Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:02:43 GMT

کاهش دستوری قیمت نفت برای تضعیف اوپک

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۴۲۷۱

کاهش دستوری قیمت نفت برای تضعیف اوپک

قیمت نفت که هفته گذشته را با رشد قیمت ۱۰ درصدی پشت سر گذاشته بود دیروز هم تحت تاثیر اتفاقات خاورمیانه و احتمال افزایش تحریم‌های آمریکا علیه ایران افزایش قیمت داشت.

با این حال قیمت نفت نتوانست روند صعودی خود را امروز هم حفظ کند و نگرانی درباره دورنمای تقاضای نفت باعث شد تا قیمت پایین بیاد. با این حال، اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و افزایش تنش در خاورمیانه سبب شده تا این افت قیمت محدود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما عامل دیگری که نقش زیادی بر بازار نفت در گوشه و کنار جهان دارد، حضور آمریکایی‌ها به عنوان بازارسازان قیمتی است زیرا این کشور در تلاش است تا جلوی رشد قیمت را تا حد زیادی بگیرد و علاوه بر آن قدرت اوپک در قیمت‌گذاری نفت را کاهش دهد.

در واقع آمریکا از این اقدام دو هدف اصلی را دنبال می‌کند، از یک سو در تلاش است تا چرخ صنایع خود را با قیمت‌های پایین نفت با سرعت بیشتری بچرخاند و از سوی دیگر برای نفت تولیدی خود مشتری دست و پا کند.

در مورد اول آمریکا با تکیه بر افزایش تولید نفت خود، تا حد زیادی از واردات نفت خام فاصله گفته و این در شرایطی است که رقبای دیگر آمریکا در اقتصاد جهان، همچنان نیازمند واردات انرژی و در رأس آن نفت خام هستند.

اما در مورد دوم کار آمریکا آسان نیست. اگر چه این کشور چند محموله نفت و میعانات گازی را به کشورهای آسیای شرقی مانند ژاپن، کره جنوبی و حتی چین فروخته و در تلاش است تا جای پای خود را در بازار انرژی اروپا نیز محکم کند اما همچنان پالایشگاه‌های این کشورها بر اساس نفت خام خاورمیانه یا همان سبد نفتی اوپک کار می‌کنند بنابراین اولویت واردکنندگان نفت خام همچنان خرید از اوپک و وفاداری به فروشنده سنتی است.

از همین رو آمریکا باید مزیت جدیدی را برای کشورهای مصرف‌کننده انرژی تعریف کند تا تمایل به خرید نفت آمریکایی بیشتر از سبد نفت اوپک باشد. از آنجا که در اقتصاد امروز جهان مزیت قیمت، مهمترین مزیت رقابتی به شمار می‌آید، آمریکا نیز از همین در وارد شده و با دستکاری قیمت در بازار نفت تلاش می‌کند تا به فروشنده فعال تبدیل شود.

مستندات بازار نیز دلیلی بر اثبات این مدعاست. قیمت نفت برنت امروز با کاهش ۲۴ سنتی، به ۶۳ دلار و ۹۴ سنت رسید. نفت شاخص آمریکا نیز ۱۲ سنت پایین آمد تا به قیمت ۵۷ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه معامله شود.

اما نکته مهم در این میان آن است که سبد نفت اوپک که معمولاً قیمتی پایین‌تر از نفت برنت در بازار داشت، مدتی است که حدود ۲ دلار گران‌تر از برنت قیمت‌گذاری می‌شود.

فاصله قیمتی بین نفت اوپک و نفت شاخص آمریکا بیش از این ارقام است و این اختلاف گاهی تا بیش از ۱۰ دلار نیز می‌رسد.

با توجه به این اختلاف قیمت، منطقی به نظر می‌رسد که مشتریان نفت بخواهند نفت ارزان‌تر آمریکا را جایگزین نفت گران‌تر اوپک کنند.

رفتار سیاستمداران آمریکا هم بر این بازار دامن زده و اگرچه واکنش‌ها در نگاه اول سیاسی به نظر می‌رسد اما منافع اقتصادی پیدا و پنهانی دارد.

به طور مثال شب گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دقیقاً همزمان با ساعاتی که پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، راهی ریاض و ابوظبی شد، برای چندمین بار تاکید کرد امنیت خلیج فارس اهمیت چندانی برای او ندارد.

وی به کشورهای خریدار نفت خام از خاورمیانه گفته که اگر به دنبال امنیت محموله‌های نفتی خود هستند، باید خودشان اقدام کنند.

در واقع آمریکا با ناامن جلوه‌دادن خلیج فارس و تنگه هرمز علاوه بر افزایش هزینه‌های فروش نفت در این منطقه، موضوع امنیت سرمایه را نیز وارد بازار نفت کرده است تا با تضعیف قدرت چانه‌زنی اوپک، منافع سیاسی و مهمتر از آن منافع اقتصادی خود را دنبال کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نفت و گاز دونالد ترامپ ژاپن چین ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۴۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به بازگشت قیمت طلا در بازار‌های جهانی از مسیر صعود با شیب تند، از کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل خبر داد.

به گزارش ایسنا، نادر بذرافشان در گفتگو با خبرنگاران در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت اونس جهانی طلا میانگین ۴۴ کاهش اونس جهانی طلا را داشتیم؛ البته میزان کاهش تا ٨٠ دلار هم رسید، اما نوسانات طی دو روز اخیر، این میزان کاهش را کمتر کرد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: به‌تبع روند نزولی قیمت‌ها در بازار‌های جهانی و همچنین باتوجه به آرامش در بازار ارز داخلی و نوسانات حداقلی نرخ ارز در داخل و همچنین نبود هیجان در اخبار سیاسی و اقتصادی جهان، بازار سکه و طلای داخلی نیز به‌دور از هرگونه التهاب، روند کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده است.

١.١۵٠ میلیون تومان از بهای سکه و ١۵۵ هزار تومان از بهای طلا ریخت

وی در رابطه با قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در آخرین معاملات پایانی هفته و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١۵٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) به ۴٢ میلیون و ١۵٠ هزار تومان رسید. سکه تمام طرح قدیم نیز با یک میلیون کاهش در پایان هفته ٣٩ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شد. نیم سکه در آخرین معاملات پایانی هفته ٢۴ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ١۴ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شدند که به ترتیب نیم سکه ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ٧٠٠ هزار تومان ارزان‌تر از ابتدای هفته بوده است. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته، شش میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

بذرافشان ادامه داد: هر مثقال طلای ١٧ عیار با ۶٧٠ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته به ١۵ میلیون و ٣٢٠ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ١۵۵ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته، سه میلیون و ۵٣٩ هزار تومان مبنای معاملات طلا قرار گرفت.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه در یک هفته اخیر تغییر چندانی نداشت. نوسانات افزایشی یا کاهشی داشت، اما در مجموع تغییر خاصی نداشت؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، هر قطعه سکه هفت میلیون و ۵٠٠ هزار تومان دارای حباب بوده است.

این مقام صنفی در پایان بر رکود حاکم بر بازار و نبود تقاضا تاکید و نسبت به ادامه‌ی این روند که از سال گذشته بر بازار حکمفرما شده و از ابتدای سال جاری نیز تشدید شده است، ابراز نگرانی کرد.

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد