Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  به گفته عباس تابش و بر اساس بند ۳ مصوبه مورخ ۲۹/‏۰۵/‏۱۳۹۷‬ شورای عالی هماهنگی اقتصادی، هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ، ضوابط قیمت گذاری، تعیین سهمیه مقداری کالا و خدمات منوط به تأیید در ستاد تنظیم بازار بوده و تنها خودرو‌هایی که سابقه قیمت گذاری توسط شورای رقابت داشته اند، قیمت گذاری آن‌ها در دستور کار ستاد تنظیم بازار است و سایر خودرو‌ها که به تشخیص شورای رقابت، مشمول قیمت گذاری نبوده‌اند همچنان مطابق رویه قبل از سوی خودروسازان قیمت گذاری می‌شوند؛ بنابراین در شرایط فعلی قیمت فروش‌های فوری اعلامی توسط خودروسازان، بر مبنای قیمت حاشیه بازار بهمن ماه سال ۹۷ تعیین و از طریق شرکت اعلام شده و تعیین قیمت به صورت روزانه انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکید بر این تصمیم در حالیست که پیش از این و در سال گذشته همزمان با اعتراض خریداران خودرو‌های پیش فروش شده، وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تحویل خودرو‌ها با قیمت زمان خرید تاکید کرد که این امر بر زیان انباشته خودروسازان افزود و حال در شرایطی که در سال جدید حقوق و دستمزد بیشتر از هر سال دیگری افزایش یافته، تعیین قیمت خودرو بر اساس حاشیه بازار سال گذشته می‌تواند بر این زیان بیفزاید.

شهرام آزادی، معاون فناوری‌های پیشرفته مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا در گفتگو با خبرنگار خودروکار با اشاره به اثرات منفی این تصمیم اظهار می‌کند: «هر تصمیمی که خارج از طبیعت بازار بوده و حالت دستوری داشته باشد این روند منجر به زیان دوطرف خواهد شد و نه تنها دستاوردی برای مصرف کنندگان نخواهد داشت بلکه در صورت زیان دهی خودروسازان در درازمدت و انجام ندادن تعهدات او به زیان مردم و مصرف کنندگان تمام خواهد شد.»

وی با تاکید بر این که تعیین قیمت بر اساس حاشیه بازار مفهوم مشخصی دارد، می‌افزاید: «قیمت در حاشیه بازار براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود بنابراین از قیمتی که در داخل بازار تعیین می‌شود به عنوان قیمت تعیین شده در حاشیه بازار یاد می‌شود، اما این که قیمت حاشیه بازار سال گذشته ملاک قرار گیرد، نمی‌تواند مبنایی برای تعیین قیمت باشد.»

این کارشناس صنعت خودرو ادامه می‌دهد: «تعیین قیمت خودرو بر اساس قیمت حاشیه بازار سال گذشته از جنس تصمیماتی است که در گذشته اخذ و باعث زیان خودروسازان شده است.»

آزادی راهکار جلوگیری از زیان بیشتر خودروسازان را بازگذاشتن فضا برای تعیین قیمت بر اساس عرضه و تقاضا می‌داند و می‌گوید: «باید شرایط اقتصادی امروز و محدودیت‌های موجود در نظر گرفته شده و به جای حل دستوری مشکلات، تلاش کنیم با افزایش تولید، قیمت کاهش یابد.»

وی تاکید می‌کند: «نمی توان به قیمت‌های سال ۹۷ برگشت مگر این که تعهدات خودروساز بر مبنای این موضوع بوده و حاشیه بازار مربوط به زمان خاصی باشد که بعید به نظر می‌رسد خودروسازان تعهد کرده باشند که ملاک تعیین قیمت را در تاریخ مشخصی، حاشیه بازار گذاشته باشند.»

معاون فناوری‌های پیشرفته مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا با بیان این که منطقی است که شرایط امروز برای تعیین قیمت ملاک قرار گرفته و اجرایی شود، تصریح می‌کند: «تمرکز خودروسازان و حامیان آن‌ها و همچنین تاثیرگذاران در بخش بازار خودرو بر افزایش تولید و کاهش هزینه‌های تولید از طریق افزایش تولید است نه شرایط غیرطبیعی که بر افزایش هزینه‌ها تاثیرگذار است.»

 بررسی سود و زیان خودروسازان در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که تصمیم‌های نادرست و اشتباه همواره عاملی برای زیاندهی بیشتر خودروسازان شده و در شرایطی که لازم است این صنعت بیشتر از هروقت دیگری مورد حمایت و توجه قرار گیرد، نباید با تصمیم‌هایی اشتباه راه را برای ضرر بیشتر آن‌ها فراهم کرد.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خودرو خودروسازان قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران از فرارو،ساینا S دنده‌ای جرو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی سایپا به حساب می‌آید و در بازار آزاد به طور متوسط ۴۳۸ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود.

کوئیک GX حدود ۱۰ میلیون بیشتر قیمت دارد و مثل کوئیک SR دنده‌ای، ۴۴۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد. اطلس G که اخیرا راهی بازار شده و خیلی آن‌ها را فیس لیف کوییک می‌دانند، ۵۸۰ میلیون تومان قیمت دارد و شاهین دنده‌ای ۷۶۵ میلیون تومان.

شاهین اتوماتیک هم که گرانقیمت‌ترین سواری داخلی سایپاست، ۸۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 12 اردیبهشت 13 اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403
338 میلیون تومان

338 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401
397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچ‌بک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403
438 میلیون تومان

438 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

448 میلیون تومان
448 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

580 میلیون تومان

580 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2
یک میلیارد و 700 میلیون تومان

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3
یک میلیارد و 900 میلیون تومان

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

765 میلیون تومان

765 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

860 میلیون تومان

860 میلیون تومان


قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال را یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های داخلی می‌دانیم که به طور متوسط در بازار آزاد یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.

دنا پلاس شش‌دنده ۹۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد و گران‌ترین نسخه تارا که تارا اتوماتیک V ۴ است، یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان ارزش دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما در طرف مقابل جزو ارزان‌ترین سواری‌های صفرکیلومتر ایرانخودرو در بازار است که البته فروشنده‌های آن روی عددی نزدیک ۶۵۸ میلیون دست گذاشته اند.

رانا پلاس نیز ۶۵۰ میلیون تومان و رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ۶۹۰ میلیون معامله می‌شوند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۱۸ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۰ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۵۵ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۳ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۳ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۵۸ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت