Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، داریوش بهارلویی اظهار کرد: با پایان فصل بهار میزان ورودی به سدهای خوزستان به مرز 47 میلیارد مترمکعب نزدیک شد که این رقم در متوسط بلند مدت ۲۶/۵ میلیارد متر مکعب بوده است که بیانگر رشد ۷۵ درصدی در ورود آب به سدها و حوزه های آبگیر استان خوزستان است.

وی افزود: از مجموع ورودی آب تاکنون 55 درصد آن فقط در فصل بهار اتفاق افتاده است که بیانگر کم نظیر بودن این شرایط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهارلویی تصریح کرد: در سال آبی جاری 33 درصد ورودی ها متعلق به حوضه کارون، 29 درصد حوضه دز، 28 درصد حوضه کرخه و 10 درصد متعلق به حوضه های زهره و جراحی بوده است.

وی عنوان کرد: در پی برنامه ریزی آب کشت های تابستانه، خروجی های فعلی سدهای خوزستان بیش از نیاز واقعی منطقه و به منظور تسهیل در برداشت آب کشاورزان و جلوگیری از هرگونه کمبود آب تنظیم شده است.

بهارلویی با تاکید بر این نکته که عدم محدودیت کشت در استان مترادف با برداشت بی رویه آب نیست، تاکید کرد: شرایط سال آبی آینده نامشخص بوده و می باید جوانب احتیاطی در مصرف آب لحاظ شود.

وی بیان کرد: تامین منابع آبی با توزیع آن متفاوت بوده و در شبکه های آبیاری باید متناسب با ظرفیت انتقال، توزیع و شبکه زهکشی منطقه اقدام به کشت نمود.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب و معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر این نکته که باید کشت منطقه را با شرایط کم آبی که خصیصه استان است وقف دهیم و طرح های مربوط به شرایط کم آبی را دنبال کنیم، گفت: بهره برداری از آب رودخانه ها باید منطقی باشد تا حق آبه زیست محیطی و تالاب ها رعایت شود ما نباید آب را فقط در بخش کشاورزی مصرف کنیم باید به سمت حفظ منابع آبی حرکت کنیم.

بهارلویی با بیان اینکه  کشت ها باید با شرایط منطقه گرم و کم آب همخوان باشد، گفت: با استفاده از روش های نوین کشاورزی، اصلاح ژنتیکی بذر، راندمان انتقال آب و کاشت گیاهانی متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه، میتوانیم افزایش راندمان محصول در واحد سطح یعنی استفاده درست و بهینه از آب را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در استان خوزستان عمده مصرف از آب های سطحی است اگرچه امسال سالی آبی پر بارشی داشته ایم، اما باید بدانیم صرفا داشتن آب به این معنی نیست که هر طور که بخواهیم میتوانیم از آن استفاده کنیم نباید منابع آبی، محیط زیست و منابع طبیعی را نابود کنیم باید به فکر آیندگان نیز باشیم.

بهارلویی با اشاره به اینکه ما ایرانی ها مردمانی پرمصرف هستیم، تصریح کرد: ایران با استاندارد های جهانی در مصرف آب های سطحی و زیرزمینی فاصله زیادی دارد باید به این استاندار ها نزدیک شویم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با این میزان بارش ها سفره های زیر زمینی سیراب شده اند؟ توضیح داد: روند تغذیه سفره های زیرزمینی اینگونه نیست که با یک سال آبی پر بارش به حالت طبیعی بازگردد.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب و معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان افزود: با بارش یک ساله نمیتوانیم زیان هایی که به سفره های زیرزمینی وارد شده است را جبران کنیم، البته وضعیت کمی بهبود یافته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سدهای خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: یونس ژائله در نشست استاندار با فعالان اقتصادی تصریح کرد: دو و نیم میلیارد تومان از نظر ظرفیت منابع داخلی شامل منابع بانکی و خرید ارز و باقی اعتبار را نیز باید از طریق افزایش صادرات به کشورهای همسایه از جمله روسیه تامین کرد. 

وی به جبران عقب‌ماندگی‌های زیرساختی در آذربایجان شرقی تاکید کرد و گفت: استان در انتهای خط گاز قرار دارد، در تامین آب و برق دارای مشکل است و این امر باعث شده تا در توسعه عقب بماند و در این راستا باید از ظرفیت سرمایه‌گذاری خودمان در انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم و همچنین از استاندار خواهشمندیم که پروژه انتقال آب ارس را با جدیت دنبال کنند.

وی از عدم همکاری و هم‌افزایی بانک ها با بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان، سرمایه گذاری تعداد ۲۱ واحدصنعتی بزرگ با ۲۵۶ همت در استان امضا شد و اغلب آن‌ها نیز برای تامین منابع مالی به بانک‌ها معرفی شده‌اند ولی متاسفانه علی رغم تامین سهم آورده شخصی به میزان بیش از ۲۰ تا ۳۰ درصد ولی بانک‌ها از اعطای تسهیلات خودداری می‌کنند و در این راستا نیز آذربایجان‌شرقی در سهم اعتبارات صندوق توسعه ملی ضعیف‌ترین استان است در حالی که باید از نظر جمعیتی، پنج درصد منابع این صندوق به این استان تخصیص یابد.

 در این مراسم سید باقر شریف زاده نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، مهدی امینی رئیس خانه صنعت آذربایجان شرقی، نوید امجد رییس کمیسیون دانش بنیان و بهبود کسب و کار اتاق بازرگانی تبریز، سیدیوسف حسینی رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز به بیان مشکلات و راهکار های اقتصادی تحقق شعار سال پرداختند.

 

دیگر خبرها

  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰