Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، خداداد غریب‌پور امروز سه شنبه ۴ تیرماه ۹۸ در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه بین خانه معدن و مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی گفت: احیای معادن کوچک مقیاس از جمله دستورکارهای جدی سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران (ایمیدرو) قرار دارد و بر این اساس، قبل از اینکه این فعالیت استراتژیک در ایمیدو انجام شود، مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی بر روی این موضوع کار کرده و قرار بر این است که آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در ارتباط با احیای این معادن به کار گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بر این اساس، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، با بخش‌خصوصی مدام در حال گفتگو است و تصمیمات را با نظر بخش‌خصوصی اتخاذ می‌شود؛ این درحالی است که باید بر روی موضوعات، پیشنهادات بخش‌خصوصی را جمع‌بندی کرده و بعد از اتفاق نظر، آن را با قانون تطبیق داده و کار را پیش بریم. تا به حال هم از این روش نتیجه گرفته‌ایم.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های جدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، گسترش حوزه اکتشاف است که بر این اساس، ۳۰۰ هزار کیلومتر درخواست برای اکتشافات جدید معدنی به ثبت رسیده است. این در حالی است که باید از معادن غیرفعال، اطلاعات دقیق کسب شود تا بتوان این حوزه را با برنامه‌ریزی توسعه داد.

غریب‌پور در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: معدن پتانسیل لازم برای جایگزین با نفت را دارد؛ این در حالی است که با توجه به شرایط خاص اقتصاد کشور و وضعیتی که هم اکنون در این حوزه به چشم می‌خورد، باید ارتباط بیشتری را با بخش خصوصی برقرار کرد تا بتوان از این فرصت به خوبی بهره مند شد.

وی اظهار داشت: هر جا بخش خصوصی مایل به سرمایه گذاری باشد، ما به عنوان دولت استقبال کرده و زمینه‌های لازم را فراهم خواهیم آورد.

کاهش سهم معدنکاری در تولید ناخالص داخلی

همچنین در این مراسم، وفایی فرد، رئیس مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی نیز گفت: وضعیت تحقیق و توسعه در دنیا به نحوی است که کشورهایی همچون کره، چین، ژاپن و امریکا در صدر جدول قرار گرفته و سالانه هزینه‌های هنگفتی را صرف تحقیق و توسعه در بخش‌های مختلف اقتصادی می‌کنند؛ این در حالی است که سهم معدن از تولید ناخالص داخلی و برابری قدرت خرید در این کشورها افزایش یافته است.

وی افزود: سهم بخش تحقیقات از تولید ناخالص داخلی در ایران کمتر از یک درصد است و در بخش صنایع معدنی نیز این نرخ به نیم درصد می‌رسد.

وفایی‌فرد، عمده چالش‌های پیش روی معادن را عیار پایین ذخایر کانی دانست و گفت: تاکید روزافزون در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و موارد مرتبط با محیط زیست از دیگر چالش‌ها به شمار می‌رود. این در شرایطی است که باید سرمایه گذاری هوشمندانه‌ای بر روی تحقیق و توسعه صورت گیرد.

وی اظهار داشت: بر اساس مدل‌های اقتصادی، تولید ناخالص داخلی ناشی از معدنکاری در ایران تا سال ۲۰۲۰ رو به کاهش خواهد بود و اگر قرار است که معدن جایگزین نفت شود، باید بر روی تحقیق و توسعه در این بخش بیشتر کار کنیم.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی خاطرنشان کرد: آنالیز ۱۵ هزار نمونه معدنی از جمله موارد ثبت شده در کارنامه مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی است.

همچنین محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران نیز در این مراسم گفت: باید از سرمایه بخش خصوصی واقعی برای توسعه معادن و صنایع معدنی ایران استفاده کرد؛ این در حالی است که امیدواریم با ذهنیت ملی که در رابطه با توجه به پتانسیل‌های داخلی در بخش‌های مختلف اقتصادی شکل گرفته بتوانیم این بخش را توسعه دهیم.

وی افزود: خانه معدن یکی از دستورکارهای جدی خود را آموزش قرار داده و رابطه خوبی با مرکز تحقیقات در بخش‌های مختلف دارد و بنابراین آینده پژوهشی و آینده نگری باید در سرفصل برنامه‌های بخش معدن قرار گیرد.

کد خبر 4650730 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسفالت ۶۰ کیلومتر از محور روستایی جوزستان به معدن
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • بافق میزبان کنفرانس بین المللی تحقیقات شتر
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • درخواست اتحادیه اروپا برای تحقیقات مستقل درباره گورهای جمعی خان‌یونس
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه