Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان محیط زیست درباره اظهارات عضو کمیسیون کشاورزی درباره «زمین‌خواری آشوراده به نام توسعه گردشگری» واکنش نشان داد.به گزارش بلاغ،در پی درج سخنان علی محمد شاعری عضو کمیسیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست در مجلس شورای اسلامی در خبرگزاری فارس با عنوان  «زمین‌خواری آشوراده به نام توسعه گردشگری/ نهادهای نظارتی و امنیتی مانع از زدوبند شوند» پیرامون طرح طبیعت‌گردی در جزیره آشوراده سازمان محیط زیست واکنش نشان داده و جوابیه‌ای به این اظهار نظر صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن جوابیه به این شرح است: 

جناب آقای دکتر شاعری در مدت چندین سال در سمت معاون محیط‌زیست انسانی و نیز معاون حقوقی و امور مجلس در سازمان حفاظت محیط‌زیست خدمت نموده‌اند. به خوبی مستحضرند که سازمان حفاظت محیط‌زیست برای هر یک از مناطق تحت مدیریت خود طرح‌های مدیریتی مدونی دارد که به لحاظ قانونی بر اساس بند ط ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، مکلف‌ به تدوین و اجرای آن‌هاست.

از طرفی جزیره آشوراده بخشی از پناهگاه حیات‌وحش میانکاله است و همزمان در لیست تالاب‌های کنوانسیون رامسر و در زمره ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره کشور هم قرار گرفته است؛ بنابراین این منطقه واجد سه عنوان حفاظتی است و باید کاربری‌های مصوب در طرح مدیریت آن تمام کاربری‌های تعریف‌شده در این عناوین را پوشش دهد. کاربری تفرجی به عنوان یکی از کاربری‌های مصوب در چهارمین طبق از طبقات IUCN (پناهگاه حیات‌وحش) درج شده، همچنین توسعه طبیعت‌گردی در تالاب‌های بااهمیت بین‌المللی به عنوان راهکاری که بهره‌برداری خردمندانه در راستای تقویت شاخص‌های تنوع زیستی و بهبود حفاظت از تالاب‌ها را با مشارکت جوامع محلی ممکن می‌سازد در کنوانسیون رامسر به عنوان مهم‌ترین مرجع بین‌المللی حفاظت از تالاب‌های مهم جهان توصیه شده است.

علاوه بر این‌ها پناهگاه‌ حیات‌وحش میانکاله و جزیره آشوراده بخشی از ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله است که اتفاقاً گفتمان اصلی این مناطق، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع با مشارکت جوامع بومی و محلی است. جالب این‌که توسعه طبیعت‌گردی به عنوان یکی از کاربری‌های توصیه‌شده در 2 زون از 3 زون‌ تعریف‌شده ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره است. لذا اجرای طرح‌های تفرجی پایدار در زون‌های مجاز مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست نظیر جزیره آشوراده، به عنوان بخشی از وظایف و اختیارات قانونی و جزئی از اهداف و برنامه‌های حفاظتی سازمان محیط‌زیست محسوب می‌شود.

عضو محترم کمیسیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست ابراز داشته‌اند که «واگذاری آشوراده کار غیرقانونی و خلاف مقررات بوده»؛ این در حالی است که در این طرح به هیچ عنوان واگذاری اراضی ملی صورت نگرفته و نخواهد گرفت؛ چراکه اساساً به استناد ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، تمام عرصه و اعیان املاک متعلق به دولت در محدوده‌های مناطق چهارگانه ازجمله جزیره آشوراده، در اختیار سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار دارد و سازمان متبوع حق واگذاری این اراضی را ندارد.

بنابراین طرح موضوع واگذاری اراضی کذب بوده و ناممکن است. آنچه در این طرح در حال اقدام است مشارکت سازمان همیاری شهرداری گلستان با سازمان حفاظت محیط‌زیست در اجرای بخشی از برنامه‌های حفاظتی و مدیریت زون‌های تفرجی در جزیره آشوراده تحت نظارت سازمان حفاظت محیط‌زیست است.

همچنین برخلاف اظهارات آقای دکتر شاعری، تاکنون کوچک‌ترین اقدامی در جزیره آشوراده صورت نگرفته که منجر به تخریب آشوراده شده و نیز هرگز به بهانه ایجاد منطقه ویژه گردشگری و اشتغال، زمین‌خواری و تصرفی در جزیره صورت نگرفته است. لازم می‌داند نظر ایشان را به مصوبات جلسه مورخ ۲۴ خرداد ۹۴ کمیسیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اصل نود مجلس ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شورای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اسلامی مبنی بر لزوم تهیه طرح گردشگری با رعایت ضوابط و مقررات، در مساحت و فضای طرح پیشنهادی استانداری استان گلستان و متعاقباً برون‌سپاری اجرای طرح مذکور در جزیره آشوراده جلب کند.

اظهارنظرهای آتشین ایشان در خصوص طرح طبیعت‌گردی آشوراده در حالی است که ایشان در دورانی که به عنوان استاندار گلستان (سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶) در دولت حضور داشتند، همواره یکی از مدافعان طرح گردشگری آشوراده بوده‌اند. ایشان در دوره استانداری استان گلستان اظهار داشته‌اند: «تبدیل جزیره آشوراده به دهکده گردشگری تاثیر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراوانی در ارتقای سطح معیشت مردم استان گلستان به‌ویژه مناطق ساحلی جزیره دارد و تجربه مدیریت سازمان مناطق گردشگری در تبدیل جزیره کیش به یکی از زیباترین مناطق کشور و جذب گردشگران و مسافران فراوان به آنجا که توأم با فضایی نشاط‌آور بوده، بهترین الگو برای احیای جزیره بر پایه موازین محیط‌زیستی است.» و همچنین اضافه کرده‌اند: «در دوره مدیریت جدید استان گلستان برآنیم که به بهره‌گیری از تجارب سازمان مناطق گردشگری، جزیره آشوراده را به زیباترین منطقه گردشگری کشور بدل کنیم و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.» شرح این اظهارات در گزارشی با عنوان «جزیره آشوراده، آرزویی که برآورده نشد، حسرتی که بردل‌ها ماند» به تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۹۲ در خبرگزاری ایرنا درج شده است.(http://yon.ir/K61JP)

حال‌آنکه در آن زمان هدف از طرح گردشگری آشوراده، تبدیل این جزیره به «کیش دوم» بود؛ طرحی که با ساخت سازه‌های سنگین و تغییرات گسترده در جزیره همراه بود، طرحی که البته با مقاومت کارشناسان سازمان و سازمان‌های مردم‌نهاد هرگز عملی نشد. با این وجود ایشان در آن زمان حمایت تمام‌قد خود را از طرح مذکور اذعان داشته‌اند، اما طرح مطالعه‌شده و سخت‌گیرانه‌ای که با محاسبه ظرفیت برد گردشگر در جزیره، حذف سازه‌های سنگین و استفاده از سازمان‌های موقت و سبک، توجه به پتانسیل‌های طبیعی و تلاش برای حفظ ارزش‌های اکولوژیک جزیره تدوین‌ شده و سعی شده تا با معیارهای طبیعت‌گردی پایدار طراحی و اجرا شود از نظر ایشان «زمین‌خواری» و «بلعیدن آشوراده» است!

ای‌کاش ایشان در اظهارنظرهای خود پیرامون مسائل این‌چنینی، دقت بیشتری به خرج می‌دادند تا ناخواسته عاملی برای انحراف افکار عمومی و جلوگیری از اجرای صحیح و کارشناسی‌شده قانون نشوند. اقدامات سازمان حفاظت محیط‌زیست در جزیره آشوراده، تلاش برای بهره‌مندی پایدار و منطقی از مناطق چهارگانه است که در چارچوب قانون انجام می‌شود.

قطعاً اختلاف‌نظر کارشناسی، موضوعی اجتناب‌ناپذیر و مورد پذیرش است که درنهایت باعث اجرای بهتر و دقیق‌تر قانون می‌شود. اما طرح موضوعات غیرواقعی و سیاه‌نمایی درباره مسائل غیرقابل پذیرش است و موج می‌شود تا بررسی مسائل و طرح‌ها در فضایی غیرکارشناسی طرح شوند که این امر قطعاً به ضرر طبیعت کشور خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی محمد شاعری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفته بود که دولت‌های هشتم تا دوازدهم چشم طمع زیادی به آشوراده داشته‌اند که در پوشش طرح گردشگری و اشتغال به دنبال بلعیدن جزیره آشوراده بوده‌اند ضمن اینکه واگذاری آشوراده کار غیرقانونی و خلاف مقررات بوده است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۸۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

امیر عبدوس درباره راهکارهای کاهش اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست اظهارکرد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه اهمیت تفکیک پسماند از مبدا و تحویل آن به به مراکز مجازی است که در ماه‌های اخیر از طریق برنامه های کاربردی اقدام به خرید پسماندهای قابل بازیافت شهروندان می‌کنند چراکه این کار به مراتب هزینه‌های کمتری نسبت به تفکیک آن‌ها در مقصد دارد.

وی یکی از راه‌های کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی را به همراه داشتن کیسه‌های چند بار مصرف یا پارچه‌ای برای خرید ذکر کرد و گفت: اگر هنگام خرید ناگزیر به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بودیم، تلاش کنیم از کیسه‌های کمتری استفاده کنیم.

عبدوس درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی توضیح داد: این سازمان در نخستین گام با همکاری وزارت صمت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بر اساس آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تلاش کرده است طی هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت‌) کیسه‌های پلاستیکی به‌طور رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع نشود تا مردم به استفاده از کیسه‌های چند بار مصرف و پارچه‌ای برای خرید ترغیب شوند.

مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا پیش از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای هیچ مبلغی را برای ارایه کیسه‌های پلاستیکی به مشتریان دریافت نمی‌کردند، پاسخ منفی داد و تصریح کرد: هزینه صرف شده برای ارایه این کیسه‌ها در حاشیه سود فروشگاه‌ها لحاظ می‌شد بنابراین قرار است طی هفته زمین پاک این مبلغ در فاکتور خرید لحاظ شود تا کسانی که از کیسه برای حمل خریدهای خود استفاده می‌کنند از مبلغ پرداخت شده برای آن اطلاع یابند این در حالیست که علت تمایل مردم برای خرید از برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کیفیت بالای کیسه‌های پلاستیکی آن‌هاست.

وی اضافه کرد: در این شرایط تلاش می‌شود با اجرای طرح آزمایشی ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست کاهش یابد.

عبدوس درباره علت استفاده کم از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی در زمینه این طرح و پیامدهای مصرف کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست اظهارکرد: شهرداری تهران در یک حرکت سراسری از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی درباره برنامه کاربردی نوماند - که به منظور جمع‌آوری پسماند خشک شهروندان طراحی شده است- استفاده می‌کند. با بهره‌گیری از این نرم‌افزار کاربردی مردم پسماند خود را به پیمانکاران دارای مجوز تحویل می‌دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نبود سازمان محیط زیست برای طرح ممنوعیت یک هفته‌ای عرضه کیسه‌های پلاستیکی علاوه بر رسانه‌های تصویری و مکتوب از ظرفیت بیلبوردهای شهری هم استفاده می‌کرد، اذعان کرد: این نظر، درست است البته اقدامات ما در این زمینه تازه شروع شده است و به‌طور قطع در مراحل بعد از ظرفیت بیلبوردهای شهری بیشتر بهره خواهیم برد.

عبدوس در پایان تاکید کرد: برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در هماهنگی کامل با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و سازمان مدیریت پسماند این شهرداری هستیم، با این حال برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این زمینه از همه رسانه‌ها استمداد می‌طلبیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند