Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تاثیر پاسخ سخت ایران به متجاوزان در منطقه و جهان امشب ۱ تیر ماه با حضور دو تن از کارشناسان مسائل سیاسی مورد بررسی قرار گرفت.

مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی در ابتدا با اشاره به تولید فشار بی سابقه اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: آمریکایی‌ها اقدامات زیادی را بر علیه ایران انجام دادند که می‌توان به معافیت مربوط به خرید نفت اشاره کرد که آن را تمدید نکردند و لذا فشار اقتصادی به ایران بالاتر از این را نمی‌توان نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به معتبرسازی تهدید نظامی از سوی آمریکا ادامه داد: اقدام نظامی مفهومی عملیاتی است، آمریکا با معتبرسازی تهدید نظامی می‌خواهد تا کار به مرحله نظامی و اقدام نرسد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به پرواز هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در آب‌های سرزمینی ایران تصریح کرد: این موضوع در چارچوب خطوط قرمز ایران قرار دارد و؛ لذا در مسئله معتبرسازی تهدید نظامی می‌گنجد، در بیانیه سنتکام به صورت شفاف تأکید شد که این پهپاد عملیات نظارتی علیه ایران انجام می‌داد، آن‌ها تایید کردند که عملیات جمع آوری اطلاعات توسط این هواپیما انجام می‌شد.

محمدی با بیان اینکه از سوی این پهپاد آمریکایی عملیات گسترده جاسوسی انجام می‌شد گفت: این پهپاد یکی از پیشرفته‌ترین پهپاد‌های ارتش آمریکا بود، ایران نشان داد که کسی نمی‌تواند به امنیت و حقوق ایران تجاوز کند.

وی با تأکید بر اینکه استراتژی کلان آمریکا در مقابل ایران به بن بست خورده است عنوان کرد: رفتار‌های هیجانی و آنرمالی را از سوی آمریکا از این به بعد شاهد خواهیم بود، هدف آمریکا این است که ایران را به پای میز مذاکره بکشاند؛ لذا قرار بود برجام برای آمریکا میوه‌ بدهد و برجام را توسعه دهند، راهبرد آمریکا اساساً کارآمد نیست لذا دولت آمریکا نتوانست نتیجه را که می‌خواست به دست آورد.

محمدی با اشاره به اینکه امروزه طرف‌های مختلف به ایران حق می‌دهند تا اقدام به کاهش تعهدات خود در برجام کند گفت: آمریکا تصور می‌کرد با انباشت نیرو و انتصاب فرماندهان تندرو می‌تواند فضای ناامن و بی ثباتی را برای ایران ایجاد کند، آمریکایی‌ها امروزه سردرگم و آشفته هستند، جنگ طلب‌ترین تیم موجود در آمریکا اکنون اعتراف کرده اند که علاقه‌مند به درگیری نظامی با ایران نیستند.

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه آمریکا سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد و مردم ایران حمایت جانانه را از این نهاد به عمل آوردند گفت: این اقدام پاسخی بود از این که ما بیداریم و برای اقتدار ملی و منافع ملی خود اجازه نمی‌دهیم کسی از خطوط قرمزمان عبور کند.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از کشور‌های مرتجع منطقه در قالب اقداماتی که آمریکا به آن‌ها دیکته می‌کند اقداماتی را انجام داند گفت: امارات اجازه داد تا آمریکا از خاک او استفاده کند، ما نشان دادیم که اجازه نمی‌دهیم کسی از خطوط قرمز و منافع ملی عبور کند، آن‌ها می‌خواستند ایران را به عنوان کشوری آشوبگر و متجاوز در منطقه معرفی کنند.

صدر الحسینی با بیان اینکه اقدام مقتدرانه ایران پیام روشنی را برای کشور‌های منطقه صادر کرد افزود: جمهوری اسلامی ایران به شکلی برخورد می‌کند تا منافع خود را حفظ کند و اجازه نمی‌دهد کسی در امور مان دخالت کند.

مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور در ادامه برنامه با اشاره به این که این پهپاد آمریکایی از امارات برخاسته بود گفت: این پهپاد مسیر خود را در خلیج فارس و دریای عمان طی کرد به طوری که در نهایت وارد آب‌های سرزمینی ایران شد و به هشدار‌های ایران توجهی نداشت.

وی با اشاره به اینکه این پهپاد ابتدا در محدوده آب‌های بین المللی بود گفت: به تدریج مسیر خود را به سمت جمهوری اسلامی ایران نزدیک کرد و رسما وارد آب‌های سرزمینی ایران شد به طوری که ۴ مایل دریایی تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران داشت لذا در عرف نظامی این نزدیکی خطر محسوب می‌شود، این پهپاد اهداف خصمانه را دنبال می‌کرد.

حسینی کارشناس حقوق بین الملل در ادامه در ارتباط تلفنی بیان کرد: ما باید ابتدا بدانیم؛ هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد‌ها تابع چه قواعدی از منظر حقوق بین الملل هستند؛ این درحالی است که در عرصه دریا ۲ نظام حقوقی وجود دارد، از منظر حقوق بین الملل دریا‌ها طبق ماده ۲ کنوانسیون دریا‌ها ۱۹۸۲، حاکمیت هر کشور بر قلمرو نظام دریایی دارای یک نظام حقوقی کامل هستند.

وی افزود: هواپیما بدون سرنشین تابع کنوانسیون حقوق هوایی قرار نمی‌گیرند، لذا پهباد‌های باید قبلا از ورود به مرز هوایی کشور‌ها مجوز‌های لازم را بگیرند و هرگونه ورود بدون مجوز ممکن است با تبعات مواجه شود. به همین دلیل اینکه ما بتوانیم شکایتی را در مجامع بین المللی مطرح کنیم؛ قطعا این امکان وجود دارد به این خاطرکه به تمامیت ارضی کشورمان لطمه وارد شده است.

صدرالحسینی با اشاره به پیام پاسخ اخیر ایران به تجاوز آمریکایی‌ها در منطقه، یادآور شد: در آمریکا بعد از این دفاع جانانه کشورمان اتفاقات خاصی صورت گرفت؛ به صورتی که بازدارندگی و توانمندی آمریکا زیر سوال رفت و اعتبارزدایی آمریکا نیز به وجود آمد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه جهت گیری دقیقی از حکام منطقه در برابر این اقدام اخیر آمریکا صورت نگرفته است، بیان کرد:واقعیت امر این است که آمریکایی‌ها باید به صورتی اعتماد کشور‌هایی که برای آن‌ها جنگ نیابتی انجام داده را جلب کنند.

محمدی با بیان اینکه ما با یک خیمه شب بازی غیرهنرمندانه آمریکایی‌ها مواجه هستیم، افزود: متوقف کردن اعمال قدرت ایران علیه آمریکا مهمترین اولویت آمریکایی‌ها به شمار می‌رود؛ ضمن اینکه از حدود ۲ ماه گذشته یک استراتژیک قدرتمندانه برای تحمیل هزینه به آمریکا بابت جنگ اقتصادی از سوی ایران شکل گرفته است.

محمدی یادآور شد:ما با یک عملیات روانی برای بازداشتن ایران از مسیر فعلی خود مواجه هستیم و نباید این موضوع را جدی گرفت.

صدرالحسینی با اشاره به نقش ایران در تامین امنیت فعلی منطقه بعد از اقدام اخیر آمریکا، خاطر نشان کرد:ما با توجه به توانمندی‌های که داریم در اجلاس‌های مختلف امنیتی شرکت می‌کنیم و حرف اصلی جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس‌ها این است که ایران با توجه به تجربیات در دوران دفاع مقدس آمادگی لازم را برای تامین امنیت منطقه را داردو در کنفرانس اخیر امنیتی روسیه آمادگی‌های ایران برای تامین امنیت مطرح شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل

جان لیمبرت، گروگان سابق سفارت آمریکا در تهران در مطلبی با اشاره به سطح تنش‌ها بین ایران و آمریکا بر لزوم گفتگو بین طرفین تاکید کرد و گفت که صحبت با ایران سخت خواهد بود؛ اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ جان لیمبرت، دیپلمات پیشین آمریکایی در مطلبی برای اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت نوشت، برای چندمین بار، ایالات متحده و ایران به یک جنگ آشکار نزدیک شده اند که هیچ یک از طرفین آن را نمی‌خواهند. بر اساس این گزارش، اخیرا اسرائیلی‌ها به ساختمانی در محوطه کنسولگری ایران در دمشق حمله کردند که منجر به شهادت هفت مستشار نظامی ایران شد.

در مقابل ایرانی‌ها به این نقض اماکن دیپلماتیک اعتراض کرده و با پرتاب صد‌ها پهپاد و موشک جنگی به سمت اسرائیل به آن پاسخ دادند. در این بین آمریکا با هشدار‌های فراوان به رهگیری آن‌ها کمک کرد. اسرائیلی‌ها برای نشان دادن توانایی خود، دست به یک حمله متقابل زدند. به نظر می‌رسد که این مبادله تا دور بعدی فعلا پایان یافته است.

دیر یا زود، اگر آمریکا و جمهوری اسلامی می‌خواهند از این درگیری باخت-باخت اجتناب کنند، باید شروع به گفتگو کنند. ۴۵سال اتهام و نکوهش از سمت دو طرف، دستاوردی برایشان به ارمغان نیاورده است. همچنین برای دولت‌های متوالی ایالات متحده، ایران همچنان معما است و معما باقی خواهد ماند.

با الهام از تروتسکی می‌توان گفت «شما ممکن است کاری با ایران نداشته باشید. اما ایران با شما کار دارد.» برای ایران، آمریکا یک مشغله ذهنی باقی می‌ماند. جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده که بعد از چهل و پنج سال جایگاه خود را حفظ کرده است. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا باید با جمهوری اسلامی صحبت کنیم، در حالی که اصل سیاست جمهوری اسلامی به قول یکی از مقامات ایرانی «مخالفت با آمریکا» است؟

جان لیمبرت ادامه می‌دهد: «ما باید صحبت کنیم، زیرا صحبت کردن (و گوش دادن) به دشمن به معنای تامین منافع ملی ما از طریق برقراری ارتباط است. حرف زدن هرگز به معنای تایید یا حمایت نیست.» تا امروز که دو طرف با هم صحبت نکرده اند، چه اتفاقی افتاده است؟ یا به عنوان مثال وقتی نمایندگان جمهوری اسلامی در جلسات از ملاقات حضوری با همتایان آمریکایی خود اجتناب می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟

هر گاه دو طرف، همسایه ها، اقوام، کشور‌ها به هر دلیلی نتوانند با هم صحبت کنند، هر یک از طرفین برای دیگری به طور همزمان تبدیل به مافوق بشر می‌شوند که قادر به هر کاری است. در این صورت، یک ایران مافوق بشر می‌تواند در عرض چند هفته سلاح هسته‌ای بسازد و تحویل دهد، نیرو‌های محور مقاومت را برای انجام ماموریت هایش در هر جایی تقویت و امپراتوری‌های قدرتمند ایرانی دوران یونان و روم را بازسازی کند.

از سوی دیگر، ایالات متحده مافوق بشر نیز می‌تواند سیاست مداخله در رویداد‌های ایران را به شکل دیگری ادامه دهد. در یک سطح، سیاستمداران تهران و واشنگتن به دنبال اجتناب از جنگ ایران و آمریکا هستند. ایران نمی‌خواهد جنگ بزرگ، اوضاع را در این کشور به‌هم ریزد و در واشنگتن، هر دو رئیس جمهور دموکرات و جمهوری خواه می‌دانستند که «جنگ احمقانه دیگر» در خاورمیانه یک بازنده سیاسی به همراه دارد.

در سال ۲۰۱۶، ترامپ در برابر چنین جنگ‌هایی مقاومت کرد و پیام او قدرتمند بود. اگرچه او به طرز احمقانه‌ای توافق هسته‌ای ایران را رها کرد و تهدیدی عجیب برای زدن «۵۲ مکان تاریخی» در ایران مطرح کرد، اما به وضوح شکی برای پرهیز از جنگ نداشت. زمانی که مشاور امنیت ملی‌اش او را به سمت رویارویی سوق داد، وی را اخراج کرد.

آیا نخست وزیر بنیامین نتانیاهو می‌خواهد ایالات متحده را وارد جنگ با ایران کند؟ به نظر می‌رسد که او در پی حفظ خود در قدرت است. جنگ‌ها اغلب با بیان اینکه هر دو طرف خواهان صلح هستند، آغاز می‌شود. اما محاسبات نادرست یا دست کم گرفتن طرف مقابل و اقدامات شخص ثالث می‌تواند کشوری را به سمتی سوق دهد که خود می‌داند ویرانگر است. لیمبرت در نهایت تاکید کرد که صحبت با جمهوری اسلامی سخت خواهد بود، اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • یمن توطئه جاسوسی آمریکا و اسرائیل را خنثی کرد
  • شکست جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • پافشاری اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته آمریکایی
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد
  • چگونه «وعده صادق» جَو اعتراضات دانشگاهی آمریکا برای غزه را تغییر داد؟