Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، وی در ادامه گفت: این سیاست، در بستر فضای کسب و کار تعاونی های روستایی امکان یکپارچه سازی عوامل انسانی و اکولوژیکی و درک تعاملات بین آنها، بسط راهبردهای پایداری با توجه به تعاملات بین اعضا، شبکه و سازمان مرکزی را فراهم می آورد. نظامات نظارتی، ارزیابی و ارزشیابی و بازرسی بهنگام و حسابرسی های بموقع  از شوک های ناگهانی در میان فعل و انفعالات مالی و تجاری تعاونی ها جلوگیری میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعاونی های روستایی طی گذشت نیم قرن و درنتیجه برهمکنشی پویا میان فرآیندهای اجتماعی-اقتصادی عناصر روستایی و مناسبات "بیو شیمیایی-فیزیکی" تولید در بخش کشاورزی رشد و تکامل یافته اند. 

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید بواسطه شناسایی ارزش‌های همیاری و تعاون حفظ شده و انباشته شده تاریخی شبکه تعاون روستایی در طی فرآیند یادگیری رشد و توسعه‌ی آن، تاب آوری زنجیره ها را در مقابل فشارهای  ناشی از تحریم ها و کاستی های تکنولوژیکی تکامل بخشیم. تضمین بهسازماندهی و قابلیت زیست حرفه ای تعاونی های روستایی در شرایط پر ریسک امروزین تغییرات پرنوسان قیمت نهاده ها،روند تغییرات اقلیمی افزایش خشک‌سالی و ریز گردها، فرسایش بی¬رویه منابع طبیعی، افزایش تعداد رخدادهای اکولوژیکی و  کاهش میانگین بارندگی سالیانه و افزایش دما سالیانه نیازمند اتخاذ سیاست انعططاف پذیری تدریجی و توجه به ماهیت چند وجهی تاب آوری است.

 این مقام مسئول همچنین گفت:  برنامه ریزی تعاونی های روستایی جهت استحکام بخشیدن به وضعیت موجود و مقاوم کردن سیستم تعاونی ها در برابر خطرات و نگاه به آینده ای مقاوم تر، که توانمندی سازگاری با شرایط جدید را دارد، بینشی راهبردی را می طلبد.  تاب آوری به مثابه تبدیل تعاونی روستایی به نهادی یادگیرنده، دارایظرفیت تبدیل و تحول، تطبیق و سازگاری و توان مقابله با تنش و بحرانهای اقتصادی و  اجتماعی است باید از فرصتهایی که شرایط امروزین برای تعاونی های روستایی فراهم آورده در جهت کاهش ضایعات، ارتقای توان تولید، افزایش ظرفیت سازگاری و خودتنظیمی و افزایش ظرفیت یادگیری اجتماعی مدیران عامل تعاونی های تولید و روستایی استفاده کرد. بازتولید سرمایه اجتماعی، دیرینه سنت تاریخی تعاون و فرهنگ شراکت و انبازی در جامعه روستایی و حضور تاریخی انواع همیاری ها، همکاری ها، مشارکتهای تولیدی، پیشا و پسا تولید در سکونتگاه های روستایی کشور از یکسو و تنوع کارکردهای اجتماعی و تکثر ماهیتی فعالیتهای سیستم های اقتصاد روستایی؛ ضامن تاب آوری بیشتر در مواجهه با اختلالات نابهنگام زیستی یا خشن محیطی و حفظ کارایی و بهره وری و اثر بخشی نظام های بهره برداری کشاورزی است.

وی ادامه داد: اتحادیه های تعاونی های روستایی باید با ایجاد ارتباط بین نواحی و گروههای منزوی و جداافتاده، فزایش سطح بینش، مهارت، آگاهی و دانش اعضا و کل جامعه از طریق مشارکت ،تجمیع سرمایه های اندک ، افزایش خریدهای توافقی و استانداردسازی شرایط تولید از سرمایه طبیعی، سرمایه مالی، سرمایه فیزیکی، سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی صیانت نمایند. تاب آوری متشکل از بکارگیری راهکار کشاورزی متمرکز یا فشرده، استفاده از بذرهای اصلاح شده، ماشینی کردن کشت، برداشت چندباره، تغییر در روشهای آبیاری یا اقدامات حفاظتی برای خاک، در کنارپیوستگی منافع تعاونگران، عدالت، مشارکت، از سرمایه معیشتی روستائیان حفاظت میکند. 

 شیرزاد در پایان گفت: تاب آوری در مناطق روستایی کشور تنها در چارچوب اخلاق تعاون و مشارکت عمومی و کار مستمر گروهی دارای ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی مشترک، تعریف پذیر است. اعضای تعاونی ها و ریش سفیدان روستایی باید در کشف مسایل، طرح مسئله و مشکل یابی، طراحی و برنامه ریزی فعال بوده و نوعی گرایش به سمت و سوی مشارکتهای هدفمند " الیتیسم" باید در بین نخبگان و خبرگان روستایی نهادینه شود. ریشه های تاب آوری به صورت درونزا در هنجارها و روابط قومی تبار محور و عشیره‌ای ، باورها، ارزشها و نهادهایی که با توجه به شرایط و عـرف روستایی کشور وجود دارند، ایجاد شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مقاوم سازی تاب آوری حسین شیرزاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«علی خزایی» از حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

* در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

این دوره انتخابات تفاوت‌های اساسی با سایر دوره‌ها داشت، در بین لیست‌های اصولگرایی، اقبال اغلب مردم کمتر به سوی لیست کامل بود و گزینشی افراد را انتخاب کردند و طبقه اصلاحات متوسط هم تمایل بسیار کمی به رأی دادن داشتند.

کلیت مجلس همانند دوره فعلی اصولگرا هستند، حدود ۵۰ نفر مستقل ،۴۰ نفر از لیست‌های مرتبط با کارگزاران، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان به مجلس راه یافتند.

بانوان بیش از ۱۰ نفر هستند و احتمال افزایش آن در میان‌دوره‌ای ای هست، در کل آرایش جدیدی در مجلس دوازدهم حکم فرما است و نگاه مردم به تغییر و تحول است، زیرا ۱۴۷ نماینده فعلی دیگر در مجلس آتی حضور ندارند، نکته جالب این دوره راهیابی نماینده دلیجان و محلات با بیش از پنج هزار رأی به بهارستان است.

* مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مسائل مربوط به افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی سازی جهش تولید، حمایت از کشاورزی، توجه بیشتر به امور کارگران و فرهنگیان و ورزشکاران، تعیین تکلیف نیروهای شرکتی و قراردادی، توسعه معیشت، اشتغال، ازدواج، مسائل فرهنگی و هنر، و بهداشت و درمان از اولویت‌های ماست.‌

* اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

نظر به اولویت امور مردم، کمیسیون اقتصادی، علاقه خودم کمیسیون فرهنگی و یا آموزش است.‌

* مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

چالش‌های استان تهران بسیار زیاد هست، اهم آن بحث مسکن، حاشیه نشینی، آب، بهداشت و درمان، فرو نشست، حمل و نقل عمومی، امنیت، اشتغال، اتباع و موارد متعددی که در آینده مفصل به آن اشاره خواهم نمود.

کد خبر 6080399

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها