Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه ،کارآفرین سنقری با اجرای طرح دانش بنیان تولید و تکثیر زنبور براکون به مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی و گیاهی اقدام کرده و هم اکنون با ایجاد اشتغال برای سه نفر موجب شده کشاورزان سنقری با کنار گذاشتن سموم شیمیایی محصولی کاملا ارگانیک و پاک تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جوان موفق سنقری و مجری طرح دانش بنیان کنترل آفات گیاهی، گفت: تحصیلاتم را تا مقطع کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی گذراندم و بعد ازآن به دلیل مشکلات مالی از ادامه تحصیل منصرف و در پی ایجاد شغل و درآمد بودم.

جوان سنقری ادامه داد: پس از مدتی که از یافتن شغل مورد نظر و با درآمد بالا ناامید شدم به دوره‌های آموزشی کوتاه مدت به منظور کسب حرفه روی آوردم به همین خاطردر دوره‌های آموزشی کوتاه مدت که در مرکز تحقیقات سنندج استان کردستان برگزار شد ثبت نام کردم.

وی افزود: اگرچه این دوره آموزشی با این طرح اشتغال من که هم اکنون در حال اجرا است بسیار متفاوت بوده، اما در آن دوره آموزشی با نکته کلیدی روبرو شدم که مرا ترغیب کرد کارم را آغاز و اجرایی کنم.

جوان سنقری افزود: در آن دوره آموزشی یکی از اساتیدم از استرالیا به عنوان قطب تولید گوشت دام نام برد و به من گفت طرح مبارزه بیولوژیکی نیز در سطح کشور‌های دیگر به ویژه استرالیا اجرا شده و در آن جا به دلیل آنکه سطح و بافت مراتع و فضولات دامی به مشکل برنخورد از سوسک‌های خاصی برای حفظ مراتع استفاده کرده اند که این سوسک‌ها فضولات دامی را در خاک دفن می‌کنند و موجب پایداری و سبک شدن خاک می‌شوند.

وی بیان کرد: این موضوع به من انگیز داد که من نیز طرح مبارزه با آفات به صورت مبارزه بیولوژیک را اجرا کنم به همین دلیل با تحقیقاتی که داشتم پی بردم گونه‌ای از زنبور (براکون) بومی شهرستان سنقر که در معرض انقراض نیز هست توانایی مبارزه با آفات را دارد.

جوان کارآفرین تصریح کرد: بعد از تحقیقات و بررسی برای پی بردن به جایگاه زندگی این زنبور در یکی از دست نخورده‌ترین و بکرترین طبیعت این شهرستان اقدام به طعمه گذاری کردم و پس از یافتن این نوع زنبور آن را برای تایید به مرکز تحقیقات سنندج فرستادم و پس از تایید، کار خود را با ثبت شرکت و طرح کنترل آفات گیاهی از طریق مبارزه بیولوژیک و تکثیر زنبور براکون آغاز کردم.

این جوان موفق با بیان اینکه در آغاز کار بعد از جمع آوری گونه مورد نظر برای ادامه با مشکلات مالی مواجه شدم، گفت: پس از ارائه درخواستم به کمیته امداد، آن نهاد ضمن موافقت با درخواستم ۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه اشتغال دراختیار من گذاشت و پس از مدتی با رونق گرفتن کارم نیز سه نفر دیگر را در شرکت خود به کار گماشتم.

وی با بیان اینکه این زنبور برای مبارزه با آفات مزارع نخود، گوجه فرنگی و ذرت به کار می‌رود، بیان کرد: درابتدای کار طی سال ۹۱ در شهرستان‌های کنگاور، سنقر، صحنه و هرسین به مبارزه با آفات از طریق زنبور‌ها پرداختیم، اما از سال ۹۳ به بعد تمرکز کاری خود را صرفا بر شهرستان سنقر قرار دادیم.

این جوان موفق سنقری ادامه داد: در هر دوره فعالیت ۵ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی در این شهرستان تحت مبارزه بیولوژیکی قرار می‌گیرد و زنبور‌های براکون برای کنترل آفات گیاهی مزارع نخود رها سازی می‌شوند.

جوان کارآفرین با تاکید بر اینکه هم اکنون ۱۷ هزار هکتار از زمین‌های این شهرستان زیر کشت نخود هستند تصریح کرد: سمپاشی شیمیایی این مزارع در کنار تمام خطراتی که با مصرف محصول برای جان افراد دارد بیش از هشت میلیارد تومان هزینه می‌برد، اما با یک مرحله مبارزه با آفت پیله خوار از طریق زنبور براکون این میزان هزینه به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان کاهش پیدا می‌کند.

وی عنوان کرد: کشاورزان با به کاربردن این زنبور‌ها می‌توانند محصولات کاملا ارگانیک و پاک تولید کنند و از این راه درآمد بالاتری کسب کنند.

جوان سنقری بیان کرد: کمیته امداد با اعطای تسهیلات به من موجب شد که مردم محصولات پاک و سالم تری مصرف کنند در نتیجه سلامت جامعه تضمین شود.

جوان کارآفرین تصریح کرد: اگر شغل من توسعه پیدا کند می‌توانم برای ۲۵ نفر فرصت شغلی ایجاد کنم که این مهم نیازمند کمک کمیته امداد و سایر سازمان‌های حمایتی است .

 

 

انتهای پیام/د

مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی و گیاهی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی میادین میوه و تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم