Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@17:45:31 GMT

امیدآفرینی مقدمه راهبردهای انتخاباتی

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۴۴۶۸

امیدآفرینی مقدمه راهبردهای انتخاباتی

وزارت کشور در فاصله چند ماه مانده به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، توجه به 4 رکن «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت» را به عنوان راهبردهای اصلی خود مورد تأکید قرار داده است. سعید زارع صفا کارشناس سیاسی

تأکید بر چنین راهبردهایی، در حالی است که کشور به واسطه فشارهای تحریمی امریکا در جنگ اقتصادی قرار گرفته و چنین شرایطی ملزومات و مقدمات خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میان 4 رکن عنوانی وزارت کشور برای انتخابات، ارکان مشارکت و رقابت از شرایط بسیار پراهمیت‌تری برخوردار بوده به این جهت که ارکان امنیت و سلامت بیشتر تابع دو رکن مشارکت و رقابت خواهند بود.
اهمیت تحقق این دو راهبرد مهم در شرایطی است که فضای عمومی با مضایق اقتصادی و فشارهای تحریمی و به معنای دقیق کلمه با جنگ تمام عیار اقتصادی روبه‌رو است که امریکا پدید آورده است.این درحالی است که براساس ارزیابی‌ها «کاهش تاب‌آوری اجتماعی»، از اهداف امریکا برای شکستن مقاومت ملّت ایران بوده و این وضعیت، پایش و افزایش قدرت پایداری و حس همبستگی مردم را پراهمیت می‌کند.در وضعیت فعلی تلاش معاندان برای یأس‌آفرینی و تقویت احساس نارضایتی از کارکرد مدیران کشور است و  این راهبرد در ادامه جنگ روانی تعریف می‌شود که از سال گذشته با خروج از توافقنامه برجام و بازگرداندن تحریم‌ها کلید خورد. از این رو، تلاش برای رساندن مشارکت مردم به حداقل ممکن و تنگ شدن عرصه رقابت، هدفی است که از راهبرد یأس‌آفرینی و سست کردن ملت ایران دنبال می‌شود.آنچه اما خنثی کننده و باطل السحر نسخه «یأس و ناامیدی» است، ترویج گفتمان «امید» است. به این معنی که هر یک از نهادها و گروه‌های مدخل در انتخابات راهبرد خود را با جهت‌گیری امیدآفرینی و پرهیز از مأیوس سازی مردم قرار دهند.
تجارب برگزاری انتخابات در ادوار مختلف نشان داده که مشارکت هنگامی حداکثری بوده که احساس همبستگی اجتماعی تقویت شده و امید و انگیزه به ایجاد تغییر وضعیت بیشتر بوده است.
ترویج گفتمان امید نیز در شرایط کنونی می‌تواند با تأکید بر حلقه‌های واصلی باشد که قرن‌های متمادی حافظ و ضامن بقای ایران بوده است. تقویت احساس میهن دوستی، برجسته‌سازی اهمیت وحدت ملی و نمایاندن افقی روشن  با عبور از شرایط فعلی می‌تواند بخوبی گفتمان امید را اثربخش کند.   
مجموعه نهادهای نظام، گروه‌های مرجع، احزاب سیاسی و رسانه‌ها نقش برجسته‌ای در امیدآفرینی در جامعه را بر دوش خواهند داشت. یکی از ضرورت‌های امروز، پایش روانی، کنترل و تقویت توان فکری و رفتاری جامعه برای ایستادگی در مقابل اهداف شوم دشمن است.
رقابتی شدن انتخابات نیز به عنوان دیگر راهبرد مهم در انتخابات متأثر از کنش‌هایی فراتر از وزارت کشور است که می‌توانند با عملکرد خود فضای رقابت را گرم‌تر کرده و زمینه حضور گروه‌های مختلف سیاسی متعهد به قانون اساسی را پدید آورند.با نتیجه بخشی گفتمان امید و تلاش برای رقابتی‌تر شدن فضای انتخابات، عملاً زمینه برپایی انتخاباتی سالم و امن در کشور رقم خواهد خورد. رقم خوردن این میدان نیاز به تلاش همه جانبه از سوی تمامی مسئولان و پشتیبانی از استراتژی مقاومت است که گزینه ایران در مقابل امریکا است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت در انتخابات بهترین راه تحول در کشور است

آیت اله محمدباقر لایینی، در گفت وگو با خبرنگار مهر در رابطه با اهمیت انتخابات، با بیان اینکه انتخابات بهترین فرصتی است که قانون اساسی جمهوری اسلامی در اختیار مردم قرار داده تا قدرت انتخاب داشته باشند، افزود: ما در انتخابات می‌توانیم با انتخاب افراد شایسته مملکت را به سوی آینده بهتر سوق دهیم.

نماینده ولی فقیه در استان مازندران با اشاره به اینکه هر کسی که آینده شهر و کشور خود را دوست دارد، باید انتخابات را جدی گرفته، بر اهمیت مشارکت حداکثری تاکید کرد و گفت: مشارکت حداکثری بهترین راه تحول در کشور و جامعه است.

وی با اشاره به اینکه انتخابات در حوزه انتخابیه شهرستان‌های قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در استان مازندران به مرحله دوم رسیده است، ابراز امیدواری کرد تا مردم این شهرستان‌ها انتخابات را مانند دور اول جدی گرفته و بهتر از آن و بیشتر مشارکت داشته باشند و به کسی که خودشان اصلح و ارجح می‌دانند، رأی دهند.

آیت الله لایینی با بیان اینکه مردم با شرکت در انتخابات به ندای شهیدان عزیز در این راه لبیک بگویند، از حضور مردم استان مازندران در مرحله اول انتخابات و شهرستان‌های قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مرحله دوم انتخابات تشکر کرد.

مازندران ۹ حوزه انتخابیه و ۱۲ کرسی در مجلس دارد و تکلیف یک حوزه انتخابیه آن شامل دو کرسی به دور دوم انتخابات کشیده شده است.

کد خبر 6094304

دیگر خبرها

  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • مشارکت در انتخابات بهترین راه تحول در کشور است
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • رسانه‌های استان بوشهر در انتخابات اهتمام ویژه‌ای به امیدآفرینی داشته‌اند
  • مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • ‌وزارت کشور بر افزایش مشارکت دور دوم انتخابات‌ تاکید دارد