Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،دومین عامل در جلوگیری از بیابان‌زایی در شهرستان کهگیلویه، غرس نهال، جنگل‌کاری و بادام کاری است و در یک‌سال اخیر نزدیک به ۱۲ هزار هکتار بادام کاری و جنگل‌کاری به‌صورت دست کاشت در کهگیلویه انجام شده و از این حیث در سطح کشور مقام اول را کسب نمود.

هدایت‌الله آویزش رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه گفت: بیابان‌زایی در واقع تخریب سرزمین به معنی کاهش یا از دست رفتن توان تولیدی اراضی دیم، مراتع، چراگاه و جنگل و بوته‌زار در مناطق خشک، نیمه‌خشک و خشک نیمه مرطوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدایت‌الله آویزش افزود: بهره‌برداری بیش از حد از منابع آب و خاک از طریق فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری، قطع درختان و جنگل‌زدایی، آبیاری و زه کشی نامناسب، تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های متناوب از مهمترین عواملی هستند که باعث پدیده بیابان‌زایی می‌شوند.

وی با اشاره به پیامد‌های خطرناک بیابان‌زایی گفت: بیابان‌زایی پیامد‌های خطرناکی، چون فقر، گرسنگی، بیکاری، مهاجرت، نابودی تنوع زیستی، بروز سیل، گردوغبار و کاهش کیفیت هوا را به دنبال دارد.

آویزش توضیح داد: در حوزه منابع طبیعی مجموعه عواملی که در زمینه جلوگیری از بیابان‌زایی و اقداماتی که در سطح شهر و نیز بخش‌ها در برنامه کاری و سیاست اجرایی وجود دارد، اجرای بند‌های رسوب گیر سنگی ملاتی_ خشکه‌چین و گابیون بندی در حوزه‌های آبخیزداری است.

وی ادامه داد: مهمترین اقداماتی که در حوزه آبخیزداری از ابتدا تا به امروز انجام دادیم، اجرای بند‌های رسوبگیر سنگی ملاتی_ خشکه‌چین و گابیون بندی به میزان ۳۲ هزار و ۷۰۰ مترمکعب در سطح شهرستان و بخش‌های تابعه در طی چندین سال است و این عامل علاوه بر نقش مؤثری که در جلوگیری از بیابان‌زایی دارد، در جلوگیری از حوادث طبیعی از جمله سیل نقش مهمی داشته است.

رئیس منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه با اشاره به دومین عامل در جلوگیری از بیابان‌زایی در سطح شهرستان تصریح کرد: دومین عامل در بیابان‌زدایی در سطح شهرستان، غرس نهال و جنگل‌کاری و بادامکاری است و در این خصوص نزدیک به ۱۲ هزار هکتار بادامکاری و جنگل‌کاری به‌صورت دست کاشت در یک سال اخیر در سطح شهرستان انجام دادیم و از این حیث در سطح کشور مقام اول را کسب کردیم.

وی با بیان اینکه مساحت بیابانی شهرستان کهگیلویه ۴۰۴ هزار و ۲۲۷ هکتار است، افزود: حفظ تعادل میان دام و مرتع از دیگر عوامل مؤثر در بحث بیابان‌زدایی است که این موضوع را در سطح مراتع شهرستان در یک‌سال اخیر انجام دادیم.

آویزش با اشاره به دیگر برنامه‌های مبارزه به بیابان‌زایی عنوان کرد: اداره منابع طبیعی کهگیلویه باسیاست مدیریت پایدار اراضی با تأکید بر حفظ بافت‌خاک و نیز ایمن‌سازی مراتع در نقاط مختلف شهرستان اقدام به نهال‌کاری از نوع بادام تلخ، اکالیپتوس، کنار و محلب در مناطق سردسیری و گرمسیری باتوجه به شرایط اقلیمی مناطق نموده است که بارویکرد مشارکت مردم و جوامع محلی به توانمندسازی مناطق مختلف بیابانی پرداخته است.

آویزش با اشاره به میزان اعتبار هزینه شده در زمینه بیابان‌زدایی عنوان کرد: در یک‌سال اخیر در زمینه مبارزه با بیابان‌زایی میزان ۱۳ هزار و ۴ مترمکعب با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال در حوزه آبخیزداری و میزان ۲۳۲ هزار هکتار با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال در حوزه جنگل در شهرستان کهگیلویه کار شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مبحث آموزش و ترویج اقدامات خوبی انجام دادیم به‌خصوص در یک‌سال اخیر به‌علت رویه فرهنگ‌سازی و آموزش در میان مردم و جوامع مختلف، چالش‌های نگران‌کننده بیابانی شدن مناطق به حداکثر ممکن رسیده است در همین خصوص از همه ظرفیت‌های موجود برای آموزش مردم استفاده کرده و نتایج بسیار خوبی را نیز شاهد بودیم.

انتهای پیام/پ

طرح بادام کاری در یاسوج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.
یونس خلیلی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد را از ۱۶ فروردین امسال آغاز کردیم.
وی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.
خلیلی خاطر نشان کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال شروع شد.

دیگر خبرها

  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • رتبه نخست شهرستان پلدشت در نرخ رشد جمعیت
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • رتبه نخست سطح زیر کشت طلای معطر به سربیشه رسید
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود