Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، خسرو شهبازی در مصاحبه با رادیو با بیان این که عملیات آبخیزداری یکی از اقدامات اثرگذار در حفظ آب و خاک کشور است افزود: بطورکلی با اقداماتی از قبیل پوشش گیاهی در مراتع، مزارع و همچنین ایجاد سازه های آبخیزداری می تواند نقش مهمی در کنترل روان آب ها، نفوذ آب به داخل خاک وتقویت سفره های آب زیر زمینی داشت و از فرسایش خاک جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هم اکنون 53,5 درصد آب مورد نیاز مصارف آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی در کشور از آب های زیر زمینی تامین می شود.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بالای 500 میلیارد متر مکعب حجم ذخایر آب زیر زمینی کشور است.

وی افزود: متاسفانه این حجم رو به کاهش است به نحوی که سالانه 5,7 میلیارد متر مکعب از سفره های آب های زیر زمینی برداشت های اضافی صورت می گیرد.

شهبازی تصریح کرد: هم اکنون بیلان سفره های آب زیر زمینی کشور به دلیل برداشت از موجودی مخازن منفی است.

وی ضمن اشاره به کسری 125 میلیارد متر مکعبی مخازن آب های زیر زمینی در کشور گفت: یکی از اقداماتی که می تواند نقش اساسی در جلوگیری ازفرونشست زمین و تخریب این مخازن داشته باشد عملیات آبخوانداری است.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: اهمیت آبخوان های موجود در کشور بسیار بالاست.

وی اظهارداشت: طبق مطالعات صورت گرفته 64 میلیون هکتار از مناطق کشور مستعد عملیات آبخوانداری یا تغذیه سفره های آب های زیر زمینی است که از این میزان حدود 11,2 میلیون هکتار از وسعت مملکت در مرحله اول برای این کار مستعد است.

شهبازی در ادامه یادآورشد: بر اساس مطالعات پژوهکشده آبخیزداری به ازای هر هکتار آبخوانداری 1000 متر مکعب در سال می توان ذخیره آب در زمین داشت بنابراین اگر این طرح اجرا شود سالانه ضمن ذخیره 11 میلیارد متر مکعب آب می توان حجم آبخوان ها را تقویت و عمده آبخوان های دارای بیلان منفی را به نوعی نجات داد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آب آب های زیر زمینی کسری آب مخازن آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۲۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

کد خبر 6092914 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • ایجاد ۵ هزار مترمکعب ظرفیت مخازن آب در طرح جهاد آبرسانی به روستا‌های کردستان
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور