Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با ترکیب نقاط کوانتومی و مواد پروسکیتی موفق به ارائه ساختاری شدند که می‌تواند کارایی و پایداری پیل‌های خورشیدی را افزایش دهد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو روی تولید موادی کار می‌کنند که می‌تواند عملکرد پیل‌های خورشیدی را بهبود دهد. آن‌ها نقاط کوانتومی و بلور‌های پروسکیتی ساختند که می‌تواند پایداری مواد مورد استفاده در پیل‌های خورشیدی را بهبود دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از چالش‌ها در استفاده از نقاط کوانتومی و پروسکیتی در پیل‌های خورشیدی، پایداری آن‌ها است. در دمای اتاق، برخی از مواد پروسکیتی نمی‌توانند جذب کاملی داشته باشند. نقاط کوانتومی نیز باید به‌صورت لایه‌های نازکی درآیند تا روی هم قرار نگیرند. دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد موجب زوال لایه محافظ می‌شود و در نتیجه نقاط کوانتومی به هم چسبیده و پایداری آن‌ها در اثر تابش نور کاهش می‌یابد.

محققان این پروژه چنین فرض کردند که اگر این دو ماده از نظر ساختار بلور با هم اشتراکاتی داشته باشند، می‌توانند به پایداری هم کمک کنند. ابتدا نقاط کوانتومی را ۱۵ درصد حجمی از پروسکیت ساختند. سپس اقدام به تولید مواد پروسکیتی با سهم کمتر از ۱۵ درصد از نقاط کوانتومی کردند.

این گروه نشان دادند که موادی که پایه آن پروسکیتی بوده و نقاط کوانتومی وارد آن شده در دمای اتاق به مدت شش ماه پایدار است. این ماده نسبت به پروسکیت خالص ده برابر پایدارتر است.

آزمایش‌ها نشان داد موادی که پایه آن نقاط کوانتومی بوده و ۱۵ درصد پروسکیت در آن وجود دارد درصورت گرم شدن تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، ۵ برابر کمتر تجمع پیدا می‌کنند.

پژوهشگران امیدوارند که در آینده، این کشف آن‌ها توسط تولیدکنندگان پیل خورشیدی مورداستفاده قرار گیرد. منگزیا لیو از محققان این پروژه می‌گوید: «محققان صنعتی می‌توانند ترکیبات شیمیایی مختلفی را برای تولید نقاط کوانتومی و مواد پروسکیتی مورد آزمایش قرار دهند. آنچه که ما در این پروژه نشان دادیم راهبردی با پتانسیل بالا برای بهبود پایداری این ساختار است. ما نشان دادیم که اگر مواد مختلف با هم ترکیب شوند چه اتفاقی خواهد افتاد.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو پیل خورشیدی نقاط کوانتومی پیل های خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش پایداری شبکه برق دشت آزادگان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اصغر خدامراد منگری گفت: در قالب طرح‌های نگهداری، تعمیرات، اصلاح و بهینه‌سازی شبکه، ۴۸۹ زنجیره مقره پرسلینی خط ۲۳۰ کیلوولت شمال غرب ـ سوسنگرد با زنجیره مقره سیلیکونی تعویض و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: علاوه بر تعویض زنجیره مقره، تعداد ۳۸۷ خار ضد پرنده نیز در این خط ۲۳۰ کیلوولت نصب شده است.

خدامراد منگری با بیان اینکه ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه حدود ۸ میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: این اقدامات باعث افزایش پایداری و کاهش خاموشی‌های ناخواسته ناشی از پدیده گرد و خاک و افزایش ضریب اطمینان و بهبود پایداری شبکه برق خصوصا منطقه دشت آزادگان خواهد شد.

شرکت برق منطقه‌ای خوزستان مسئولیت تامین و انتقال برق در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • افزایش پایداری شبکه برق دشت آزادگان
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • پایداری هوا در مازندران
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • طرح ارتقاء امنیت اجتماعی وپاکسازی نقاط جرم خیزدر کهگیلویه اجرا شد
  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • آسمان مازندران امروز ابری و باران پراکنده