Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته یک کارشناس صنعت خودرو، در ایران حتی استفاده از بنزین یورو ۴ نیز به پاکیزگی هوا کمک نکرده است بنابراین اگر شرکت خودروسازی قابلیت تولید خودروی سواری با سوخت دیزل آن هم در شرایط تحریم را دارد، بایستی مورد حمایت قرار گیرد.

از اوایل خرداد ماه سال جاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مخالفت شدید خود را با تولید خودروهای سواری دیزلی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست می‌گویند که در صورت صدور مجوز تولید این خودروها، دستگاه‌های نظارتی ورود خواهند کرد. این سازمان دلیل این مسئله را آلایندگی این خودروها و عدم توزیع سراسری سوخت گازوئیل مناسب در کشور عنوان کرده است.

اما در مورد چگونگی شماره‌گذاری این خودروها از سوی پلیس، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اظهار کرده است که ما منعی برای شماره‌گذاری این خودروها نداریم، اما طبق قانون ابتدا باید سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز شماره‌گذاری این خودروها را به پلیس راهور بدهند.

در این رابطه حسن کریمی سنجری - کارشناس صنعت خودرو - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: استفاده از خودرو با موتور دیزلی در برخی از کشورهای توسعه یافته نظیر آلمان یا ممنوع شده یا در حال ممنوع شدن است. حداقل در دو شهر اشتوتگارت و دوسلدورف مطمئن هستم که تردد و شماره‌گذاری خودرو با موتور دیزلی ممنوع است به همین دلیل قیمت خودروهای با موتور دیزل در این شهرها به شدت کاهش یافته به طوری که صادرات سواری با موتور دیزلی از آلمان به کشورهای جنوب و شرق اروپا این روزها رونق پیدا کرده است. مردم جنوب اسپانیا از جمله علاقه‌مندان خرید خودروی دسته دوم با موتور دیزلی از آلمان هستند اما آیا واقعاً عمر سواری‌های دیزلی که روزگاری سنبل توسعه‌یافتگی صنعت خودرو بودند، به سر آمده است!؟ در جواب باید گفت اینکه در برخی از شهرها آلمان‌ها تردد این نوع خودروها را ممنوع کرده‌اند، بیش از آنکه یک استراتژی مشتری‌مدارانه و مبتنی بر تصمیمات فنی شرکت‌های خودروساز باشد؛ یک تصمیم حقوقی و قضائی است که دادگاه آلمان صرفاً جهت حفظ حقوق شهروندان در برخورداری از هوای پاک گرفته است.

وی افزود: در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی استفاده از موتورهای دیزل در خودروهای سواری رونق زیادی داشت و به عنوان یکی از دستاوردهای توسعه در صنعت خودروسازی جهان از آن یاد می‌شد البته این موضوع بی دلیل هم نبود؛ چرا که موتورهای دیزلی مورد استفاده در سواری‌ها نسبت به خودروهای بنزینی مشابه، چیزی در حدود ۲۰ درصد سوخت کمتر مصرف می‌کنند. همچنین این موتورها گشتاور بالاتری را در دورهای پایین در مقایسه با خودروهای بنزینی ایجاد می‌کنند. این مزیت باعث می‌شود که عمل احتراق در این موتورها بهتر صورت بگیرد. همچنین دوام این موتورها نیز بیش از موتورهای بنزینی است. خودروهای سواری دیزلی برای مصرف‌کنندگان نیز از آن جایی که استفاده از سوخت گازوئیل اقتصادی‌تر است، جذابیت بیشتری دارد.

کریمی سنجری تصریح کرد: البته باید پذیرفت که تولید آلاینده‌ها در موتورهای دیزلی در مقایسه با خودروهای با سوخت بنزین، بیشتر است. این روزها استفاده از خودروهای تمام برقی در کشوری نظیر آلمان رو به رشد است؛ اما سوال این است که در ایران آیا تولید خودروهای با سوخت پاک یورو ۶ و تمام الکترونیک نظیر آنچه در اروپا در حال رخ دادن است، عملاً امکان‌پذیر است یا خیر؟

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه ممنوع کردن تولید و شماره‌گذاری خودروهای سواری دیزلی در ایران آن‌هم با هدف حفاظت از هوای پاک اگرچه با نیتی خیرخواهانه دنبال می‌شود، درست نیست؛ گفت: اما واقعیت این است که در کشور ما که حتی استفاده از بنزین یورو ۴ هم نتوانسته به اندازه کافی به پاکیزگی هوا کمک کند، ممنوعیت شماره‌گذاری و تولید خودروهای دیزلی تقریباً بی معناست؛ چرا که اولاً رعایت استاندارد یورو ۴ در بسیاری از خودروهای تولیدی در شرکت‌های خودروساز برخلاف آنچه ادعا می‌شود، چندان قابل اعمال نیست و دلیلی هم برای آن جز برخورداری این خودروها از پلت‌فرم‌های قدیمی نمی‌توان مطرح کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بنزینی که تحت عنوان یورو ۴ تزریق می‌شود به اندازه کافی یورو ۴ نیست. در واقع هیچیک از سوخت‌ها و خودروها از استاندارد یورو ۴ برخوردار نیستند. مهم‌تر از آن اینکه اصولاً در شرایط تحریم صنایع نفت و خودروسازی کشور آن‌هم توأمان، عملاً دستیابی به سوخت و خودرو با استاندارد یورو ۴ و بالاتر تقریباً محال است. بنابراین اگر شرکت خودروسازی در شرایط تحریم می‌تواند خودروی سواری با سوخت گازوئیل تولید کند، حتماً آلایندگی آن بیشتر از خودروهای بنزین‌سوز فعلی نخواهد بود. در نتیجه اگر شرکت خودروساز واقعاً از چنین قابلیتی برخوردار است، بایستی اجازه بدهیم این قابلیت در خدمت مردم قرار گیرد و حمایتش کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خودروی سواری دیزلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۵۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟

 به گزارش تابناک، فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشور‌های دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالا‌ها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

دیگر خبرها

  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • لحظه هولناک بلعیده شدن خودروهای سواری در سیل تسوج + ویدئو
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • معمای بنزین در ایران