Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله شعار ویژه ای برای این روز انتخاب می شود تا اقدامات و کنشهای مقابله با این پدیده شوم در سال پیش رو؛ درچارچوب آن شعار سمت و سو داده شوند. شعار امسال، "سلامت توام با عدالت و عدالت توام با سلامت " است. از همین روی، در سطور زیر به اختصار نکاتی چند پیرامون این شعار و ضرورت تلاش و اهتمام همگانی برای پیراستن جامعه از بلای اعتیاد و پدیده تخریب گر مواد مخدر، یاد آور می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانگونه که پیداست شعار دارای دو مفهوم کلیدی است: سلامت(health ) و عدالت(justice ).این دو مفهوم کلیدی نیز همگام و در پیوند با هم در شعار ظاهر شده اند. بنابراین، از کل شعار چنین می توان استنباط کرد که سلامت، بویژه در قلمرو مواد مخدر(و عدم گرایش به آن) زمانی پسندیده و مطلوب است که به صورت عادلانه در بین همگان، صرفنظر از ملیت و مذهب و زبان و جنسیت و قومیت به صورت برابر و عادلانه توزیع شده باشد. یا به تعبیر دیگر، سلامت وقتی رضایت بخش و خوشایند است که همگان از آن بر خوددار باشند و کسی از آن محروم نشده باشد.

بخش دوم شعار (یعنی عدالت همگام و توام با سلامت) نیز ریشه در یک باور ژرف و عمیق دارد. آن باور این است که "برای مبارزه با قاچاق و سو استفاده ازموادمخدر ناگزیر باید وسیله و روش آن همچون هدفش که از میان راندن اعتیاد و عرضه و قاچاق مواد هست، نیز پاکیزه و عادلانه باشد چرااینکه بهره گیری از روش های ناسالم و غیر عادلانه در ترویج سلامت گرچه شاید در کوتاه مدت اثرات مثبتی برجای بگذارد اما مطمئناً در بلند مدت از آن " مفسده ای دیگر بر میخیزد " پس اگر به تطهیر سیمای جامعه از مواد افیونی می اندیشیم که قطعاً می اندیشیم، ضرورتاً باید به بسطِ عادلانه و پاکیزه ی سلامت درجامعه نیز بیندیشیم.

بسط عادلانه و فراگیر سلامت بی گمان زمانی میسر و میسور می گردد که "همگان " اعم از دولت ها و نهادهای مردمی و یکایک شهروندان، عزم خود را برای مبارزه با این بلای قرن و پدیده شوم مواد مخدر جزم نمایند و در این مسیر از هیچ تلاش مشروع و عادلانه ای دریغ نورزند. همانگونه که تجارب گذشته نشان داده است تنها با تلاش های " هم افزایانه" (سینرژیک) است که می توان یک پدیده بیمارگونه (پاتولوژیک) همچون اعتیاد را چاره نمود و جامعه را در برابر خطرات پر شمول آن مصون نمود.

بی نیاز به هیچ گفت و گویی وقتی سخن از "مبارزه با مواد مخدر "است منظور صرفاً " روش های مقابله ای" نیست بلکه مهم تر از آن روش های پیشگیرانه نیز مطمح نظر است چرااینکه، مطمئناً با بکاربستن روش های پیشگیرانه است که میتوان گروه های کم سن و سال و آسیب پذیر را در برابر هیولای تخریب گر اعتیاد مراقبت نمود و مانع از فرو افتادن آنان در باتلاق وابستگی به مواد شد.

.روش های پیشگیری پرشمارند. لیکن، همانگونه که مداقه در شعارهای سالهای گذشته نشان میدهد، از آن میان چند روش سودمندترند. یکی از اولین آن روش ها "حمایت عاطفی"از کودکان و نوجوانان است. چنین حمایتی آنان را در برابر بسیاری از آسیب های فردی و روانی و اجتماعی واکسینه می سازد. عامل دوم "آگاهی بخشی"عمومی است. این رسالت مهم را هم نهادهای آموزشی باید انجام دهند و هم رسانه های جمعی. عامل پیش گیرانه سوم "مراقبت از فضاهای آسیب پذیر ""بویژه اماکن حاشیه ای، است. این اقدام، که از آن با عنوان " پیشگیری وضعی"نیز یاد میشود، مانع از آن می گردد که ویروس ویرانگر اعتیاد شهروندان جامعه، اعم از حاشیه نشین و غیر حاشیه نشین، را در کام آلودگی خود فروبلعد. اما در بکاربستن روش های پیشگیری نیز هرگز نباید جانب عدالت را فروگذاشت. درواقع همسو بودنِ دو بالِ سلامت و عدالت است که پرواز به سوی شکوفایی و پاکیزگی را میسر می کند.

سرانجام این نکته را باید به یاد داشت که با "اراده جمعی " و با بکاربستن دقیق روش های علمی هم در "مبارزه "وهم در "پیشگیری"، و توام ساختن سلامت و عدالت، می توان امیدوار بود که در سال‌های پیش رو دامن جامعه ما از آلودگی به ویروس اعتیاد تطهیر شود

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر نقش ماماها در افزایش زایمان طبیعی و کاهش سزارین تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی پیامی به مناسبت روز ماما صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

«روز جهانی ماما فرصت مناسبی برای یادآوری اهمیت و جایگاه مامایی در نظام سلامت و تجلیل و قدرانی از خدمات خالصانه و زحمات بی‌شائبه کسانی است که نخستین لحظه‌های شوق انگیز زیستن را نظاره‌گر هستند.

تلاش جامعه مامایی در راستای کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی، ارتقای بهداشت باروری، انجام مشاوره‌ها و آموزش‌های دوران بارداری، مراقبت‌های مادر و نوزاد و پایش رشد کودک و سلامت زنان جامعه و تأمین سلامت و کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان که یکی از شاخص‌های مهم توسعه به شمار می‌رود، ستودنی است.

اگرچه آموزش همگانی و ارتقای سلامت کار دشواری است اما ترویج زایمان طبیعی و توسعه بلوک‌های زایمان قطعاً فردایی بهتر را برای هر جامعه نوید می‌دهد.

در این راستا با عنایت به سیاست‌های جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، توجه به مامایی و توانمندسازی ماماها و تسهیل بهره‌گیری از خدمات آنان اعم از پوشش‌های بیمه‌ای و رفع مشکلات صنفی ضروری است.

جامعه مامایی با بهره‌گیری از دانش و تخصص، مهارت و تجربه به آموزش و فرهنگ‌سازی در جمعیت تحت پوشش خود می‌پردازند تا بستر مناسبی فراهم آورند برای این که جامعه‌ای سالم، پویا، پرنشاط با حضور مادران و کودکانی سالم داشته باشیم.

اینجانب ضمن تبریک این روز به تمامی ماماهای شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ویژه اساتید، دانشجویان و ماماهای فعال در واحدهای بهداشتی و درمانی، از تلاش‌های این عزیزان در راستای سلامت مادران و کودکان قدردانی کرده و توفیق، سلامت و سربلندی یکایک آنان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.»

کد خبر 750835

دیگر خبرها

  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت را دارم
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • مراکز علمی طرح و برنامه علمی برای تحقق شعار سال را داشته باشند
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد