Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@01:54:37 GMT

خوراکی‌های مضر برای التهاب مفاصل

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۴۹۱۵

خوراکی‌های مضر برای التهاب مفاصل

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، در همین راستا، افراد مبتلا به آرتریت باید از خوراکی‌های التهاب‌زا پرهیز کنند.

نان سفید

کربوهیدرات‌های پالایش شده، مانند نان سفید، نه تنها مواد مغذی چندانی در اختیار بدن قرار نمی‌دهند، بلکه می‌توانند موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته شوند. این ترکیبات می‌توانند موجب افزایش التهاب در بدن شوند، از این‌رو، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌جای نان‌های سفید می‌توانید از نان‌های غلات کامل استفاده کنید که گزینه‌ای مغذی‌تر به‌واسطه محتوای فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود هستند.

بستنی

شکر و چربی اشباع از عوامل التهابی اصلی در رژیم غذایی انسان هستند که هر دو می‌توانند علائم آرتریت را تشدید کنند. بستنی دارای سطوح بالای شکر و چربی اشباع است و اگر نمی‌توانید به‌طورکامل از آن پرهیز کنید، بهتر است هر از گاهی از خوردن آن لذت ببرید.

سیب‌زمینی سرخ شده

سیب‌زمینی سرخ شده می‌تواند علائم آرتریت را تشدید کند. غذاهای سرخ‌شده و کربوهیدرات‌های پالایش شده هر دو موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته می‌شوند. همچنین، سیب‌زمینی سرخ‌شده به‌طور معمول در روغن‌های گیاهی سرخ می‌شود که حاوی اسیدهای چرب امگا-6 پیش‌التهابی هستند. افزون بر این، آنها سرشار از سدیم هستند که می‌تواند التهاب را افزایش دهد. هر سه عامل، سیب‌زمینی سرخ‌شده را به انتخابی نامناسب برای افراد مبتلا به آرتریت تبدیل می‌کنند.

شیرینی‌ها

شکر و چربی‌های اشباع مواد التهابی هستند که در کیک، کلوچه و شیرینی‌های دیگر به میزان فراوان وجود دارند. برهمین اساس، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند. خوشبختانه روش‌های مختلفی برای فرونشاندن هوس مصرف خوراکی‌های شیرین وجود دارند که از آن جمله می‌توان به استفاده از جایگزین‌های طبیعی برای شکر یا استفاده از ماست یا آووکادو به‌جای کره و خامه اشاره کرد.

نوشابه‌های گازدار

در فهرست مواد تشکیل‌دهنده بیشتر نوشابه‌های گازدار می‌توان شکر، اسپارتام و یا اسیدفسفریک را مشاهده کرد. هر سه مورد می‌توانند به‌واسطه افزایش التهاب درد آرتریت را شعله‌ور سازند. چای سبز می‌تواند جایگزین سالم و مفید برای نوشابه‌های گازدار باشد.

چیپس سیب‌زمینی

همانند سیب‌زمینی سرخ‌شده، چیپس سیب‌زمینی یک کربوهیدرات پالایش شده تولیدکننده محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته و سرشار از سدیم است. همچنین، چیپس سیب‌زمینی به طور معمول در روغن‌های گیاهی که برای افراد مبتلا به آرتریت مفید نیستند، تهیه می‌شود. هر سه عامل خطر افزایش التهاب در بدن را به همراه دارند.

گوشت‌قرمز

گوشت‌ها، به‌ویژه گوشت‌قرمز، التهاب را به روش‌های مختلف در بدن افزایش می‌دهند که از افزایش نشانگرهای التهابی تا محتوای محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته پس از پخت با استفاده از حرارت خشک، مانند گریل کردن را شامل می‌شوند. میزان مصرف گوشت‌قرمز خود را کاهش داده و برای پخت از روش‌هایی مانند گریل کردن استفاده نکنید.

مارگارین

اگر در تلاش برای کاهش مصرف چربی اشباع خود هستید، شاید استفاده از مارگارین را به‌جای کره مدنظر قرار دهید، اما بهتر است در برابر این وسوسه مقاومت کنید! مارگارین سرشار از چربی‌های ترانس است. زمانی که این نوع چربی‌ها را مصرف می‌کنید، آنها موجب کاهش سطوح کلسترول خوب (HDL) و افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) و همچنین نشانگرهای التهابی در بدن شما می‌شوند. مصرف روغن‌های سرشار از چربی‌های امگا-3 مانند آووکادو، گردو و دانه کتان انتخاب بهتری است.

گوشت‌های فرآوری‌شده

گوشت‌های فرآوری‌شده و غذاهای فرآوری‌شده از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانند افزایش چشمگیر سطوح التهاب در بدن را موجب شوند. غذاهای فرآوری شده معمولا حاوی چربی‌های اشباع و سرشار از سدیم هستند، در شرایطی که گوشت‌های فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس، به‌واسطه محتوای مواد سرطان‌زا و تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته شناخته شده هستند. تا حد امکان مصرف این خوراکی‌ها را محدود کرده و غذاهای خانگی و گوشت‌های با پردازش حداقلی و به‌خوبی پخته را مصرف کنید.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پالایش چای رژیم غذایی شعله ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۴۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اورژانس آذربایجان شرقی با تاکید بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ خودرو در طبیعت، چگونگی مواجه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی را تشریح کرد.

اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به مهیا شدن شرایط رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار، اظهار کرد: ابتدای هر سال با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو می‌شویم.

وی افزود: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی تاکنون منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنان و به خصوص ساکنان و گردشگران در مناطق کوهستانی و مرتعی شده است.

جعفری روحی  با اشاره به لزوم اطلاع رسانی در خصوص عدم خوراکی بودن قارچ‌های خودرو، ادامه داد: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده تنها قارچ‌های را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.

رئیس اورژانس استان خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه کرد.

وی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، اظهار کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش آن، معیار علمی و صحیح برای تشخیص عدم سمی بودن قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده سازی غذا مانند منجمد کردن، کنسرو کردن، کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

جعفری روحی ادامه داد: در خصوص نحوه مواجهه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی، لازم است به هنگام بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال یا علایم‌ عصبی به صورت زودرس(در عرض دو ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های وحشی و خودرو) باید بیمار را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کرد و در مواردی که علائم گوارشی یا عصبی به صورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد نیز نشان از سمیت بیشتر قارچ بوده که این نوع قارچ‌ها در سال‌های اخیر منجر به نارسایی حاد کبد و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال سریع بعد از شروع علایم بیمار مسموم به یک مرکز درمانی و ارائه شرح حال کامل از مصرف قارچ امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد، گفت: هرگونه تاخیر در مراجعه بیمار سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود؛ هم‌چنین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو باید هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است تا نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط فرد را نیز برای شناسایی کادر پزشکی به بیمارستان برده و تحویل کادر متخصص داد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم