Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق کریمی کیا روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سیل برای هر کدام از روستاها مسائل متنوعی ایجاد کرده، بیان کرد: برای برآورد و بررسی مسائل اجتماعی از تسهیلگران اجتماعی استفاده شده به طوری که آنها به صورت میدانی با روابطی که در بین روستاها دارند این بازبینی‌ها را انجام داده‌اند.

وی با بیان اینکه مسائل روستاییانی که محل زندگی آنها به طور کامل زیر آب رفته با دیگر اهالی که روستای آنها در محاصره بوده تفاوت دارد، گفت: خوزستان در زمینه انجام رفتارهای اجتماعی از مرحله ضرورت فوری گذر کرده و کاری که اقدام فوری باشد دیگر در مناطق سیل زده نیاز نیست صورت بگیرد اما آنچه که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که برخی روستاهای با خسارت سنگین همچنان نیاز به توجه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویه واحد دستگاه‌های دولتی در مناطق سیل زده

دبیر کمیته امور اجتماعی و بهداشت قرارگاه استانی بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان، بیان کرد: این روستاها با روستاهایی که آبگرفتگی کمتری داشته‌اند متفاوت هستند اما نسبت به روستاها یک رویه واحد پیش برده شده که این موضوع در کف میدان، اختلال روشی را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به نگرانی تسهیلگران اجتماعی در خصوص خانواده‌هایی که آسیب بیشتری دیده‌اند، گفت: بررسی میدانی این تسهیلگران نشان می‌دهد، اضطراب و نگرانی در مناطق و روستاهایی که آسیب جدی بوده و منازل آنها کامل به زیر آب رفته بالا است که این موضوع ضرورت فوری برنامه ریزی های دقیقی را می‌طلبد.

همه مسائل اجتماعی سیل زدگان را نمی‌توان با یک فرمول حل کرد

وی ادامه داد: باید به مشکلات اجتماعی ناشی از سیل در هر روستا به صورت جداگانه نگاه کرد و به تفاوت‌ها توجه داشت به این خاطر که نمی‌توان همه نیازهای را با یک فرمول حل و برطرف کرد.

کریمی کیا اضافه کرد: روستاها و اجتماعات محلی ویژگی خاص خود را دارند و بر این اساس برنامه ریزی ها باید به گونه‌ای انجام شود که برای هر منطقه نسخه‌ای متناسب با شرایط فرهنگی و بومی آن منطقه تدوین شود.

دبیر شورای اجتماعی و فرهنگی خوزستان همچنین با بیان اینکه نگهداشتن روستاییان در روستا که به واسطه زراعت و استفاده از احشام دارای اقتصاد مولد بوده‌اند امری ضروری است، گفت: زنان و کودکان سیل زده در معرض بیشترین آسیب‌های اجتماعی هستند که برای کاهش آن از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد برای بازتوانی اجتماعی و روانی آنها استفاده می‌شود.

میر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان بیان کرد: سیل در هر روستا یک تصویر خاصی را به وجود آورده و با توجه به حجم خسارت‌هایی که به بارآورده مردم هم به همان اندازه انتظار دارند که اتفاقات خوبی برای آنها رقم زده شود.

نگرانی مردم از گزش حیوانات موزی

وی به بخش دیگری از بررسی تسهیلگران اجتماعی در مناطق سیل زده پرداخت و گفت: در حوزه بهداشت نگرانی خاصی نداریم اما مردم از بابت گزیدگی و گزش پشته و حیوانات موزی نگرانی‌هایی دارند ولی به دلیل ایرادات و محیط زیست نمی‌توان اقدام به سم پاشی مناطق سیل زده کرد.

کریمی کیا ادامه داد: با توجه به اینکه در پیک زمانی بیماری التور قرار داریم باید گفت در مناطق سیل زده از بابت ناگ انسانی و بیماری‌های روده‌ای مشکل خاصی وجود ندارد ولی در مقطعی این بیماری در یکی از مناطق به وجود آمد و هم اکنون به طور کامل برطرف شده است.

سیلاب که با طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون از روزهای آغازین فروردین شروع شد حدود ۴۰۰ هزار نفر را در مناطق روستایی و شهری ۱۲ شهرستان خوزستان درگیر کرد.

۹۹۳۱ / ‏‬ ۶۰۳۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی خسارت سیل خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: در راستای صیانت از آب‌های زیرزمینی، پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع این استان شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، افشین یگانه امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه که به ریاست استاندار کرمانشاه و با حضور رئیس سازمان و دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ۱۳۵ حلقه چاه غیرمجاز در این استان طی سال جاری مسدود شد.

وی افزود: این اقدام منجر به صرفه‌جویی و تقویت حوزه‌های آبی به میزان ۷.۰۵ میلیون مترمکعب شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به انسداد چاه‌های غیرمجاز در این استان، خاطرنشان کرد: کرد: پیرو مصوبات جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با استفاده از ظرفیت‌های کارگروه سازگاری با کم آبی استان تمرکز مباحث به موضوع تأمین آب و آبرسانی کلانشهر کرمانشاه بود.

یگانه ادامه داد: اولین اقدام عملی در راستای مصوبات جلسات این ستاد نجات تالاب هشیلان و سراب یاوری بود که این اقدام منجر به شناسایی و مکان‌یابی ۶۳ حلقه چاه آب غیر مجاز در حریم آبخوان تأمین آب کلانشهر کرمانشاه شد.

وی با اشاره به لایروبی رودخانه‌های این استان در راستای مقابله با سیل در زمستان ۱۴۰۲، گفت: با برگزاری جلسات تخصصی و پیگیری دستورالعمل‌های اقدامات احتیاطی فصول پاییز و زمستان اقداماتی برای کاهش خطر سیل احتمالی به انجام رسید.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اضافه کرد: در این راستا برای نخستین بار قرارگاه مقابل با سیل با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله راهداری، آب منطقه‌ای، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها تشکیل شد.

یگانه ادامه داد: پیش از آغاز فصل بارش سال جاری بیش از ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان کرمانشاه شامل رودخانه‌های رازآور، مرگ، گاماسیاب، قره‌سو و تنگ کنشت لایروبی شد.

وی اضافه کرد: موضوع لای روبی رودخانه‌های این استان بعد از گذشت حدود ۱۳ سال در سال گذشته انجام شد.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به طرح جایگزینی پساب فاضلاب در مصارف صنعتی، گفت: در این طرح تلاش شده است که استفاده از آب زیر زمینی به حداقل برسد.

یگانه ادامه داد: در راستای اجرایی شدن موضوع جایگزینی آب واحدهای صنعتی با منابع آب نامتعارف، برای پساب شهرهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب و هرسین اقدامات مؤثری انجام گرفته و پساب این شهرها جایگزین آب واحدهای صنعتی این استان شد.

وی از افزایش ضریب نفوذ بیمه منازل روستایی و شهری خبر داد و گفت: ضریب نفوذ بیمه از ۲۰.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۲۳.۷۶ درصد در سال گذشته رسید که تا پیش از سال ۱۴۰۱ این ضریب حدود ۱۰ درصد بوده است.

به گزارش ایمنا، در این جلسه گزارش عملکرد یک ساله اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه شامل اقداماتی از جمله شناسایی و ساماندهی تشکل‌های کنشگر و بخش‌های خصوصی در مدیریت بحران، برگزاری مدون جلسات کمیته حفظ و صیانت از جنگل‌ها و منابع طبیعی ارائه شد و برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز به گزارش عملکرد در حوزه مربوطه پرداختند.

کد خبر 748465

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • التیماتوم ۴ ماهه شفقت برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • التیماتوم ۴ ماهه «شفقت» برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • بیش از ۱۹۰۰۰ واحد کارگری و کارگاه‌ تولیدی در کردستان وجود دارد
  • طرح جمع آوری اتباع غیر مجاز در استان یزد
  • اتخاذ تدابیر لازم برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان