Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمیعاد صالحی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور در دومین گام مهم خود در راستای ایجاد شفافیت در این صندوق، در روز گذشته مورخه ۲ تیر ماه ۱۳۹۸ میزان حقوق و مزایا و سایر دریافتی‌های مدیران این صندوق را منتشر کرد. بررسی‌ها حکایت از آن داشت که دو مدیر حقوق‌های نجومی بیش از ۴۰ میلیون تومان در سال گذشته دریافت کرده اند و یک مدیر نیز حقوق ۲۸ میلیون تومانی دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش تابناک اقتصادی، همه چیز برای صندوق بازنشستگی کشور از مورخه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۷ آغاز شد. هنگامی که سیدمیعاد صالحی به توصیه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه برای پست مدیرعاملی صندوق بازنشستگی کشور پیشنهاد شد. در مورخه ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۸ بود که سیدمیعاد صالحی با حکم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت رسمی بر صندلی مدیرعاملی صندوق بازنشستگی کشور تکیه زد. صالحی که حالا در سی و هفتمین سال زندگی خود بر یکی از مهمترین مسند‌های کشور تکیه زده بود از یک سو با هجمه‌های فراوانی از سوی برخی رسانه‌ها و افراد مواجه شد و از سوی دیگر با نهادی رو به رو بود که مشکلات فراوانی داشت و چشم و امید بسیاری از بازنشستگان به مدیریت صحیح این صندوق و حل مشکلات آن دوخته شده بود. انتقادات از انتخاب صالحی به این خاطر بود که برخی معتقد بودند انتقال وی از ریاست رادیو قرآن به مدیرعاملی صندوق بازنشستگی کار اشتباهی بوده است و وی هیچ دانشی برای سمت جدید خود ندارد. برخی دیگر نیز مدرک دکترای مکانیک از دانشگاه شریف او را بی ارتباط با سمت جدیدش می‌دانستند. به هر صورت علیرغم همه انتقادات و هجمه ها، سیدمیعاد صالحی که حالا یکی از نمایندگان جوانان دهه شصتی در سطوح بالای مدیریتی بود، کار خود را در صندوق بازنشستگی کشور آغاز کرد.

وی بنای مدیریت خود بر صندوق بازنشستگی کشور را بر روی پایه‌های شفافیت استوار کرد، کاری که کمتر مدیری در این سال‌ها آن را انجام داده است. اولین گام وی در زمینه شفافیت، افشای مدارک تحصیلی مدیران زیرمجموعه صندوق در روز عید سعید فطر بود. افشای این اطلاعات باعث شد تا همگان با پدیده‌ای به نام "مدرک بی ربط با سمت" بیشتر آشنا شوند! همگان پی بردند که شخصی که با نام دکتر فخرالدین مولایی در همه جا حاضر می‌شد دارای مدرک دبیری ادبیات فارسی بوده و مدیرعاملی یکی از بزرگترین هلدینگ‌های غذایی کشور را بر عهده داشته است.

حالا در دومین گام مهم در راستای ایجاد شفافیت در صندوق بازنشستگی کشور، مدیرعامل جوان میزان حقوق و مزایا و سایر دریافتی‌های مدیران این صندوق را در مورخه ۲ تیرماه ۱۳۹۸ منتشر کرده است. وی در این رابطه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "سال‌های سال است که مردم خواهان انتشار عمومی حقوق و مزایا و سایر دریافتی‌های مدیران هستند، اما این امر مهم، همچنان در تعارفات دستگاه‌های قوای مختلف عملی نشده یا بصورت ناقص اجرا شده است. در ادامه مسیر شفافیت در صندوق بازنشستگی کشوری و در راستای دستور وزیر محترم مبنی بر شفافیت در همه ارکان و فعالیت‌های صندوق و تبدیل آن به پایلوت شفافیت به عنوان اکسیر حیات بخش برای بازگرداندن اعتماد عمومی، حقوق و مزایای سال ۹۷ مدیرعامل و اعضای هیات مدیره صندوق بازنشستگی و هلدینگ‌های تابعه منتشر شد و از طریق سامانه شفافیت سایت صندوق در دسترس عموم قرار گرفت. این اولین بار است که میزان مجموع حقوق، مزایا، اضافه کار، کارانه، پاداش و ... یک دستگاه اجرایی منتشر می‌شود. در این شرایط سخت اقتصادی برای مردم، دریافتی‌های چند ده میلیونی برخی از مدیران، قلب ما را هم مانند شما به درد می‌آورد. بویژه مدیرانی که عملکرد ضعیفی داشته و بیشتر به فکر جیب خودشان بوده اند تا جیب بازنشستگان. اما به لطف خدا این رویه غلط ادامه نخواهد یافت و اقدامات مقتضی در حال انجام است.

اما پرسش این است که کدام مدیران این صندوق، حقوق‌های نجومی دریافت کرده اند و عملکرد ضعیفی داشته اند؟

صندوق بازنشستگی کشور دارای ۵ شرکت زیرمجموعه با نام‌های سرمایه گذاری آتیه صبا (فعال در حوزه حمل و نقل، صنعت و معدن، گردشگری و سایر)، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (فعال در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه، فولاد و سایر)، سرمایه گذاری صبا جهاد (فعال در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی)، گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق (فعال در حوزه بیمه، بانک، خدمات مالی و سرمایه گذاری)، عمران و ساختمان تراز پی ریز (فعال در حوزه عمران و ساختمان) می‌باشد.

هر چند میزان حقوق و مزایا و سایر دریافتی‌های ماهانه برخی مدیران این زیرمجموعه‌ها بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان می‌باشد، اما در این بین می‌توان گفت: سه مدیر حقوق‌های ماهانه عجیبی را دریافت کرده اند.

همان گونه که ملاحظه می‌گردد در جدول زیر اشخاصی به نام های، ولی آذرنوش و علی محمد علیخان زاده که به ترتیب مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره و رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا از زیر مجموعه‌های صندوق در سال ۱۳۹۷ بوده اند حقوق‌های نجومی ماهانه‌ای را در سال گذشته به ترتیب با ارقام ۵۳.۹ میلیون تومان و ۴۴.۶ میلیون تومان دریافت کرده اند.

در توضیحات جدول آمده است که مجموع حقوق و مزایای، ولی آذرنوش در سال ۱۳۹۷ به‏ صورت ناخالص برابر ۵,۲۱۳,۵۸۱,۴۸۶ ریال و به‏ صورت خالص برابر ۴,۳۵۶,۲۴۸,۶۴۷ ریال بوده است. علاوه بر این، ایشان در سال ۱۳۹۷ بابت پاداش عملکردسال ۱۳۹۶ مبلغ ۲,۱۲۳,۳۳۴,۰۰۰ ریال به ‏صورت خالص دریافت نموده است. بنابراین، مجموع دریافتی ایشان در سال ۹۷  به ‏صورت خالص ۶,۴۷۹,۵۸۲,۶۴۷ ریال بوده است. این فرد در مورخه ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری به دستور سیدمیعاد صالحی به دلیل دریافت حقوق نجومی از سمت خود برکنار شد.

در توضیحات دیگری در پایین جدول ذکر شده است: مجموع حقوق و مزایای علی محمد علیخان زاده در سال ۱۳۹۷ به ‏صورت ناخالص برابر ۴,۳۰۱,۳۰۱,۷۸۱ ریال و به ‏صورت خالص برابر ۳,۶۹۱,۱۱۴,۷۷۷ ریال بوده است. علاوه بر این، ایشان در سال ۱۳۹۷ بابت پاداش عملکرد سال ۱۳۹۶ مبلغ ۱,۶۶۳,۵۹۸,۲۶۸ ریال به‏ صورت خالص دریافت نموده است. بنابراین، مجموع دریافتی ایشان در سال ۹۷  به‏ صورت خالص ۵,۳۵۴,۷۱۳,۰۴۵ ریال بوده است.


همچنین همان گونه که از جدول زیر پیداست متوسط خالص دریافتی ماهانه مهدی اکبرپور مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت عمران و ساختمان تراز پی ریز در سال ۱۳۹۷ در حدود ۲۸.۸ میلیون تومان بوده است. متوسط  ناخالص دریافتی ماهانه ایشان ۳۸.۴ میلیون تومان بوده است.


حالا باید منتظر ماند و دید که مدیرعامل صندوق بازنشستگی با برملاشدن حقوق‌های نجومی علی محمد علیخان زاده و مهدی اکبرپور، آیا این دو نفر را نیز به مانند، ولی آذرنوش از سمت هایشان برکنار می‌کند یا خیر؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: صندوق بازنشستگی حقوق های نجومی خالص دریافتی حقوق بازنشستگان مصباح یزدی جبهه پایداری اسحاق جهانگیری داماد روحانی پرونده الکترونیک سلامت مارک اسپر کمال خرازی بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!

به گزارش خبرنگار مهر؛ داستان از کمبود معلم در مدارس آغاز شد. وقتی که علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: مهر ۱۴۰۲ را با کمبود بیش از ۲۰۰ هزار معلم آغاز کردیم.

در چنین شرایطی بود که وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیرو، از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استفاده کرد.

بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش دانشجویان ورودی ۹۹ دانشگاه فرهنگیان، که سال آخر تحصیل خود را می‌گذراندند؛ اواخر مهر سال تحصیلی جاری به ناگاه و برخلاف همه وعده‌های دانشگاه، یک سال زودتر معلم شدند تا با فداکاری خود و عشقی که به تدریس به کودکان دارند, دانش آموزان کمتری از کمبود معلم ضربه بخوردند.

اما این تدریس اجباری دانشجومعلمان در مدارس چه آثار زیانباری داشت؟

پیگیری‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد این نومعلمان از مهر ۱۴۰۲ یعنی به مدت ۷ ماه از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در مدارس مشغول تدریس بودند ولی واریزی‌هایی کمتر از یک میلیون تومان برای این ۷ ماه تدریس به آنان داده شده است..

۳۰ هزار تومان حقوق گرفتم

یکی از این نومعلمان که دانشجوی سال چهارمی دانشگاه فرهنگیان در تهران بود به خبرنگار مهر گفت: من برای رفتن به کلاس درس هر روز هزینه ایاب و ذهاب دارم؛ هزینه‌های دیگری هم به من تحمیل می‌شود تا در کلاس درس حاضر شوم اما این ماه برای من فقط ۳۰ هزار تومان واریز کردند. بخشی از حقوقم بابت هزینه و شهریه کلاس‌های مجازی دانشگاه کسر شد و بخش دیگر ناشی از تبدیل وضعیت ما از دانشجویی به معلمی بود که یک ماه از حقوقم کسر گردید.

نه تنها حقوق معلمی مناسبی به این دانشجو معلمان پرداخت نشده که مبلغی از کمک هزینه و حقوق دانشجویان هم به بهانه هزینه‌های خوابگاه از آنان کسر شده است.

موضوع عجیب کسر ۴۵ درصد از حقوق

شاید عجیب‌ترین و ناعادلانه‌ترین برخوردی که با دانشجومعلمان در سال تحصیلی جاری شده؛ کسر ۴۵ درصد و ۲۵ درصد از حقوق دانشجومعلمان است.

تعدادی از دانشجومعلمان در گفت و گو با مهر تأیید کردند که دانشگاه هزینه خدمات ارائه شده به دانشجو را بدون اطلاع قبلی و در اقدامی نامتعارف از حقوق دانشجومعلمان برداشته است. حقوقی که در ماه‌های قبل هم ناچیز بود؛ حالا با این کسورات حسابی آب رفته است.

دانشجومعلمان معتقدند مسئولان دانشگاه بدون محاسبه دقیق میزان استفاده دانشجو از امکانات خوابگاهی و امکانات رفاهی، از حقوق دانشجویان خوابگاهی ۴۵ درصد و از حقوق دانشجویان ترددی و غیرخوابگاهی ۲۵ درصد را کسر می‌کند؛ سوالی که مطرح می‌شود این است که میزان استفاده دانشجویان از امکانات رفاهی چه مقدار است یا باید چه مقدار باشد که از حقوق دانشجو معلم مبلغی کسر نشود.

دانشجومعلمان می‌پرسند چرا کسر حقوق ناشی از تبدیل وضعیت به یکباره و بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است؟

دانشجو‬ معلمان‬ بر این موضوع‬ تاکید داشتند‬ که‬ تاکنون چندین‬ هزار دانشجوی متعهد خدمت در دانشگاه‌های مختلف کشور تحصیل کرده‌اند، از حقوق و مزایای قانونی بهره‌مند شده‏ و نسبت به پرداخت هزینه غذا و خوابگاه اقدام کرده‌اند، اما مسئله و موضوعی تحت عنوان کسر ۲۵ درصد و ۴۵ درصد نداشته‌اند، لذا کسر ۴۵ درصد و ۲۵ درصد مبتنی بر قانون نیست و لغو آن نیز نیاز به قانون‌گذاری جدید ندارد.

تدریس همزمان دانشجومعلمان به وضعیت تحصیلی آنان در دانشگاه فرهنگیان هم ضربه زده است؛ در ابتدایی‌ترین حالت، یک دانشجو معلم ناچار است بسیاری از زمان خود را روزانه و در طول هفته به جای مطالعه مطالب دانشگاهی، به تدریس در کلاس، طراحی پرسش از دانش آموزان و تصحیح اوراق امتحانی بگذراند.

دانشگاه فرهنگیان که در ابتدا قول داده بود نهایت همکاری را با وضعیت شغلی این دانشجو معلمان کند؛ امتحانات پایان ترم را حضوری برگزار کرد که بسیاری از دانشجومعلمان را برای شرکت در امتحانات به دردسر انداخت. بسیاری از این دانشجومعلمان به جلسه آزمون نرسیدند و یا کلاس‌های درس خود را به ناچار برای شرکت در امتحانات رها کردند.

اجبار ناگهانی دانشجومعلمان برای حضور در کلاس درس برای معلمی، عمل نکردن به وعده‌های پی در پی در خصوص واریز مبلغ حق التدریسی‌ها و کسورات دانشگاه که به صورت غیرشفاف، ناگهانی و بدون اطلاع قبلی بر دانشجومعلمان تحمیل شده است؛ موجب شده تا دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان خصوصاً دانشجویان ورودی ۹۹ چه در تدریس در مدرسه و چه در تحصیل در دانشگاه دچار مشکل شوند.

حال این سوال مطرح است که با توجه به تداوم کمبود معلم در مدارس، آیا در سال‌های آینده باز هم شاهد به کار گیری بدون برنامه و نامناسب دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کلاس‌های درس خواهیم بود؟

کد خبر 6086350 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)
  • ۱۱۶هزار روستایی و کشاورز در لرستان بیمه شدند
  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان