Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روز جمعه بود که کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) اعلام کرد تصمیم گرفته تعلیق "اقدامات تقابلی" علیه ایران را برای یک دوره دیگر تمدید کند.

این چهارمین بار است که کارگروه ویژه اقدام مالی تعلیق ایران از لیست سیاه را تمدید کرده اما این بار خواستار تشدید نظارت کشورهای جهان بر موسسات مالی ایران شده است، موضوعی که اگرچه گفته می شود عملاً حالت اضطراری درباره پرونده ایران به وجود نمی‌آورد اما از این منظر که در بیانیه نهایی FATF به طور مشخص از مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برده فضا را به سمت سیاسی شدن پیش می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای معتقدند اگرچه حتی در نشست های آینده کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) هم اقدامی علیه ایران صورت نمی گیرد اما به دلیل آسیب های ناشی از عدم تصویب آنها ضرورت دارد از فرصتی که در اختیار ایران گذاشته شده استفاده و با انجام بحث های کارشناسی پرونده دو لایحه پالرمو و CFT بسته شود موضوعی که به نظر می رسد چندان برای مجمع قابل اهمیت نیست پرا که خبرها همچنان حکایت از مسکوت ماندن لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد؛ احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی با تایید این موضوع گفته است: اگرچه مسکوت ماندن لوایح به معنای بایگانی شدن آن ها نیست اما مجمع عجله ای هم در بررسی آنها ندارد. او در ادامه بررسی این لوایح را منوط به تغییر رفتار ترامپ دانسته است.

با وجود اینکه اعضای مجمع تاکید دارند فرصت برای بررسی این لوایح وجود دارد و فعلا مسکوت گذاشته شده، اما طی روزهای اخیر حسن روحانی رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت بر آسیب های تاخیر در تصویب این لوایح تاکید کرد و گفت: «باید روابط بانکی را با دنیا توسعه دهیم، این روابط بدون تصویب دو لایحه ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده، به راه نمی افتد و دچار مشکل می شویم. فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد، مردم نگویند دولت ناکارآمد است؛ دولت کارآمد است؛ چرا که به موقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سرافراز هستند؛ اما در عین حال مردم توقعاتی دارند که همه نهادها و بخشها باید در این زمینه تلاش کنند. با این حال خبری از تحرک مجمع برای بررسی لوایح مذکور به گوش نمی رسد. »

لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی دیر یا زود در مجمع بررسی می شوند

در همین راستا حجت الاسلام محسن مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آخرین وضعیت بررسی لوایح مرتبط با FATF به خبرآنلاین گفت: آنچه مسلم است اینکه لوایح پالرمو و CFT از دستور کار خارج نشده اما به دلیل اینکه دستورکار دیگری راجع به زمان بندی مصوباتی که باید بازه زمانی برای آنها در نظر گرفته شود در اولویت قرار گرفته به تعویق افتاده است.

وی با بیان اینکه دستور کار مرتبط با مصوباتی که باید بازه زمانی برای آنها در نظر گرفته شود چندین جلسه است که وقت مجمع را گرفته است، ادامه داد: آنچه مسلم است اینکه لوایح مرتبط با FATF از دستور خارج نشده و بالاخره دیر یا زود در مجمع مطرح خواهد شد.

منتظریم دولت به یازده سوال مجمع پاسخ دهد

شبستری درباره ضرورت رسیدگی به لوایح پالرمو و CFT به دلیل تاکید بیانیه اخیر FATF بر تشدید نظارت کشورهای جهان درباره موسسات مالی ایران ادامه داد: عجله ای برای تعیین تکلیف نیست، خارجی ها خیلی اجبار و الزام کردند که تصویب این لوایح عجله ای باشد و در داخل هم مساله را مطرح می کنند اما با توجه به اینکه یازده سوال از سوی مجمع تشخیص به دولت ارسال شده، مجمع منتظر است تا پاسخ‌ های دولت را دریافت کرده تا در نهایت با دقت بیشتری روی این کنوانسیون ها تصمیم گیری کند.

وی با بیان اینکه اگر دولت به یازده سوال مورد نظر مجمع پاسخ دهد مجمع هم برای تعیین تکلیف لوایح اقدام خواهد کرد، افزود : البته از طرف خارجی ها هم الزام فوری برای تصویب نیست و ظاهرا یکی دو ماه فرصت وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نحوه تصمیم گیری در مجمع برای به تاخیر انداختن رسیدگی به لوایح مرتبط با FATF گفت: اکثریت اعضای مجمع به این نتیجه رسیدند که فوریتی ندارد که به بررسی لوایح مذکور ورود کرده و خیلی زود نظر قطعی را اعلام کنیم؛ اعضای مجمع چون اینگونه تشخیص دادند بنابراین دستورات دیگر جلوتر افتاد.

شبستری درباره احتمال بررسی لوایح پالرمو و CFT بعد از بررسی دستور فعلی، گفت: امکان آن وجود دارد ولی تصمیم نهایی در این زمینه با هیات رئیسه و رئیس و دبیر مجمع است که چه زمانی خواهد بود.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اف ای تی اف مجمع تشخیص پالرمو مجتهد شبستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۰۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تأثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تأثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر: 1228414 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • سوسیداد 0-1 رئال: تیم کارلتو برای قهرمانی عجله دارد
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • بررسی روند اجرای مصوبات سفر استاندار به باروق
  • نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • دولت سیزدهم اماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود