Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبوی با توجه به سخنان صباغ‌زاده گفت: در هر حالتی باید برای ما سوال شود و ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم که چرا یک آقا و یا خانمی آمده اند و در این حوزه دارند سرمایه گذاری می‌کنند؟ ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با مطرح شدن بحث «ورود پول‌های مشکوک در سینما» میزگرد نقد برنام هفت این بار با حضور محمد حسین لطیفی مجری برنامه، اکبر نبوی منتقد و کارشناس سینما و مهدی صباغ زاده تهیه کننده و کارگردان سینما به گفتگو نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبوی به عنوان آغازگر بحث گفت: من مطلقا با حضور بخش خصوصی در سینما مشکل ندارم بلکه حضور بخش خصوصی  به طور کلی در فرهنگ و هنر مغتنم است. یک عده از سرمایه گذران عاشق سینما هستند که حتی اگر سینما را درک کامل و درستی نکرده باشند آن را دوست دارند و به اعتبار این دوست داشتن مفرط می‌خواهند پولی در سینما بدست آورند.

گروه دوم گروهی هستند که می خواهند سرمایه خود را از طرقی ولو سینما شسشو دهند و به تعبیر اصطلاح رایج پولشویی کنند. گروه سوم گروهی هستند که نه مانند دو گروه قبل عاشق سینما هستند و یا می خواهند پول خود را در سینما شستشو دهند بلکه برای اعتبار و پیشرفت اقتصادی خود به عکس یادگاری با سینما نیاز دارند. گروه چهارم گروهی است که واقعا دغدغه فرهنگی و هنری دارد و می‌خواهند به سینما با آوردن سرمایه خود کمک کنند. این گروه آخر گروه بسیار خوبی است و هرچقدر در سینما باشند بهتر است و وجود آنان مغتنم‌تر. گروه اول هم به نظر من قابل احترام هستند و وجود آنان در سینما مغتنم است.

مهدی صباغ زاده دیگر کارشناس این میزگرد گفت: من با ورود سرمایه مشکلی ندارم و موافق هستم. من با اینکه این پول ها از کجا می‌آید مشکلی ندارم و به این تعبیر پول های کثیف هم اعتقادی ندارم. این تهیه کننده است که زمانی که در کنار سرمایه گذار قرار می گیرد باید مراعات کند و جوانب کار را بسنجد. یعنی اینکه نحوه استفاده از این پول مهم است شاید بتوانیم با درست استفاده کردن از پول آن را برای چندتا فیلم استفاده کنیم. نباید همه آن را بین همه عوامل تقسیم کنیم.

در ادامه نبوی از صباغ‌زاده سوال می کند که آیا برای ما نباید سوال باشد که این پول از کجا می‌آید؟ خصوصا مبالغ و ارقام بسیار بالا جای سوال و شک دارد! اما صباغ زاده در پاسخ به این کارشناس سینما گفت که ما از منبع آنان هیچ وقت مطلع نیستیم و جایگاه ما جایکاه دستگاه امنیتی و قضایی نیست که مطلع بشویم. امکان دارد سرمایه گذار وابسته به دولت یا دارای یک نهاد خصوصی باشد و من خیلی به این تعابیر که پول های کثیف و بد دارد وارد سینمای ایران می شود موافق نیستم. شاید در سال دو یا سه نفر باشند که در سال وارد این حوزه شوند و به دلیل اینکه در کار خود وار نیستند حتی دچار ضرر و زیان هم بشوند.

نبوی این بار در مقام منتقد سخنان صباغ زاده از وی سوال می کند که الان دو یا سه نفر از همان افراد در زندان هستند پس این بحث خیلی جدی است. صباغ زاده در پاسخ گفت: ما نمی توانیم بپرسیم و کاری نداریم که پول ها از کجا آمده است که نبوی بار دیگر در پاسخ گفت ولی باید نسبت به آن حساس شویم. اما صباغ زاده ضمن تکرار سخن پیشین خود گفت که ما الان متوجه این مساله می شویم و همانطور که گفتم ما در مقام دستگاه امنیتی نیستیم که از حقیقت آن بپرسیم.

لطیفی مجری برنامه برای توضیح بیشتر در این لحظه وارد بحث می‌شود و می‌گوید زمانی که تهیه کننده و یا کارگردان به سرمایه گذار از میزان هزینه های بالای فیلم می‌گویند و او تمام هزینه ها را می‌پذیرد و مشکلی برای خود نمی‌بیند باید به سرمایه گذار و سرمایه او شک کرد. حتی در مواردی مشاهده شده است که سرمایه گذار با خود بازیگران در اتاق خود به رقم مشخصی رسیده است و حتی آن را به تهیه کننده هم نگفته است.

صباغ زاده در جواب به لطیفی می گوید که اکثر این تهیه کنندگان افرادی هستند که خیلی با فضای سینما آشنا نیستند وممکن است برای بهتر وارد شدن بخواهند چنین عمل کنند یا پشت تهیه کننده پنهان شوند. لطیفی اما در پاسخ به او گفت تعداد زیادی از این آثار که ساخته شده است آثاری است که تهیه کنندگان آن افراد متعبر این حوزه هستند. مثل این سرمایه گذاران مثل کسی است که امروز می‌آید در خانه‌ای و به صاحب خانه می‌گوید که بگذار همه چیز به عهده من باشد و بعد از چند روز که تمام قواعد خانه را بدست گرفت یکباره می‌رود و حال صاحب خانه با مشکلات جامانده از بعد رفتن او باید چه کار کند؟ منظور من این است که قواعد سینما توسط این افراد به هم خورده می‌شود و برای سینما مشکل ایجاد می‌کند.

نبوی با توجه به سخنان صباغ‌زاده گفت: در هر حالتی باید برای ما سوال شود و ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم که چرا یک آقا و یا خانمی آمده اند و در این حوزه دارند سرمایه گذاری می‌کنند؟ حداقل یک سوال برای ما ایجاد می‌شود بدون توجه به تجربه چندین ساله یعنی حتی اگر تازه کار هم باشیم باز نسبت به این موضوع باید حساس باشیم.

در بخش دوم میز گفتگو و نقد بحث پول های مشکوک در سینما اکبر نبوی گفت: پول های نامناسب که وارد سینما می‌شود به راحتی خرج و اسراف می‌شود در حالی که  اگر پول با زحمت به دست بیاید به راحتی اینگونه بذل و بخشش نمیکنند. منطقا نمی‌توانیم‌ ادعا کنیم‌ که تماما می‌توانیم ‌ورود را قطع کنیم، اما می‌توان جلوی آن کمی‌گرفت. وقتی در یک حوزه ای دارد خلاف های متعددی رخ می‌دهد باید حواسمان را جمع کنیم. در ارشاد ما سازمان نظارت نداریم که خیلی بد است و باید با حضور آن بتوانیم نظارت کامل بر همه چیز خصوصا سرمایه‌های مشکوک بکنیم.

صباغ زاده نیز در ادامه با تغییر کوتاهی نسبت به بحثش در بخش قبلی بیان کرد: قبل از اینکه ما وارد عمل شویم این موارد باعث ضربه زدن به سینما می‌شود. ما خودمان را وابسته به چند نفر از بازیگران کردیم. باید خودمان انقلاب را آغاز کنیم. باید به بازیگران متوسط و جدید هم بها بدهیم. شرایط را بد کرده‌ایم تمام این عوامل باعث شده است نهادهای پشت پرده بی‌هدف پول‌هایی را وارد می‌کنند تا به قول خودشان  فیلمشان بفروشد.

او در پایان سخنانش گفت: اگر دونفر پول آلوده وارد کردند نباید کل سینما را زیر سوال برد در حالیکه ما مدام با بحث پول‌های کثیف داریم آن را زیر سوال می‌بریم. ما باید مراقب ورود  آدم‌های ضعیف به سینما باشیم و اگر نه آنان در مقابل پول های کثیف سر خم‌کنند. همینطور نباید اجازه بدهیم که بازیگران وارد این میدان شوند و باید کار در مسیر مشخص و درست خود قرار بگیرد.

انتهای پیام/

R1439/P/S4,34/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد

فروش سینمای ایران از اول تا هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ به بیش از ۴۴ میلیارد و ۷۸۳ میلیون تومان رسید و سینمای ایران در هفته‌ای که گذشت رکورد تازه‌ای به ثبت رساند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روز‌های پنجشنبه، ششم اردیبهشت با فروش بیش از ۱۱ میلیارد تومان و جمعه هفتم اردیبهشت با فروش بیش از ۱۳ میلیارد تومان، پرفروش‌ترین روز‌های سینمایی هفته گذشته بودند که این ارقام خبر از ثبت رکوردی تازه برای فروش روزانه سینمای ایران می‌دهند.

همچنین سه‌شنبه چهارم اردیبهشت با ۱۹۰ هزار و ۶۰۸ نفر، بیشترین تعداد بیننده هفته گذشته را داشت.

فیلم‌های سینمایی «مست عشق» با فروش بیش از ۱۵ میلیارد و ۲۸۲ میلیون تومان، «تمساح خونی» با فروش بیش از ۱۱ میلیارد و ۵۵۲ میلیون تومان، «سال گربه» با فروش بیش از ۹ میلیارد و ۴۲۴ میلیون تومان، «بی‌بدن» با فروش بیش از ۴ میلیارد و ۹۲۷ میلیون تومان، «آسمان غرب» با فروش بیش از ۱ میلیارد و ۵۰۲ میلیون تومان و «ایلیا جستجوی قهرمان» با فروش بیش از یک میلیارد و ۴۲ میلیون تومان به ترتیب، فروش‌های میلیاردی و رتبه‌های اول تا ششم جدول فروش هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.

 

فیلم‌های سینمایی «آپاراتچی» با فروش بیش از ۴۹۵ میلیون تومان، «نوروز» با فروش بیش از ۳۳۱ میلیون تومان، «پرویزخان» با فروش بیش از ۸۶ میلیون تومان و «روشن» با فروش بیش از ۵ میلیون تومان در رتبه‌های هفتم تا دهم جدول فروش هفته اول اردیبهشت قرار گرفتند.

 

دیگر خبرها

  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • کشف ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در بستان آباد
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین خواری
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • سرنوشت نامعلوم تعدادی از پیکر شهدا در سراسر منطقه غزه
  • تخصیص٢ هزار میلیارد ریال اعتباربرای بهسازی سطوح پروازی فرودگاه بم
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»