Web Analytics Made Easy - Statcounter

کره شمالی در ادامه تحرکات دیپلماتی خود از رئیس جمهور چین برای سفر به پیونگ یانگ دعوت کرد و آقای شی جین پینگ در اواخر خرداد ماه ۹۸ طی سفری دو روزه وارد پیونگ یانگ شد و مورد استقبال گرم رهبر کره شمالی قرار گرفت. ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۱ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کره شمالی از زمان پایان جنگ جهانی دوم و در دوران جنگ سرد همواره یکی از مناطق مورد رقابت شرق و غرب بوده است، جنگ کره برای تسلط بر شبه جزیره کره فقط یکی از رقابتهای مرگبار میان کمونیسم و لیبرالیسم برای تسلط بر این منطقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگه چه فروپاشی شوروی و فروپاشی دیوار برلین یخ جنگ سرد را در بسیاری از مناطق مورد منازعه جهان آب کرد اما شبه جزیره کره و به ویژه کره شمالی همچنان متاثر از این فضا به سر می‌برد. کره شمالی طی دهه 90 و دهه اول قرن بیست و یکم همچنان به سبک دوران جنگ سرد از سوی کشورهای غربی منزوی شد و خود کره شمالی نیز تمایل چندانی به توسعه روابط دیپلماتیک فعال با جهان خارج نداشت.

کیم جونگ ایل رهبر سابق کره شمالی اگرچه مذاکراتی را با طرف آمریکایی در زمینه مسائل اتمی کلید زد که با شکست مواجه شد اما در مجموع تحرکات دیپلماتیک چندانی نداشت. با روی کار آمدن کیم جونگ اون رهبر جوان این کشور که در سوئیس تحصیل کرده است، پیونگ یانگ از ابتدای سال 2018 تلاش کرده سطح روابط دیپلماتیک خود را افزایش دهد و همچنین آن را تنوع دهد. 

کیم طی یک سال گذشته علاوه بر سفر کم سابقه به چندین کشور میزبان برخی هیاتهای عالیرتبه دیپلماتیک خارجی نیز بوده است.

نقطه عطف تحرکات دیپلماتیک کیم جونگ اون از ژوئن سال 2018 آغاز شد؛ جاییکه پس از چند ماه تنش شدید لفظی میان آمریکا با کره شمالی ناگهان رهبران دو کشور از توافق برای دیدار میان کیم و ترامپ خبر دادند.

کیم جونگ اون و دونالد ترامپ در 12 ژوئن 2018 در هتل شانگری لا سنگاپور در فضایی که تقریبا صمیمانه اما در عین محتاطانه به نظر می‌رسید با یکدیگر دیدار کردند و در پایان دیدارهایشان نیز یک توافق چند بندی در زمینه خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره، متوقف شدن رزمایشهای مشترک آمریکا و کره جنوبی، تبادل بقایای به جا مانده از سربازان آمریکا در خاک کره شمالی و... امضا کردند.

چند ماه بعد و به دنبال وجود برخی مشکلات و تنگاها در مسیر مذاکرات مقامات دو کشور برای اجرایی شدن توافق سنگاپور، رهبران آمریکا و کره شمالی در ویتنام دیدار دوم خود را برگزار کردند.

قبل از دیدار دوم مقامات آمریکایی بارها به کره شمالی قول دادند که در صورت بهبود روابط میان دو کشور اقتصاد کره شمالی به سرعت رشد خواه کرد.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری با وزیر خارجه کره جنوبی گفت:  اگر پیونگ‌یانگ "اقدام شجاعانه" خلع سلاح اتمی را هر چه سریع‌تر به اجرا بگذارد، آمریکا برای دست یافتن کره شمالی به رفاه با این کشور همکاری میکند.

دونالد ترامپ نیز درباره کمک اقتصادی به کره شمالی گفت: ویتنام شاهد رونق است و اگر کره شمالی به سمت خلع سلاح هسته‌ای برود، می تواند به سرعت مانند این کشور شود. این پتانسیل فوق العاده و یک فرصت بزرگ که در گذشته سابقه نداشته، برای دوست من کیم جونگ اون است.

به نظر می‌رسید علت انتخاب ویتنام به عنوان میزبان دیدار دوم کیم و ترامپ تشبیه ویتنام به کره شمالی و اشاره آمریکایی‌ها به رشد اقتصادی این کشور بود که در جنگ سرد از متحدان شوروی بود و بیش از یک دهه در برابر آمریکا جنگیده بود.

ترامپ در نخستین ملاقاتش با کیم در روز 27 فوریه در ویتنام نیز به رهبر کره شمالی تاکید کرد که واشنگتن حاضر است به پیونگ یانگ کمک کند تا یک قدرت بزرگ اقتصادی شود. 

در حالیکه انتظار می‌رفت دیدارهای رهبران آمریکا و کره  شمالی در ویتنام به یک توافق تاریخی دست یابد ناگهان دو طرف از عدم پیشرفت در زمینه چگونگی خلع سلاح اتمی و موضوع تحریم‌ها خبر دادند و هیات‌های دو طرف بلافاصله ویتنام را ترک کردند و مذاکرات با شکست کامل مواجه شد.

مجموعه تحولات بعد از نشست ویتنام نشان می‌دهد که علیرغم خوشبینی ترامپ، مذاکرات آمریکا و کره شمالی در مسیر مطلوبی قرار ندارد.

کره شمالی خواستار کنار گذاشتن وزیر خارجه آمریکا از مذاکرات میان دو طرف شد. همچنین خبرگزاری رسمی کره شمالی در اولین سالگرد نشست سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور، به شدت به مواضع واشنگتن تاخت و پایان یافتن سیاست خصمانه و متکبرانه آمریکا در قبال کره شمالی را خواستار شد.

این خبرگزاری که بازگو کننده مواضع رسمی دولت این کشور درباره مسائل داخلی و خارجی است، هشدار داد که در صورتی که آمریکا به سیاست خصمانه خود در قبال کره شمالی پایان ندهد، توافق برآمده از نشست سنگاپور بین سران کره شمالی و آمریکا به یک «کاغذ پاره» تبدیل خواهد شد.

علاوه بر اینها کره شمالی از زمان پایان مذاکرات ویتنام چندین آزمایش موشک کوتاه برد و همچنین یک آزمایش سلاح‌های استراتژیک انجام داده است که از زمان شروع مذاکرات میان دو طرف بی سابقه بوده است. از سوی دیگر ترامپ نیز اخیر تحریمها علیه این کشور و همچنین وضعیت اضطراری علیه پیویانگ را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

اما فارغ از اقداماتی که کره شمالی طی ماه‌های اخیر در قبال آمریکا انجام داده است، کیم جونگ در جبهه های دیگر دیپلماسی نیز به شدت فعال بوده است. مهمترین آن سفر تاریخی وی به بندر ولادی‌وستوک با قطار و همچنین سفر طولانی ولادیمیر پوتین از مسکو به این بندر برای دیدار با رهبر کره شمالی بود.

خبرگزاری شینهوا درباره این سفر نوشت: کیم جونگ اون برای احیای دوستی دیرینه میان مسکو و پیونگ یانگ به روسیه سفر کرد. یوری اوشاکف، مشاور کرملین نیز در این زمینه گفته، روسیه به دنبال تحکیم روابط مثبت با پیونگ یانگ پس از دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی است

کره شمالی در ادامه تحرکات دیپلماتیک خود از رئیس جمهور چین برای سفر به پیونگ یانگ دعوت کرد و آقای شی جین پینگ در اواخر خرداد ماه 98 طی سفری دو روزه وارد پیونگ یانگ شد و مورد استقبال گرم رهبر کره شمالی قرار گرفت. دو طرف در این دیدار توافق کردند که فارغ از هر شرایط بین المللی، دو کشور روابط خود را در آینده گسترش دهند.

اقدامات و مواضع کره شمالی طی چند ماه گذشته به ویژه بعد از نشست ویتنام نشان می‌دهد که اندک اعتمادی که میان این کشور با آمریکا به وجود آمده بود در حال از بین رفتن است و اگر چه نامه هایی به ظاهر دوستانه بین ترامپ و کیم رد و بدل شده است اما بعید به نظر می‌رسد اتفاق خاصی در آینده نزدیک رخ دهد. یک روزنامه ژاپنی اخیرا به نقل از منابعی در ارتش کره شمالی گزارش داد که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در یک سخنرانی برای ژنرالهای ارتش تاکید کرده است که هرگز سلاح‌های اتمی خود را کنار نخواهد گذاشت.

از سوی دیگر سفر کیم به روسیه و همچنین سفر شی به پیونگ یانگ نشان می‌دهد که کره شمالی به دنبال احیا و تقویت روابط خود با کشورهای شرقی است چرا که به این نتیجه رسیده است از آمریکا آبی گرم نخواهد شد و نمی‌توان به این کشور اعتماد داشت.

همچنین اظهار نظر جدید کره شمالی در قبال پیشنهاد مذاکره آمریکا به ایران که آن را "رویکرد فریبکارانه واشنگتن در برابر ایران" خوانده است نشان می‌دهد که کره شمالی به سیاست‌های فریبکارانه آمریکا در زمینه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 و عهدشکنی این کشور در قبال تعهدات اقتصادی به ایران در چارچوب برجام کاملا توجه دارد و با این موضع گیری احتمالا قصد داشته به طرف آمریکایی نشان دهد که اعتمادی به وعده های این کشور برای بهبود رفاه اقتصادی کره شمالی ندارد.

کره شمالی: رویکرد آمریکا در قبال ایران فریبکارانه استسپر چین و روسیه در برابر تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالیرهبر کره شمالی از پوتین چه می‌خواست؟

 

انتهای پیام/

R1445/P/S8,87,1128/CT4 واژه های کاربردی مرتبط کیم جونگ اون ولادیمیر پوتین دونالد ترامپ اخبار "چین" اخبار "روسیه" اخبار "کره شمالی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کیم جونگ اون ولادیمیر پوتین دونالد ترامپ اخبار چین اخبار روسیه اخبار کره شمالی کیم جونگ اون ولادیمیر پوتین دونالد ترامپ اخبار چین اخبار روسیه اخبار کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۲۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است

به گزارش همشهری آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی طی حملات پهپادی و موشکی گسترده به اهدافی در اراضی اشغالی، گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صدها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی در اراضی اشغالی، پس از حمله رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام متقابل ایران را که تهران آن را پاسخی «مشروع» به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرده بود، «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آن‌ها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم‌ به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

کد خبر 846996 منبع: ایسنا برچسب‌ها جوزف بورل - اتحادیه اروپا ایران و کره ‌شمالی خبر ویژه تحریم ایران و اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • امیرعبداللهیان: آمریکا در سرکوب حامیان فلسطین در این کشور رفتار متناقض به آزادی بیان دارد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • سفر یک هیات دیپلماتیک کره شمالی به ایران
  • خواهر کیم جونگ اون: به توانمندسازی ارتش برای حفاظت از حاکمیت و صلح منطقه ادامه می‌دهیم
  • بیانیه هشدار آمیز خواهر رهبر کره شمالی؛ خود را در معرض خطر قرار ندهید