Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: قبل از وقوع سیل بسیاری از مکان ها شناسایی شده اما اقدامات پیشگیرانه انجام نشده بود.

وی با بیان اینکه سیل 485 میلیارد تومان به شرکت آب منطقه ای استان خسارت وارد کرد، گفت: بدون تخصیص هیچ اعتباری فعالیت ها را متوقف نکردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اینکه  سال بارندگی از مهرماه هر سال آغاز می‎شود، افزود: در زمان سیل گلستان  نیمی از سال بارندگی را هنوز سپری نکرده بودیم و میانگین سالانه بارندگی استان افزایش یافت و این موضوع منجر به افزایش حجم سیلاب و روان آب در زمان سیل شد.

نظری تصریح کرد: بارندگی های ایجاد شده باعث شد میزان بارش از 397 میلی‎متر به 571 میلی‎متر برسد.

مدیر عامل آب منطقه ای گلستان گفت: در زمان سیل نزدیک به 100 دستگاه ماشین‎آلات برای کمک به حل مشکلات پیش آمده پای کار آمدند و ما در شرکت آب منطقه ای تمامی مرخصی ها را لغو کردیم.

وی ادامه داد: قبل از بارش های پنج روز انتهای سال 1397، شاهد افزایش 38 درصدی بارندگی نسبت به سال بارشی قبل بودیم.

نظری خاطرنشان کرد: در زمان سیل با اخطاریه هواشناسی، دستور به تخلیه سد بوستان و گلستان دادیم و همچنین در سد گلستان و سد کبود وال از 25 اسفند تخلیه صورت گرفت.

وی ضمن بیان اینکه زمانی که دستور تخلیه صادر میشد مردم مقاومت نشان میدادند و این حجم از سیلاب را باور نداشتند، تاکید کرد: 666 متر مکعب بر ثانیه آب ازسد وشمگیر سرریز شده بود وهمچنین 70 مترمکعب بر ثانیه نیز از گرگانرود به آق‎قلا وارد می‎شد.

وی ادامه داد: 120 متر مکعب اب به وسیله رودخانه در آق‎قلا، از شهر خارج میشد و بایستی بقیه این آب را مدیریت میکردیم.

نظری با تاکید بر اینکه تا کنون سابقه این میزان بارندگی را طی سه روز در گلستان نداشتیم، یادآور شد: سه جبهه اترک با 200 مترمکعب بر ثانیه از مراوه‎تپه و 960 متر مکعب از سمت «سومبا» به این مسیر منتقل می‎شد که منجر به شکسته شدن دیوار سد به سمت ترکمنستان و هدایت آب به آن سمت شد.

وی با اشاره به اینکه گنجایش رودخانه قره‎سو 30 متر مکعب است، تاکید کرد:  میزان آب در جریان سیلاب به 40 متر مکعب در این رودخانه رسید و منجر به سرریز شدن آب به زمین‌های کشاورزی شد.

مدیرعامل آب منطقه‎ای استان گلستان ضمن بیان این موضوع که در زمان سیل  در شمال گمیشان با ایجاد سدهای کیسه‎ای توسط مردم، شاهد کمترین میزان آبگرفتگی بودیم، افزود: در سیمین‎شهر مردم با اطلاع ‎رسانی پای کار آمدند و با سد کیسه‎ای توانستند سیلاب را کنترل کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه به صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد و ضمن بیان اینکه هم اکنون سرانه آب در گلستان یک هزار و ۴۰۰ متر مکعب است، گفت: اگر امروز صرفه جویی کنیم به اقتصاد کشور هم کمک می شود و هزینه های غیرمترقبه کاهش می یابد.

وی گفت: در سال آبی جاری که از مهرماه ۹۷ آغاز شده تاکنون ۶۸۲ میلی متر بارندگی داشته که نسبت به سال گذشته 67 درصد اضافه بارش داشتیم.

نظری تصریح کرد: در حال حاضر 191 میلیون متر مکعب ذخیره آب در پشت سد داریم و تا کنون 71 درصد حجم مخازن سدهای استان آبگیری شده است.

وی در پاسخ به خبرنگار برنا در رابطه با طرح گردشگری آب بندان توشن اظهار کرد: برای اجرای این طرح بایستی نقشه مشخصات ارائه شود و در صورت احداث سازه، محل آن مشخص گردد.

نظری تصریح کرد: برای راه اندازی این طرح باید تمام جوانب اندیشیده شود و نبایستی صرفا برای ایجاد طرح گردشگری، آب بندان تخریب و دیواره آن صدمه ببیند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گفت: با رعایت مسائل زیست محیطی و کیفیت آب و بیان جزئیات احداث سازه، با طرح گردشگری مخالفت نداریم.

خبر نگار: علی اصغر سلیمانی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زمین زیست محیطی سیل صرفه جویی در مصرف گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۶۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد

معاون آب منطقه‌ای خراسان شمالی با تاکید بر اینکه سهم سدهای استان از بارش اخیر ناچیز بوده است، گفت: میزان ذخیره آب به نسبت مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای خراسان شمالی، وحید واسطه اظهار کرد: بارندگی اخیر در این استان تأثیر چندانی بر ذخایر سدها نداشته و در مجموع ۵۱۰ هزار متر مکعب آب وارد سدهای استان شده است.

وی افزود: بیشتر روان‌آب ایجاد شده بر اثر بارندگی در مناطق خارج از حوضه آبریز سدها بود و در سایر بخش‌ها نیز بارندگی روی داده در استان به صورت ملایم بوده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با وجود بارش‌های بهاره در استان، میزان بارندگی از ابتدای سال آبی تا کنون بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه‌های شرکت آب منطقه‌ای، حدود ۲۱۰ میلی‌متر بوده که در مقایسه با بارندگی میانگین بلند مدت استان که حدود ۲۲۰ میلی‌متر بوده، حدود ۴ درصد کمتر است.

واسطه ادامه داد: بارندگی‌ها از ابتدای سال جاری رشد مناسبی نسبت سال قبل داشته که در حوزه نیاز اراضی کشاورزی استان مؤثر بوده است.

وی با اشاره به شرایط نامساعد ذخایر سدهای استان با توجه به کم بارشی طی چند سال اخیر، تصریح کرد: در شرایط کنونی ۲۲ درصد حجم مخازن سدهای استان آب دارد و ۷۸ درصد این مخازن خالی است.

وی تصریح کرد: این مقدار ذخیره آب در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته نیز کمتر است که این شرایط، ضرورت توجه بیشتر به مدیریت مصرف را خاطرنشان می‌سازد.

کد خبر 751183

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • خسارت ۳۰ میلیاردی بارندگی به عشایر در چهارمحال و بختیاری
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • آبگیری ۸۱ درصد کل مخازن سدهای خوزستان
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران