Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجشنبه شب گذشته، سه کشور اروپای مرکزی و شرقی اروپا با مخالفت با هدف جدید تغییرات آب و هوایی در اتحادیه اروپا، اقدام جهانی برای کاهش کربن را تضعیف کردند.

به گزارش ایسنا، سران اتحادیه اروپا در نشست بروکسل امیدوار بودند که تمام اعضای اتحادیه برای کربن‌زدایی تا سال ۲۰۵۰ میلادی تعهد دهند اما در پایان، تنها ۲۵ کشور از ۲۸ کشور بر آن تعهد باقی ماندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجارستان، لهستان و جمهوری چک از حمایت از برنامه استراتژیک اتحادیه اروپا برای سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ خودداری کردند. این طرح از سوی بروکسل مطرح شده بود و در هفته‌های اخیر، پشتیبانی قابل توجهی کسب کرده بود.

در نتیجه این مخالفت، هدف نهایی "کاهش گازهای گلخانه‌ای به صفر تا ۲۰۵۰" از پیش‌نویس نهایی حذف شد و جای آن را پی‌نوشتی با این مضمون گرفت: اکثریت کشورهای عضو اتحادیه باید تا سال ۲۰۵۰ به هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای دست یافته باشند.

عدم پذیرش این هدف، ضربه‌ای به توافق‌نامه پاریس است که هدف آن جلوگیری از روند افزایش میزان گرمایش جهانی، محدود کردن آن روند به زیر دو درجه سانتیگراد و تلاش برای رساندن آن به یک و نیم درجه سانتیگراد است.  

بنابر این گزارش،‌ برای همراه کردن همه کشورهای اروپایی با هدف اقلیمی اتحادیه اروپا، باز هم تلاش خواهد شد. ریاست این نشست‌ها دوره‌ای است و پیگیری موضوع این نشست در پایان این ماه به فنلاند سپرده می‌شود. دولت فنلاند به مقابله با تغییرات آب و هوایی بسیار تمایل دارد و اخیرا خود را به هدفی حتی بلندپروازانه‌تر برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۵ متعهد ساخته است. با این حال، احتمال اضافه شدن آن هدف به دستورکار استراتژیک اتحادیه اروپا، در این مقطع از دست رفته است.

گروه‌های مدافع محیط زیست با ابراز خشم به این خبرها واکنش نشان دادند و سران اتحادیه اروپا را به برگزاری یک نشست اضطراری در پاییز برای توافق بر روش‌های کلیدی مقابله با تغییرات اقلیمی فراخواندند.

سباستیان منگ، مشاور رویه‌های اقلیمی صلح سبز اتحادیه اروپا، گفت: سخنان پوچ نمی‌تواند خانه‌ای را که زیر گل ولای مدفون شده، دوباره بسازد یا به کشاورزی که محصولش را به خاطر خشکسالی از دست داده است، خسارت پرداخت کند. مرکل و مکرون نتوانستند لهستان را متقاعد و دیگران را با خود همراه کنند. با توجه به مردمی که در خیابان‌ها خواستار اقدام مقامات هستند و با وجود هشدارهای دانشمندان مبنی بر آن‌که فرصت دارد با سرعت از دست می رود، دولت‌های ما این امکان را داشتند که اروپا را در روندی سریع برای کربن زدایی کامل، رهبری کنند؛ ولی خرابش کردند.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت،‌ اگرچه نسخه ساده شده نهایی نتوانست دولت‌های مخالف را با خود همراه کند اما افزایش تعداد دولت‌های عضو در حمایت از هدف ۲۰۵۰ در هفته‌های اخیر و حمایت ۲۵ کشور از آن، نشانگر افزایش چشم‌گیری نسبت به هشت کشوری است که در ماه مارچ از این هدف حمایت می‌کردند.

در پی اعتراضات گسترده از جمله اعتراضات مدارس در سراسر قاره اروپا و اقدامات گروه «شورش علیه انقراض» در ماه‌های اخیر، تغییرات آب و هوایی در صدر دستور کارهای سیاسی در اروپا قرار گرفته است. احزاب سبز نیز در ماه مه در انتخابات اروپا دستاوردهای قابل توجهی کسب کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گازهاي گلخانه اي تغییرات اقلیمی کربن زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی روز دوشنبه در پایتخت عربستان دیدار کردند تا درباره چگونگی تلاش برای پیشبرد راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین گفتگو کنند.

به گزارش یورونیوز، اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، یکی از برگزارکنندگان این نشست، به خبرنگاران گفت: «اگر ما بخواهیم راه حل دو دولتی را به جلو ببریم، از سوی طرفین درگیر این اتفاق نمی‌افتد. گمان نمی‌کنم که اسرائیل در این مرحله آماده مذاکره باشد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده آماده باشد تا رهبری لازم برای این کار را به عهده بگیرد. بنابراین من فکر می‌کنم رهبری عربی-اروپایی بهترین چیزی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.»

این نشست در حاشیه نشست دو روزه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد که موضوع آن عمدتاً به جنگ در نوار غزه اختصاص داشت.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست مجمع گفت که گام‌های ملموس و برگشت‌ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «جزء ضروری» هر توافقی برای آتش‌بس پایدار خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان دیرینه تشکیل کشور فلسطین است.

شاهزاده فیصل در آغاز نشست اروپایی و عربی که وزیر امور خارجه ترکیه نیز در آن حضور داشت، گفت: «ادامه رد راه حل دو کشور به طور اجتناب ناپذیری امنیت و ثبات منطقه را تضعیف خواهد کرد.»

اوایل روز دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که او رهبران عرب را تشویق می‌کند تا پیشنهاد خود را برای راه‌حل دو دولتی ارائه کرده و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهد که رهبران عرب را برای ارائه آن به بروکسل دعوت کنند.

او گفت: «تنها امید من، اراده قوی من، این است که باور کنم چنانچه اعراب پیشنهادی را روی میز بگذارند، اروپایی‌ها هم قاعدتا باید به فکر غلبه بر اختلافات بین خودشان بیفتند، زیرا بر کسی پوشیده نیست که اروپایی‌ها به شدت دچار اختلاف شده‌اند. من به کشورهای عضو پیشنهاد خواهم کرد که از اعراب دعوت کنند تا به بروکسل بیایند و طرح خود را با ما در میان بگذارند، زیرا ما باید سعی کنیم رویکردهای خود را کنار هم بگذاریم.»

وی همچنین گفت که انتظار دارد چندین کشور اروپایی از جمله اسپانیا، ایرلند، بلژیک، اسلوونی و مالت، ظرف یک ماه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفت استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه که برای آخرین گفتگوها درباره جنگ غزه به ریاض رفته است، به همتایان خود چنین یادآوری کرده: «مسئله به رسمیت شناختن (کشور فلسطینی) برای فرانسه تابو نیست، اما باید در یک راهبرد جهانی برای راه حل سیاسی دو کشور در نظر گرفت که برای هر دو طرف مفید باشد.»

دیگر خبرها

  • مفقود شدن بیش از ۵۰ هزار پناهنده خردسال در اروپا
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند