Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@18:30:54 GMT

بسیج امکانات برای رهایی از اقتصاد تک‌محصولی

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۲۳۱۵

بسیج امکانات برای رهایی از اقتصاد تک‌محصولی

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهوری امروز‌ دوشنبه، 3 تیرماه در حاشیه بازدید از منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه، گفت: مرز نعمت بزرگی است که باید با تدبیر، بهترین استفاده را از آن کرد؛ مرز میرجاوه نیز از اهمیت بالایی برای کشورمان برخوردار است.
وی با بیان اینکه باید به بهترین شکل از ظرفیت‌های مرز میرجاوه بهره برد، افزود: میزان صادرات کشور از طریق مرز میرجاوه در ماه‌های نخست امسال رشد چشمگیری داشته که نشان از ظرفیت بالای صادراتی ایران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون اقتصادی رئیس جمهوری بیان کرد: در تلاشیم تا همه امکانات را جهت افزایش صادرات و رهایی از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت بسیج کنیم؛ اگر اقتصاد ما از حالت تک محصولی و وابستگی به نفت خارج شود، تحریم‌ها نمی‌تواند چندان اثرگذار باشد.
وی ادامه داد: برداشتن موانع در مسیر صادرات، کمک شایانی به بحث اشتغال در کشور می‌کند. از سوی دیگر همبستگی و هم پیوندی با اقتصاد کشورهای همسایه به بهبود شرایط اقتصادی طرفین و امنیت منطقه نیز کمک خواهد کرد.
نهاوندیان به آغاز عملیات ساخت منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه با همکاری بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: به‌همت بخش خصوصی احداث منطقه ویژه اقتصادی در میرجاوه شروع شده و در نظر داریم این امر بر اساس برنامه زمان‌بندی شده به سرعت عملیاتی شود.
این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اتصال میرجاوه به خط ‌آهن از طریق پاکستان، باید مشکل تبدیل ریلی هرچه زودتر از سر راه برداشته شود، چون امکان قابل توجهی در تجارت ملی ایران با پاکستان از طریق میرجاوه وجود دارد.
به گزارش ایکنا، بازدید از منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه، شرکت در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، نشست هم‌اندیشی با نخبگان و دانشگاهیان، بازدید از حاشیه شهر زاهدان، حضور در کارگروه بازآفرینی شهری و همچنین سفر به شهرستان‌های کنارک و چابهار از جمله برنامه‌های سفر 2 روزه معاون اقتصادی رئیس جمهوری و هیئت همراه به استان سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا نهاوندیان اقتصاد تک محصولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • تامین امکانات مورد نیاز برای برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • بسیج تمامی امکانات برای رفع آبگرفتگی‌ها در دزفول
  • آبگرفتگی اماکن مسکونی در خوی/ امکانات شهرداری بسیج شد