Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@11:55:17 GMT

چطور درست و حسابی مسواک بزنید؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۴۴۴۶

 اگر از شما درباره ویژگی های یک فرد سوال کنند حتما لبخند زیبای وی را در ردیف ویژگی های او می آورید . بخشی از این زیبایی به تمیزی و سلامت دندان ها بر می گردد و اولین چیزی که به ذهن می رسد این است که او درست و مرتب مسواک می زند.

اخبار اجتماعی-  آیا شما هم درست مسواک زدن را بلدید؟ اشتباهات مسواک زدن چیست؟ با این که محافظت از دندان ها به بهترین شکل ممکن نیاز به بازدید منظم دندان پزشک دارد اما بهداشت دهان و دندان از منزل شروع می شود و برای دستیابی به این هدف ، ساده ترین راه ، مسواک زدن دندان هاست اما اشتباهات رایج هنگام مسواک زدن :

1- انتخاب مسواک نامناسب

داشتن آگاهی کافی دراین زمینه بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به وضعیت سلامت دندان ها و لثه، ویژگی های مسواک مناسب در افراد مختلف متفاوت است. بیشتر افراد تمایل دارند از مسواک با موهای سخت استفاده کنند(نوع هارد) در حالی که سختی موهای مسواک خود باعث تحلیل و صدمه به لثه و ایجاد حساسیت در ناحیه طوق دندان می شود.مسواک با موهای دارای سختی متوسط در اغلب افراد مناسب است(نوع مدیوم).از انواع با موهای نرم (سافت) بیشتر در بیمارانی که سابقه جراحی لثه دارند استفاده می شود و بهتر است که همین گونه باشد.

2- استفاده طولانی مدت از یک مسواک

با استفاده مداوم (دو یا سه بار در روز به مدت هفت روز در هفته) میانگین عمر مفید یک مسواک حدود سه ماه است .پس از 200 تا 250 بار استفاده، شما نیاز به تعویض مسواک دارید چرا که بعد از این زمان، موی مسواک شکننده می شود و رنگ آن تغییر می کند.موی تغییر یافته و بی خاصیت ، عملکرد درستی نخواهد داشت و دهان و دندان ها را به خوبی پاک نمی کند . پس از دو تا سه ماه استفاده روزانه ، باکتری ها و ذرات غذایی روی مسواک و درون موهای آن تجمع می کند 

و باعث بدرنگی آن می شود.

هر 3 ماه یک مسواک

پس خود را ملزم کنید هر سه ماه یک بار پس از آن که موهای مسواک انعطاف پذیری خود را از دست داد آن را تعویض کنید. در بعضی از انواع مسواک ها، یک ردیف از موهای آن به عنوان نشانگر زمان تعویض وجود دارد که بر اساس تغییرات در نشانگرها، مسواک عوض می شود و اغلب روی جلد آن دستورالعمل صحیح و زمان تعویض درج شده است.

3- مسواک نزدن دندان ها به اندازه کافی2 تا 3 دقیقه و گاهی 5 دقیقه زمان مناسب برای مسواک زدن دندان است ؛ در حالی که بر اساس مطالعات متعدد ،زمان مسواک زدن یک فرد به طور میانگین حدود 45 ثانیه است. مسواک زدن کمتر از 2 دقیقه مانع جذب فلوراید موجود در خمیر دندان می شود و با کوتاه کردن زمان مسواک زدن دندان ها تمیز نمی شوند. اغلب قسمت هایی از دهان نادیده گرفته می شود ؛ ممکن است سطح بیرونی دندان سفید و به ظاهر تمیز باشد اما درباره سطوح بین دندانی یا پشت دندان، شرایط چگونه است؟ سطوح مخفی از اهمیت بیشتری برخوردار است . می توانید از مسواک برقی دارای زمان سنج استفاده کنید یا گوشی و ساعت خود را روی 2 دقیقه تنظیم کنید ؛فقط مطمئن شوید که حداقل تا 2 دقیقه مسواک بزنید.

زمان مناسب برای مسواک زدن

بهتر است مسواک زدن را به ساعات آخر شب و بلافاصله قبل از خواب موکول نکنید و بعد از شام، زمانی که تلویزیون تماشا می کنید مسواک هم بزنید که در این صورت عجله ای برای سر هم کردن و بی دقتی در انجام آن ندارید. به کار بردن خمیر دندان کمک کننده است ولی چیزی که مهم است دقت در مسواک زدن و صرف وقت کافی است.

4- نگهداری مسواک در توالت طبق مطالعات، نگهداری مسواک در توالت آن را آلوده می کند. چطور این اتفاق می افتد؟ 

از آن جا که اغلب ظرف نگهداری مسواک را در فضای توالت نگهداری می کنید، هنگامی که سیفون را می کشید، محتویات کاسه توالت در تمام جهات اسپری می شود و متعاقب آن بر اثر تهویه ای که در تمام توالت ها وجود دارد، این آلودگی به بیرون حرکت می کند و بر روی هر جسمی که در مسیر باشد از جمله مسواک می نشیند ؛ قرار دادن مسواک در جعبه مخصوص نگهداری باعث کاهش این مشکل می شود ولی بهتر است از مکان دیگری نظیر آشپزخانه یا حمام برای نگهداری مسواک استفاده کنید یا حداقل داخل کابینت نگهداری شود.

مسواک زبان

بعد از مسواک زدن دندان ها ، زبان خود را نیز مسواک بزنید تا از بوی بد دهان و باکتری خلاص شوید ، مسواکی را تهیه کنید که زبان شویه دارد .بعضی از مسواک ها در سطح پشتی شان زبان شویه تعبیه شده است. حتی می توانید از خود مسواک برای شست وشو ی زبان استفاده کنید، اگر چه به خوبی زبان شویه عمل نمی کند اما نتیجه بخش است.

شیوه صحیح استفاده

نحوه درست مسواک زدن به شکل دایره ای یا حرکت در امتداد محور طولی تاج دندان و به عبارت ساده تر از بالا به پایین و پایین به بالاست. حرکت دایره ای، مناسب ترین و بهترین حالت تمیز کردن است. بهتر است مسواک را در زاویه 45 درجه نگه دارید و به حالت دایره ای مسواک بزنید، با این روش به راحتی لثه و سطح تاج دندان ها را نیز می توانید مسواک بزنید.

مسواک زدن یک ناحیه

مسواک زدن کاری است که از روی عادت انجام می دهیم اما بعضی نقاط را مسواک نمی زنیم. الگوی مسواک زدن خود را تغییر دهید و همه نقاط را مسواک کنید ؛ استفاده از مسواک برقی کار را برای شما راحت می کند، فقط باید آن را در نواحی مختلف نگه دارید.

مسواک زدن روزانه چند بار؟

لزومی ندارد بیش از دو بار در روز مسواک بزنید ؛ بعضی افراد فکر می کنند ایرادی ندارد 3 یا 4 بار در روز مسواک بزنند، معمولا بعد از هر وعده غذایی. مسواک زدن بیش از دو بار می تواند به لثه و مینای دندان آسیب برساند.

چند دقیقه بعد از غذا باید مسواک بزنید؟

بیشتر افراد بعد از خوردن غذاهای اسیدی( مانند ترشی ، خوراکی های ترش، میوه های مرکباتی و...) برای مسواک زدن صبر نمی کنند و بلافاصله مسواک می زنند؛ بعد از خوردن غذاهای ترش PH دهان کاهش می یابد و مسواک زدن موجب می شود اسید به راحتی وارد مینای دندان شود. 

دست کم 30 دقیقه باید صبر کنید و بعد مسواک بزنید. حداقل سه هفته زمان لازم است تا عادت های جدید را یاد بگیرید، هر هفته یک تغییر را در مسواک زدن خود ایجاد کنید، به این روش تغییر را احساس خواهید کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مسواک دندان دندان دندان مسواک زدن متخصص ارتودنسی مسواک مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

8 سانتیمتری که نگذاشت رفیعی، بیرانوند باشد!

به گزارش "ورزش سه"، امیررضا رفیعی که در چهار بازی لیگ برتر در نقش جانشین بیرانوند نمایش‌های درخشان و قابل قبولی ارائه کرده و در هر چهار مسابقه کلین شیت کرده بود در اراک و بازی جام حذفی هم در ترکیب اصلی تیمش قرار گرفت.

رفیعی چه در نیمه نخست چه در نیمه دوم وقت‌های معمول مثل بازی‌های قبلی تیمش با اعتماد به نفس،شجاع و جسور بود و ضمن چند خروج خوب و شجاعانه دو سه شوت حریف را هم مهار کرد و دروازه تیمش را نجات داد.

نمایش خوب رفیعی  و البته دو گل پیش افتادن از حریف تیم  او را به سمت صعود پیش می‌برد که بالاخره دقیقه 84 مقابل شوت لیموچی تسلیم شد . ضربه نهایی هم به جایی زده شد که رفیعی هیچ حرکتی انجام نداد هر چند حتی اگر شیرجه می‌زد هم کاری از دستش برنمی‌آمد.

رفیعی در صحنه منجر به گل دوم حریف و شوت شروین بزرگ هم تماشاگر بود اما باز هم نمی‌توان او را مقصر دانست چرا که ضربه مهاجم ایرالکو هم ناگهانی بود هم توپ به منتهی الیه گوشه راست دروازه رفیعی رفت و او سر جایش ماند.

در وقت‌های اضافه رفیعی دوباره یکی دو مهار خوب داشت و البته یک خروج اشتباه هم از او سر زد که شاید با توجه به استرس بالای بازی و شرایط مسابقه می‌توان این  اشتباه را طبیعی دانست اما او در وقت اضافه دوم دو گل دیگر نیز خورد.

در صحنه گل سوم که با ارسال کرنر و ضربه سر شروین بزرگ همراه شد شاید بتوان گفت این دروازه‌بان جوان تاحدودی مقصر بود چرا که بعد از ارسال کرنر او دو قدم به جلو برداشت و می خواست خروج کند اما تردید کرد و منصرف شد تا دو قدم به عقب برگردد و در نهایت با اشتباه مدافعان ضربه سر شروین بزرگ درون دروازه او جای گرفت.در این صحنه البته مدافعان با نگاه خیره به رفیعی اینطور به او القا کردند که مقصر بوده است.

در صحنه گل چهارم ایرالکو اما رفیعی مقصر نبود چرا که با ارسال توپ عرضی لیموچی هر چهار مدافع پرسپولیس کم آوردند و در مواجهه با ضربه تمام کننده نقی‌زاده کاری از دست رفیعی برنمی‌آمد.

اما با رفتن بازی به ضربات پنالتی همه منتظر بودند ببینند جسارت و شهامت این دروازه بان جوان به کار تیم‌شان خواهد آمد یا نه اما رفیعی موفق به مهار هیچ کدام از پنالتی‌ها نشد و در عوض همبازی سابق او گوهری با دو مهار توپ تیمش را به مرحله بعد برد.

اما نکته مهم در مورد حضور رفیعی در ضربات پنالتی اینکه او در بیشتر ضربات ،جهت توپ را درست تشخیص می‌داد و عکس العمل سریعی هم داشت و کاملا چالاک بود اما شاید به خاطر کوتاهی قامت برای مهار پنالتی‌ها اندکی کم آورد.

واقعیت اینکه برای پست  فوق‌العاده دشوار و حساس دروازه‌بانی جسارت و شهامت یک اصل است، گلر باید باهوش و چالاک هم باشد، از هوش بالا و قدرت بازیخوانی هم بهره ببرد، خروج‌های بموقع با زمان بندی درست و قدرت بالای بازی با پا نیز از لازمه های درخشش در این پست به حساب می‌آید ضمن اینکه  بهره‌مندی از تکنیک دروازه‌بانی در موقعیت‌هایی مثل تک به تک شدن با بازیکن حریف یا مواجهه با شوت به کار گلرها می‌آید اما اگر همه اینها در دروازه‌بان جمع باشد ولی قامت مناسبی نداشته باشد یک جایی کم می‌آورد.

امیررضا رفیعی در این پنج مسابقه‌ای که برای پرسپولیس به میدان رفت نشان داد از هر فاکتور دروازه‌بانی چیزی در خود دارد و با اعتماد به نفس لازم از پس ماموریتی که به او سپرده شده برمی‌آید اما قامت کوتاهتر او در مقایسه با استاندارد دروازه‌بانی در مواقع اضطراری مثل همین ضربات پنالتی بازی با ایرالکو می‌تواند تعیین کننده باشد.

رفیعی در هفت ضربه پنالتی آلومینیویم جهت چهار ضربه را درست تشخیص داد اما در نهایت  در هیچ کدام  از این ضربات به توپ نرسید و نتوانست آن را لمس کند.

در پنالتی امیر نوری که توپ به تیر دروازه خورد، در ضربه مهران موسوی ، در پنالتی وطن دوست و در ضربه نقی‌زاده او جهت ضربه را به درستی تشخیص داد و فقط در سه پنالتی لیموچی، حاجی عیدی و جبیره فریب خورد اما با وجود تشخیص درست و شیرجه سریع و چالاکی‌اش در پرش به سمت توپ، اندکی کم آورد و به توپ نرسید.

در مشخصات فیزیک او آمده که این دروازه‌بان قامت 186 سانتیمتری دارد که در مقایسه با بیرانوند 194 سانتیمتری، 8 سانتیمتر کوتاه‌تر است و شاید اگر همین 8 سانتیمتر اختلاف نبود رفیعی هم می‌توانست مثل بیرانوند در ضربات پنالتی تعیین کننده باشد.فاکتوری که به کمک احمد گوهری هم آمد هر چند او دروازه‌بان بسیار باتجربه‌تری نسبت به رفیعی است و او هم بیشتر جهت ضربات پرسپولیسی‌ها را درست تشخیص داد.

دیگر خبرها

  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • ۸ سانتیمتری که نگذاشت رفیعی، بیرانوند باشد!
  • 8 سانتیمتری که نگذاشت رفیعی، بیرانوند باشد!
  • وقتی هوش مصنوعی از هر چیزی توپ درست کنه! (عکس)
  • کارشناس داوری: بازیکن پرسپولیس قبل از زدن گل اول خطا کرد
  • (ویدئو) نحوه درست کردن برنج پف کرده در خیابان‌های هند
  • آدینه با داستان/ چی از آسمان افتاد؟!