Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |  «گابریلا کوئواس بارون» دبیرکل اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) روز گذشته در جریان سفر به ایران با حسن روحانی رییس‌جمهوری، علی لاریجانی رییس‌ مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس و عضو کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس جهانی دیدار کرد. 

در برخی از این دیدارها فاطمه حسینی رییس شورای اجرایی گروه پارلمانی ایران در اتحادیه بین‌المجالس جهانی نیز دبیرکل این اتحادیه را همراهی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حسن روحانی رییس‌جمهوری در دیدار با بارون دبیرکل اتحادیه بین‌المجالس جهانی به مساله نزدیکی پارلمان‌ها و افکار عمومی برای هماهنگی در مسائل مهم سیاسی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: «تروریسم، یکجانبه‌گرایی و مشکلات زیست‌محیطی از مسائل و معضلات دنیای امروز است که برای رفع آنها نیاز بیشتری به توسعه همکاری‌های پارلمانی و بین‌المللی داریم.»

به گزارش تین نیوز به نقل از اعتماد، رییس‌جمهوری بار دیگر از این فرصت استفاده کرد و در مورد تروریسم اقتصادی امریکا علیه ایران سخن گفت. روحانی با بیان اینکه در یک‌سال اخیر با خروج امریکا از برجام به عنوان توافقی چندجانبه و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مواجه بودیم، گفت: «شاید کمتر سابقه داشته که اگر کشوری به قطعنامه شورای امنیت عمل کند، تنبیه شود؛ اما امروز کشورهایی که به قطعنامه 2231 عمل می‌کنند، از سوی امریکا مورد فشار و تحریم قرار می‌گیرند. امروز امریکا دست به تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران زده و حتی در مواد دارویی و غذایی هم اعمال تحریم می‌کند.»

روحانی همچنین با تاکید بر اینکه این تجاوز امریکا آغاز تنشی جدید از سوی آنها در منطقه است، افزود: «این منطقه بسیار حساس و امنیت آبراه خلیج‌فارس و دریای عمان برای بسیاری از کشورها حائز اهمیت است، از این رو از همه نهادهای بین‌المللی انتظار داریم تا عکس‌العمل مناسبی به این اقدام تجاوزکارانه امریکا نشان دهند.»

او البته تاکید کرد: «رویکرد ثابت جمهوری اسلامی ایران کاهش تنش، عدم هرگونه درگیری بین نیروی نظامی کشورها و توسعه صلح و ثبات در منطقه و سراسر جهان است.»رییس اتحادیه بین‌المجالس جهانی نیز در این دیدار با بیان اینکه برجام ثابت کرد چندجانبه‌گرایی و تعامل برای برقراری صلح در منطقه و جهان، حائز اهمیت است، گفت: «این توافق محتوای بسیار قدرتمندی دارد و امروز همه دنیا می‌دانند که گفت‌وگو و تعامل برای دستیابی به ثبات و صلح بسیار مهم است.»کوئواس بارون، ایران را کشوری قدرتمند در منطقه دانست و افزود: «امروز دنیا باید از تجربه موفق ایران در تعامل درس گرفته و به گفت‌وگو و توافقات بین‌المللی احترام بگذارد.»

بستر اجتماعی تروریسم را امریکایی‌ها در منطقه ایجاد می‌کنند

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته با گابریلا کوئواس بارون دیدار و گفت‌وگو کرد. علی لاریجانی در این دیدار ضمن تشکر از مواضع دبیرکل درخصوص تحولات سوریه تاکید کرد: «چون نمایندگان پارلمان‌ها عضو IPU هستند، راحت‌تر و آزادتر حرف می‌زنند؛ لذا تحرک رییس IPU می‌تواند موجب استفاده از ظرفیت پارلمان‌ها شود.»

لاریجانی همچنین افزود: «درخصوص یمن و سوریه آنچه رسانه‌ها در دنیا مطرح کردند، عمدتا صادقانه نبود، به‌طوری که در سال ۲۰۰۱ هنگامی که امریکایی‌ها به افغانستان حمله کردند، گفتند که می‌خواهیم موادمخدر و تروریسم را از بین ببریم ولی بعد از گذشت سالیان از این حمله تولید موادمخدر در افغانستان پنجاه برابر شده است.»

رییس مجلس در ادامه با اشاره به اینکه جریانات تروریستی در منطقه افزایش یافته است و امریکا و برخی کشورهای منطقه به آنها کمک می‌کنند، بیان کرد: «تجربه منطقه نشان می‌دهد، اشغال نظامی باعث تقویت جریانات تروریستی شدند، چون امریکایی‌ها با اشغال نسبت به ملت‌ها رفتار تحقیرآمیز انجام می‌دهند، بنابراین بستر اجتماعی تروریسم را امریکایی‌ها در منطقه ایجاد می‌کنند.»

لاریجانی همچنین در خلال این گفت‌وگوی دوجانبه به موضوع برجام اشاره کرد و توضیح داد: با وجود حسن‌نیت جمهوری اسلامی ایران و انجام مذاکرات امریکایی‌ها از برجام خارج شدند و نشان دادند که پای مسوولیت بین‌المللی خویش نمی‌ایستند، ولی ما با وجود اینکه فشارهای اقتصادی مشکلاتی برای مان ایجاد کرده، اما با استفاده از ظرفیت‌های داخلی خودمان روی پای خود ایستادیم، به‌گونه‌ای که رییس‌جمهور امریکا تلاش کرد نفت ایران را به صفر برساند یا کشور ما را به‌هم بریزد، ائتلاف ضد‌ایرانی در منطقه ایجاد کند، ولی در هیچ‌کدام از این ادعاها موفق نبود، حتی اخیرا به آب‌های سرزمین ما حمله کردند، اما ما مقابله جدی کردیم و اگر مجددا اقدامی بکنند، ما قوی‌تر عمل خواهیم کرد و در مقابل کشوری که نظامات را به‌هم می‌ریزد، باید ایستاد.»

دیدار با کاظم جلالی از دیگر برنامه‌های «گابریلا کوئواس بارون» بود. رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این دیدار با تاکید بر اهمیت نقش پارلمان‌ها در توسعه روابط بین کشورها، گفت: «مجالس کشورها برآمده از دل ملت‌ها هستند و همین عامل باعث می‌شود تا دیپلماسی پارلمانی، زمینه‌ای برای گفت‌وگوی بین ملت‌ها درراستای توسعه تعاملات بین دولت‌ها باشد.» جلالی ادامه داد: «کشورهای دنیا در مناطق مختلف گاهی با مشکلات و مناقشاتی روبه‌رو هستند که با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی امکان رفع این مسائل وجود دارد.»

او نقش جمهوری اسلامی ایران در معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای را مهم و حائز اهمیت دانست و بیان کرد: «جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشور امن و باثبات منطقه با ظرفیت‌های خود نقشی مهم در رفع مشکلات منطقه دارد.»       

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: محمدجواد ظریف فاطمه حسینی تروریسم اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۹۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند

نشریه کنگره آمریکا می‌گوید فشار اقتصادی علیه ایران شکست خورده است.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هیل در این باره می‌نویسد: دن نیدس، افسر نیروی دریایی آمریکا، مقاله‌ای برای مجله هیل نوشته که ناامیدی و خشم سیاستمداران جنگ‌طلب و افسران اطلاعاتی واشنگتن و اسرائیل را برجسته می‌کند. او یادآوری می‌کند: «تقریباً هر رئیس‌جمهور آمریکا از زمان جیمی کارتر تلاش کرده که ایران را از طریق تحریم‌های اقتصادی کنترل کند، اما همه آن‌ها شکست خورده‌اند. سوریه، لبنان و یمن به کشور‌های مشتری تبدیل شده‌اند و تهران، نفوذ زیادی در عراق دارد. شبکه تروریستی ایران به حدی رسیده است که می‌تواند هر نقطه از خاورمیانه را هدف قرار دهد».

دن ادامه داد: ایران تجارت جهانی را نه تنها در خلیج فارس، بلکه در دریای سرخ که نزدیک به هزار مایل از مرزهایش دورتر است، مختل می‌کند. صنعت تسلیحات ایران، آن‌قدر پیشرفته است که ممکن است به زودی بیشتر از روسیه، ابرقدرت سابق، سلاح صادر کند؛ و خود روسیه هم‌اکنون برای جنگ در اوکراین، به ایران وابسته است.

دن می‌نویسد: بایدن و اروپا دوباره درباره دور جدیدی از تحریم‌ها صحبت می‌کنند. این تحریم‌ها موفقیت‌آمیزتر از تحریم‌های بی‌سابقه اعمال‌شده علیه روسیه در پایان دادن به تهاجم این کشور به اوکراین نخواهد بود. چین بیشتر به نفت ارزان ایران علاقه دارد تا جلوگیری از تجاوز ایران در منطقه. تغییرات سیاسی جهانی، تحریم‌های آمریکا را بی‌اثر کرده است. اگرچه اسرائیل و آمریکا به طور دوره‌ای عوامل و رهبران سپاه را هدف قرار می‌دهند (ترور می‌کنند)، اما این حملات باید آن‌قدر برای آن‌ها مرگبار باشد که از ترک ایران بترسند. مهم‌تر از همه، ظرفیت هسته‌ای ایران باید از بین برود. زیرساخت‌های هسته‌ای آن‌ها باید به سرعت از طریق هر ترکیبی از اقدامات نظامی پنهان و آشکار که لازم است، نابود شود. قابلیت موشک بالستیک و پهپاد آن‌ها نیز باید هدف قرار گیرد و نیروی دریایی آن‌ها غرق شود.

دن مقاله خود را با تکرار لفاظی‌های قدیمی به پایان می‌رساند: دفاع از جنگ سخت است، اما اگر بایدن در مورد ثبات منطقه جدی باشد، قاطعانه برای از بین بردن توانایی ایران اقدام خواهد کرد. اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم، ممکن است به زودی به نقطه‌ای برسیم که دیگر گزینه‌ای نداشته باشیم. موقع عمل امروز است.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • امریکا : به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران