نحو بی سابقه ای کاهش داده و به صفر نزدیک کرده است.

مردم مناطق تحت کنترل انصارالله در شمال و غرب یمن از زمان آغاز جنگ غزه هر جمعه به صورت گسترده  و میلیونی تظاهرات می‌کنند تا با فلسطینی‌ها اعلام همبستگی کنند و اسرائیل و متحدان غربی آن را محکوم کنند.

انصارالله ابتدا فقط کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را که از تنگه باب المندب عبور می‌کردند، هدف قرار دادند، اما پس از حملات هوایی آمریکا و انگلیس به یمن، کشتی‌های آمریکایی و بریتانیایی را نیز جزو بانک اهداف خود قرار دادند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کشتی باری بریتانیایی که یمن با موشک زده بودند، در دریای سرخ غرق شد مقام یمنی : گزینه‌های زیادی برای تشدید تنش در دریای سرخ روی میز داریم یمن یک ناوچه اروپایی دیگر را مجبور به خروج از دریای سرخ کرد

دیگر خبرها

  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • ویدیو/ شکار دوباره پهپاد MQ۹؛ وحشت آمریکا از آسمان یمن
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • شکار پهپاد آمریکایی در آسمان یمن
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن
  • سه پهپاد «ام‌کیو ۹ ریپر» آمریکا از ماه نوامبر در یمن ساقط شده‌اند