Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@11:49:19 GMT

ردیابی گاز متان در مریخ با کنجکاوی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۱۶۴۳

ردیابی گاز متان در مریخ با کنجکاوی

مریخ نورد ناسا، "کنجکاوی"، بار دیگر موفق به ردیابی گاز متان در سیاره سرخ شده است که بیش از هر زمان دیگری در گذشته است. مریخ

این کاوشگر اغلب مریخ را برای یافتن این گاز "بو می کشد" اما در گذشته هرگز این میزان متمرکز گاز متان - ۲۱ بخش در میلیارد (پی پی بی) - را شناسایی نکرده بود.

این مشاهده جالب است چون در زمین، گاز متان عمدتا توسط موجودات زنده تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این موضوع لزوما در مریخ صادق نیست؛ چون فرآیندهای زمین شناسی در این سیاره هم می توانند به تولید گاز متان منجر شوند.

ناسا

با این حال تازه ترین داده ها باعث کنجکاوی مجدد نسبت به موضوع شده.

در طول این ماموریت، "کنجکاوی" در چند مورد افزایش میزان گاز متان را ثبت کرده که به نظر می رسد الگویی فصلی را دنبال می کند.

کنجکاوی

هرچند آزمایشگاه سرخود این کاوشگر - به نام ابزار تحلیل ساده در مریخ (اس ای ام) - می تواند حضور این گاز را تشخیص دهد اما قادر به تشخیص منبع آن نیست.

پال ماهافی محقق اصلی "اس ای ام" از مرکز فضایی گودارد ناسا در گرین بلت مریلند گفت: "با اندازه گیری های فعلی ما، هیچ راهی برای تشخیص این موضوع نداریم که آیا این متان منبع زیستی دارد یا زمین شناختی. حتی نمی توانیم بگوییم کهن است یا جدید."

مساله وجود متان در مریخ در حال حاضر کمی سردرگم کننده است.

درحالی که کاوشگر "کنجکاوی" همچنان گهگاهی جهش میزان این گاز را گزارش می کند و یکی از این موارد را ماهواره "مارس اکسپرس" اروپایی که در مدایر این سیاره می گردد تایید کرده، اما یک ماهواره دیگر که ظاهر حساسیت خیلی بیشتری دارد اصلا این گاز را رویت نکرده.

این کاوشگر به نام "مدارگرد آثار گاز" (تی جی او که پروژه مشترک اروپا و روسیه است) از آوریل ۲۰۱۷ مشغول نظارت بر اتمسفر مریخ بوده و توانایی ردیابی گاز متان با غلظت بسیار کم "چند بخش در تریلیون (هزار میلیارد)" را دارد.

همین موضوع برای دانشمندان یک معما شده.

یک نظریه این است که مکانیسمی در مریخ هست که به سرعت گاز متان در لایه های پایینی اتمسفر را نابود می کند. یعنی پیش از آنکه مدارگرد به فراز کاوشگر "کنجکاوی" برسد گاز متان از بین رفته است.

با این حال اگر چنین فرآیندی وجود داشته باشد دانشمندان هنوز قادر به توضیح علت آن نیستند./بی بی سی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۱۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون

به گزارش تابناک، ایسنا در خبری نوشت: دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی‌متر خون خشک شده نیاز دارد.

غربالگری برای زیست‌نشانگرهای خاص خون به عنوان یک روش ممکن برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه دیده می‌شود، اما سرطان‌هایی مانند سرطان پانکراس(لوزالمعده)، کولورکتال و معده فاقد آزمایش خون دقیق برای تشخیص هستند.

همانطور که در این مطالعه بیان شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند و نیاز مبرمی به ابزارهای تشخیصی دقیق و سریع وجود دارد که قیمت بالایی نیز نداشته باشند.

چه چیزی این آزمایش را متفاوت می‌کند؟
پژوهشگران چینی می‌گویند، این آزمایش در ۸۲ تا ۱۰۰ درصد مواقع می‌تواند تشخیص دهد که بیمار به سرطان مبتلاست یا نه.

این آزمایش تنها در چند دقیقه تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد عاری از سرطان را نشان می‌دهد و تمرکز آن روی سرطان پانکراس، معده و کولورکتال است.

پژوهشگران این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و اینکه چقدر موثر می‌تواند بین افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تمایز قائل شود.

آنها آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند و نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که لکه‌های خونی خشک شده نیز در تشخیص بسیار موثر هستند.

در مورد سرطان لوزالمعده، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد موارد را به درستی تشخیص دهند، این در حالی است که وقتی از نمونه خون مایع استفاده شد این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی آنها نشان داد که استقرار این ابزار در مناطق کمتر توسعه یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص داده نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت در روستاهای چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را به خصوص در مورد سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ به میزان ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

چائویان کوانگ پژوهشگری که در این مطالعه مشارکت نداشت، گفت: این آزمایش سرطان تا مدتی طولانی قابل استفاده نخواهد بود و هنوز سال‌ها تا ارائه این آزمایش به بیماران فاصله داریم.

روش این آزمایش چگونه است؟
لکه‌های خون هنگامی که خشک می‌شوند برای تجزیه و تحلیل بعدی ذخیره می‌شوند و معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شوند. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از لکه‌های خونی خشک شده می‌تواند چالش برانگیز باشد. دلیل آن نیز تخریب زیست‌نشانگرهای حساس و مقدار اغلب ناکافی خون برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین پژوهشگران استفاده از نانوذرات معدنی را برای بهبود تشخیص سرطان پیشنهاد کردند. به طور مشخص، تمرکز بر طیف‌سنجی جرمی پیشرفته است که نتایج قابل اعتمادی با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل استفاده از نانوذرات معدنی برای افزایش غلظت انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است.

با این حال، انطباق طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل لکه خون خشک شده تایید نشده است. این یک مانع است که با توجه به نیاز به روش‌های کاری استاندارد برای ایجاد قابلیت اطمینان در تمامی آزمایشگاه‌ها باید حل شود.

پژوهشگران بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که این نمونه‌ها نشانگرهای بیولوژیکی مهمی را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی بسیار مهم است. این مدل یادگیری ماشینی نوعی هوش مصنوعی است که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کند.

کوانگ می‌گوید: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. برای مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کرده‌اند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند، آزمایش کرده‌اند. به این معنی که باید تأیید شود این آزمایش که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

کتر مایکل چکینی می‌گوید، یک آزمایش خون مانند این باید از طریق آزمایش‌های بالینی گسترده روی هزاران بیمار همراه با بررسی نظارتی تایید شود.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد