Web Analytics Made Easy - Statcounter

فصل گرما شروع بیماری تب کریمه کنگو است که اغلب این بیماری خود را به شکل سرماخوردگی نشان می‌دهد یا علامتی ندارد.

به گزارش شریان نیوز،  تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری تب دار حاد و خونریزی دهنده مشترک بین انسان و حیوان است که توسط کنه منتقل می‌شود.

با وجود اینکه این بیماری مخصوص حیوانات است اما موارد تک گیر و همه گیری‌های ناگهانی این بیماری در انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد؛ از آنجایی که اولین موارد شناخته شده این بیماری در شبه جزیره کریمه در روسیه و به دنبال آن در کشور کنگوی آفریقا رخ داده است، به این نام شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وضعیت تب کریمه کنگو در دنیا و ایران

بیماری در بسیاری از کشور‌های آسیایی به ویژه منطقه خاور میانه، اروپا و آفریقا به صورت بومی وجود دارد؛ در کشور ما نیز در طی سال‌های اخیر در استان‌های مختلف مشاهده شده که بیشترین موارد آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است.

تب کریمه کنگو از اوایل بهار تا اواخر تابستان (فصل فعالیت کنه‌ها) شیوع‌ دارد و میزان مرگ ومیر ناشی  از بیماری متاسفانه در برخی از مناطق بین ۳۰ تا ۵۰ درصد گزارش شده است.

 عامل ایجاد تب کریمه کنگو

عامل بیماری تب کریمه کنگو نوعی ویروس است که مخزن اصلی آن در طبیعت  برخی جوندگان به ویژه خرگوش و پستاندارانی از قبیل گاو، گوسفند، بز و غیره است؛ این ویروس به‌وسیله یک نوع کنه سخت که به طور طبیعی با این پستانداران و جوندگان زندگی می‌کند، منتقل می‌شود، کنه‌ها از طریق تخم، ویروس را به نسل‌های بعدی خود انتقال می‌دهند.

 

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت شیوع تب کنگو در کشور/ بیماری که جانتان را تهدید می‌کند

از تب کریمه کنگو چه می‌دانید؟

محمد حسین فیض حداد دکترای انگل شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تب کریمه کنگو اولین بار در شهر کریمه (اوکراین) پیدا و پس از آن حدود ۱۲ سال بعد در سوئیس دیده شد، به دلیل اینکه این بیماری همراه با تب و خونریزی بود به آن تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو گفتند.

وی ادامه داد: این بیماری مرگ و میری بالا دارد و درصدی از بیماران به آن مبتلا می‌شوند؛ عامل ایجاد کننده ویروس می‌تواند در دمای ۵۶ درجه سانتی گراد از بین برود، بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر که یکی از از عناصر انتقال است، می‌تواند باعث از بین رفتن ویروس شود.

فیض حداد گفت: عامل دیگر در از بین رفتن ویروس اسیدی شدن محیط است؛ اگر گوشت را برای مدتی (۲۴ ساعت) در دمای یخچال نگه داریم میزان اسیدی آن افزایش یافته و در نتیجه باعث از بین رفتن ویروس خواهد شد.

این دکترای انگل شناسی افزود: درست است که مواد شوینده مانند صابون باعث از بین رفتن ویروس نمی‌شود، اما تا حد زیادی ویروس را غیرفعال می‌کند؛ گوشت را به هیچ عنوان نباید تازه مصرف کرد چرا که می‌تواند باعث انتقال ویروس شود و اگر در محیط خنک نگهداری کنیم به دلیل با رفتن اسید باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.

 چه موجوداتی باعث انتقال تب کریمه کنگو می‌شوند

وی گفت: به طور معمول در طبیعت کنه‌های سخت می‌توانند ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه باشند؛ کنه این ویروس در مرحله نوزادی منتقل می‌شود چرا که تمایل به خون خواری دارد و این اشتیاق می‌تواند باعث انتقال هم بین انسان، هم حیوان و هم انسان به حیوان شود.

این دکترای انگل شناسی ادامه داد: با آلوده شدن کنه ویروس به نسل بعد هم منتقل می‌شود؛ به این معنی که کنه‌ای که در هر مرتبه هزاران عدد تخم می‌گذارد با هر تخم می‌تواند باعث انتقال شود.

 بیماری تب کریمه کنگو در چه مناطقی بیشتر است؟

وی گفت: تب کریمه کنگو در کشور‌های آفریقایی، اروپای شرقی، هند و قسمت‌هایی از غرب کشور چین و متاسفانه در خاورمیانه مثل عراق، افغانستان، پاکستان و ایران وجود دارد و در مواردی از بیماری به صورت بومی یا اپیدمی از کشور‌ها گزارش داریم.

چه کسانی به تب کریمه کنگو  مبتلا می‌شوند؟

فیض حداد افزود: افرادی که با گوشت بیشتر سرو کار دارند در معرض ابتلا به این بیماری هستند؛ دامداران، قصابان، آن‌هایی که در کشتارگاه کار می‌کنند، کارکنان بیمارستان مانند بهیار و پرستار، کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها از جمله افرادی هستند که در معرض این بیماری قرار دارند.

این دکترای انگل شناسی با اشاره به راه‌های انتقال تب کنگو، گفت: یک مخزن یا یک ناقل در طبیعت از جمله راه‌های انتقال است؛ مخزن حیواناتی هستند که در انتقال بیماری جای انسان را می‌گیرند مانند گاو، گوسفند، بز، جوجه تیغی، خرگوش صحرایی، شتر و دونده‌هایی مثل موش می‌توانند مخزن بیماری باشند؛ به‌طور میانگین پرنده‌ها نسبت به این ویروس مقاوم هستند اما در بین آن‌ها شتر مرغ در مقابل بیماری ضعیف است چرا که اکثر مواقع این پرنده‌ها مورد تغذیه لارو کنه‌ها واقع می‌وند که کنه‌ها خون خواری و رشد پیدا می‌کنند، اما در انتقال بیماری نقشی ندارند.

 راه‌های درمانی تب کنگو کریمه

این دکترای انگل شناسی گفت: درمان تب کنگو کریمه بیشتر حمایتی است و دارویی ویژه‌ ندارد؛ باید آب و الکترولیت بدن این افراد تنظیم شود و از دارو‌هایی که باعث خون مردگی می‌شود استفاده کرد که ریباویرلین یکی از این آنهاست.

وی ادامه داد: گاهی پزشکان استروئید با دوز بالا تجویز می‌شود که باعث بالا رفتن پلاکت خون خواهد شد.

 دفن فوت شده‌های مبتلا به تب کنگو کریمه

فیض حداد یادآوری کرد: شخص فوتی را باید پلمپ کرد و توسط افراد مجرب به خاک سپرد و در بیشتر مواقع مجبورند بدن را بدون غسل و کفن خاک کنند، حداقل عمق خاک ۲ متر است و گاهی مجبورند سطح بدن را با موادی مثل آب ژاول ضد عفونی کنند.

علائم تب کریمه کنگو

امیری رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: فصل گرما شروع بیماری تب کریمه کنگو است که یا علامتی ندارد و یا بیشتر خود را به شکل سرماخوردگی نشان می‌دهد ؛ سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی، به‌خصوص در ناحیه پشت و پا‌ها، گیجی، درد چشم، علائم گوارشی، پر خونی و اسهال، درد و سفتی گردنی، درد و قرمزی چشم، ترس از نور از علائم اولیه تب کریمه کنگو محسوب می‌شوند و علائم بیماری ممکن است به مرور زمان و در طی چند روز عود کند.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه ایجاد می‌شود، گفت: عامل این بیماری یک ویروس است و این ویروس از طریق گزش کنه منتقل می‌شود؛ بیشتر مشاغلی که کارشان با دام است در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند و زمانی که فرد به پزشک مراجعه می‌کند حتما باید به پزشک اعلام کند که مورد گزش کنه قرار گرفته است.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه کنه همیشه ویروس را به همراه دارد، گفت: کنه ویروس را می‌تواند به تخم خود منتقل کند و قابل سرایت است؛  آنچه حائز اهمیت بوده قرنطینه دام مبتلا به ویروس است و اگر دام را به مدت ۱۰ روز قرنطینه کنیم این ویروس از بین می‌رود.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق بر دانش‌بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری در حوزه سلامت از جمله کنگره کنسر ژنومیکس، اظهار کرد: شکل‌گیری کمیته تجاری‌سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل‌گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور اثربخش باشد و این صندوق آماده تقویت و حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری‌سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت‌آپ قرار می‌گیرند.

وی «سلامت» را از موضوعات راهبردی صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و تاکید کرد: معاونت توسعه این نهاد را مسؤول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسر ژنومیکس معرفی کرد.

در این نشست همچنین دکتر مصطفی زمانیان، عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند، می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه‌گذاران حوزه سلامت به‌ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دومین کنگره کنسر ژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در سه بخش علمی، تجاری‌سازی و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند